Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CraftServe

Nojryn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie dzisiaj witam was z pytaniem takim iż dzisiaj kupiłem serwer do Minecrafta z serwisu CraftServe.pl i chciałbym zapytać się was czy to dobra decyzja, bo jak szukałem innych serwów to wydaje mi się że ten jest najpopularniejszy i najbardziej polecany przez was, dlatego proszę o odpowiedz, aha jeszcze chciałbym spytać czy jak kupiłem serwer 10 slot i jak wbije tak max 9 osób może kiedyś kumpli czy będą lagi, z góry dzięki.

Opublikowano

To czy bd lagi to zależy od pluginów. Do zwykłej gry wystarczy ok. 5, czyli najważniejsze: AuthMe (rejestracja), LWC (blokada dzwi skrzyn itp.) czy WordEdit i WorldGuard ;). WTedy nie bd legów. Ale jak bd np. z 20 pluginów mogą być lagi, ale jak już to nie wielkie ;X

moostick.jpg

by xamizo

Praca na forum nie jest godna mojego stopnia.

Opublikowano

Ch*jowa decyzja. xD Ja miałem takie problemy u nich i tyle kasy poszło... Ale to też zależy od szczęścia. Jeśli nie masz bardzo dużo pluginów to lagów nie powinno być.

Opublikowano

Ja polecam ci OWNSERVER na craftserve masz tylko takie urozmaicenie, że masz od razu wgraną mapke servera, a to i tak nic nie daje, bo instalując dyn mapke, masz podgląd wszystkich światów, a na standardowej mapce craftserve masz tylko podgląd głównej mapki....

Na craftserve musisz wykupywać pakiety slotów, a na ownserver możesz wybrać sobię ilość slotów(10 minimum)...

na Onwserver przypada 64M RAM na slota, a na craftserve 512M RAM na 10slotów, więc wiele mniej....

Craftserve Hostuje z Francji, na ownserver masz wybór-Francja/Polska ,ale nie robi to znacznej różnicy w pingu, tylko w cenie

na craftserve musisz wgrywać przez pobranego klienta FTP, na ownserver masz wbudowanego klienta, w panelu zarządzania serverem...

Podsumowując... Na craftserve, za 10 slotów kupisz za 30 złotych server na 10 slotów z 512M ram, a na Onwserver Kupisz za 30 złotych server na 20slotów z 1280M RAM

Do tego, na craftserve musisz dostosować się do standardowych silników servera, instalując je z konsoli, czyli nie możesz wgrywać Modów, ani podmieniać napisów w serverze, a na Ownserver dają ci dostęp do WSZYSTKICH plików, oprócz pliku startowego, ale ten nie jest do niczego nie potrzebny, jedynie do uruchomienia servera, a taką możliwość masz w panelu...

pozdrawiam!

Opublikowano

Polecam ci mineserv.eu

CraftServ.pl to jest chyba najwiekszy shit z shitów..

Mineserv.eu nie tylko, że jest tani, to jak do nich napiszesz, to w krótkim czasie dostaniesz konkretną decyzję.

gorąco polecam ;)

Opublikowano

W ogóle nie opłaca się stawiać na hostingach strasznie dużo kasy idzie! Dobrze że mój serwer stoi na hostingu sponsorowany, ale jest dużo problemów(wiele wymagań mają) xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...