Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Komenda do WorldGuard'a.

GriinPLM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam swój serwer i chciałbym zrobić publiczny cuboid. Ponieważ zrobiłem las dla graczy i nie wiem jak to zrobić aby mogli ścinać

drzewa , a zarówno nie niszczyć podłogi. Potrzebuję też informacji dotyczącej blokowania TNT , zapalniczek oraz lawy.

Czekam na szybką odpowiedź !

Opublikowano

Dawno nie pisałem o tym ale ok

Zamiast dawac na cala wysokosc i dodawac ludzi do cuboida nie niszczacych podlogi to daj cuba tylko na ziemie i 64 w dol i juz

A blokowanie masz w pliku config tam jest wszystko i wiaderko TNT latwo sie polapac zmieniasz z true na false albo z false na true

Opublikowano

Zaznaczasz najzywczajniej podłogę i wpisujesz

/rg define [nazwa_cuba]

/rg save

Co do TNT itd.

Blokada TNT

/rg flag [nazwa_cuba] TNT deny

Blokada lawy

/rg flag [nazwa_cuba] lava-flow deny

Blokada zapalniczki

/rg flag [nazwa_cuba]

lighter deny

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

Sprawa lasu rozwiązana , dziękuje ! Teraz dochodzi jeszcze jedno pytanie :/ Mianowicie jaki plugin użyć oraz jak go skonfigurować abym miał kilka światów .

Opublikowano

Łap tutorial :)

http://www.mpcforum.pl/topic/412098-tutmultiverse-czyli-wiecej-niz-dwie-mapy-na-serwerze/

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...