Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dylemat] PS3 czy X360?

rafix2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam do wykorzystania 2 tyś. złotych. Ale oczywiście dylemat musi być... Kupić PS3 czy X-Kolcka?

Moje wymagania:

-Dobra Grafika

-Darmowy internet (TYLKO Z DAMOWYM NETEM!)

-Gry Battlefield 3, GTA IV, Skate 3 i dużo strzelanek

-W miarę wygodny pad

To tylę. Piszcie w komentach jakie polecacie!

Opublikowano

Grafika: PS3

Internet: (?)

Gry: PS3 & X360

Pad: X360

Szczerze lepszy PS3, ponieważ X360 bardzo szybko się nagrzewa (2-3 godziny gry z dobrą wentylacją).

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Z internetem to chodziło mi o multi w grach i surfowanie po sieci (Słyszałem, że PS3 ma przeglądarkę). Chodziło mi o to, że podłączam neta kablem i odrazu gram w multi, a w X-Klocku trzeba XBOXLIVE kupić (abonament).

Opublikowano

Tego to nie wiem, musiałbym się spytać kolegi, który owy sprzęt ma.

Opublikowano

Kupuj PS3 , lepszy serwis i support . Darmowy online i ta cena za online robi roznice czasem , duzo polakow ma ps3 i jest kilka lig w internecie w duza iloscia graczy w fpsy na ps3 w porownaniu do xboxa.

Tak ps3 ma przegladarke nie jest swietna ale mozna uzywac bez problemu .

Grafika oraz gry to bez roznicy a pad to kwestia gustu. Lubisz ciezkie grube pady xbox, male lekkie ps3.

Ja mialem 2 konsole i wole ps3 ze wzgledu na znajomych.

wakow9.png
Opublikowano

Playstation Plus jest płatne ale grywanie online już nie (prócz abonamentu internetowego)

Opublikowano

Ja kupowalem x360, i na nim smigalem ale dlatego ze tanczy byl a grafika prawie sie nie rozni (no life zawsze znajda tam szczegoly) jezeli masz kase bierz ps3 jezeli wolisz zaoszczedzic x360 bo to praktycznie to samo, te same gry itp.

doman952.png

Sygna i avek by

KissuShite

Opublikowano

Skoro wszyscy nabijają posty, to ja też sobie nabije.

Skoro Twój wymóg to darmowy internet to w gre wchodzi tylko Playstation 3.

No, ale przecież mentalność polaków zawsze musi być inna.

Opublikowano

@7 UP

O co chodzi z tym PlayStation Plus? A "chodzenie" po necie przez przeglądarkę jest darmowe?

@Wracając do tematu

Biorę PS3. Najbardziej mi chodzi o grywanie ON-LINE i przeglądanie internetu.

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi.

Opublikowano

@7 UP

O co chodzi z tym PlayStation Plus? A "chodzenie" po necie przez przeglądarkę jest darmowe?

PlayStation Plus to abonament, którego nie trzeba płacić. Jeśli płacisz, to możesz zapisywać stan gry na serwerach psn, niektóre gry w ps store są tańsze, a niektóre darmowe.

Ale jeśli nie płacisz, to możesz przeglądać i grać w gry przez internet za darmo.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Grafika: Tutaj ci powiem, że śmieję się z tych którzy mówią, że grafika na ps3 jest lepsza niż na xboxie, bzdura!!! Grafika jest taka sama, efekty wizualne to kwestia TYLKO I WYŁĄCZNIE TV do którego konsola jest podłączona. Naprawdę to jest po prostu śmieszne jak ktoś mówi, że na blue ray jest lepsza grafika to tak jakby mówić, że jak nagram grę na 4 płyty cd to będzie miała gorszę grafikę niż na 1 dvd.

Internet: Tutaj jest ciężka decyzja z jednej strony darmowy net na ps3 ale z drugiej płatny xbox live jest po prostu lepszy.

Gry: Tutaj to kwestia gustu.

Pad: No według mnie to tutaj bezkonkurencyjnie wygrywa X360, bo to coś z PS3 bardzo źle leży w ręce (moje odczucie)

Opublikowano

GRAFIKA: Nic dodać nic ująć do tego co napisał KrzyQ

INTERNET: Jeżeli tylko z darmowym netem no to pozostaje CI PS3. W przypadku Xboxa trzeba wykupić golda żeby pograć przez internet.

GRY: Gry wychodzą w większości takie same na te konsole. Są wyjątki jak God of war na PS3 i Gears of war na Xbox360. Zawsze znajdziesz coś dla siebie.

PAD: Nigdy nie spotkałem się z wygodniejszym padem niż w przypadku Xboxa. Krążył w internecie komentarz, że pad do xboxa jest za ciężki i ręce po nim bolą ale ja się z tym całkowicie nie zgodzę :)

darkness3.png

Opublikowano

Jeden chuj drugi chuj. PS3 jeszcze większe gówno od xpudła. Xkloc nie grzeje się bardziej niż PS3. Wręcz przeciwnie fanboje. Za 2 kloce możesz złożyć już niezłego PC więc nie kupuj tego shitu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...