Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Blue Screan

Mandara

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosze o pomoc, otóż gdy gram w metina po prau minutach pokazuje się niebieski ekran

Nazywa się to BlueScrean wiecie jak się tego pozbyć włącza się tylko przy metinie.

Proszę o pomoc :(

ironmane.png

1293724352-U124874.png

Robię sygnatury zlecenia PW

Opublikowano

Próbowałem go przepisać ale komputer się resetuje po paru sec jak się pokaże BSOD :(

ironmane.png

1293724352-U124874.png

Opublikowano

BlueScrean to wina systemu tak się wyświetla jak komputer się przegrzewa chyba

Blue Screen of Death - krytyczny błąd w systemie Microsoft Windows

Jedyny sposób to zrestartowanie systemu.

AD1. restartowanie jest możliwe. Właściowści komputera, po lewej ustawienia zaawansowane, zakładka zaawansowane, przycisk ustawienia(taj na samym dole) i zaptaszkuj ?automatycznie uruchom ponownie?.

Jednkaże jest to bardzo odradzane z tego powodu, że taki BS jest kopalnią weidzy w ceu wyleczenia problemu. Na niebieskim ekranie jest napisany kod błędu, który należy znać. Jeżli tak zrobisz i bedziesz mial kiedys probelm, każdy będzie chciał abyś podał numer z tego niebieskiego ekranu, czyli wYłączył automatyczny restart. czasem oprócz samych numerków jest jakiś napis np. DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL, to tez jets ważne

AD2, ten błąd, 1000008e , może pojawić się dość często. Informacje, albo wyszukujesz sam, za pomoca kodu błędu, albo wiesz z doświadczenia co on oznacza. Jeżli jednak pytasz na forum musisz podać dodatkowe inforamcje jak: temperatury podzespołów, oraz napięcia na poszczególnych liniach zasilacza.

Dodatkowo musisz pwiedzić, czy ostatnio zmieniałeś jakiś sprzęt, jakieś sterowniki. Czykomp sie resetuje podczas grania, czy oglądania filmów? a może w innych okolicznościach ? Oprócz konfiguracji, która podałeś, dokładna nazwe zasialacza.

I tak. Wszystko co tu wymieniłem jest ważne, a szybkość rozwiązania Twojego problemu, będzie zależała od ilośći podanych danych. Chyba że chcesz, abyśmy strzelali ?

Komputer się przegrzewa w celu uniknięcia utraty danych wyskakuje ten komunikat ;-)

Opublikowano

Próbowałem go przepisać ale komputer się resetuje po paru sec jak się pokaże BSOD :(

Prawym na Mój komputer-właściwości-zaawansowane-uruchamianie odzyskiwanie- i odznacz automatyczne uruchom ponownie

Jak to zrobisz, nie będzie ci się resetował po BSOD i spiszesz kod :)

STOP: c000u21 0x00005 (0x7c9101b3 0x006eed04 ).

Cos takiego jeżeli o to ci chodziło. :(

Wina sterowników ;x Zobacz czy masz zainstalowany serwis pack 2/3 ?

Jezeli nie to zainstaluj powinno pomóc :)

Nietutejszy nie nabijaj postów.. już mu napisałem.. co ma zrobić .. a Ty swoje 5 groszy wszędzie wsadzasz..

On chciał pomocy a nie korepetycji na temat BSOD :)

Każdesz mu zresetować system jak tu jest wina serowników :) Pozdrawiam

NIE MA

Opublikowano

STOP: c000u21 0x00005 (0x7c9101b3 0x006eed04 ).

Cos takiego jeżeli o to ci chodziło. :(

ironmane.png

1293724352-U124874.png

Opublikowano

Zainstaluj Service Pack 3 dla systemu Windows XP.

Zimnym powietrzem komputer shłodz.. najlepiej to go przeczyść i zainstaluj service packa 3

Opublikowano

Jak nie pomoże sp3 to format kompa powinien coś zdziałać.

Ja na twoim miejscu odstawił bym komputer na jakieś 3 godziny żeby ochłonął bo pewnie się przegrzał.

Opublikowano

Nie tutejszy, wielkie dzięki wszystko działa normalnie i nie wyskakuje

Tylko mi głupio że sam na to nie wpadłem xD

Dzięki za pomoc.

@NeverDead

Dobry jesteś najpierw gadasz że reset systemu a puźniej powtarzasz o Nietutejszym że SP nie ma xD

Jeszcze raz dzięki :***

ironmane.png

1293724352-U124874.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...