Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ankieta Wykonywać misję czy nie?

Vanik

Wykonywać misje?  

23 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wykonywa? misje?

• Tak
      20
    • Nie
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie. Bo gram na PL'u (nie priv) no i czy wykonywać misje czy lepiej expić bez ich wykonywania.?

67726388604270515055.jpg

46910951821534372332.gif

Jeżeli Ci pomogłem LIKE!

Opublikowano

Proste bez misji nie ma gry przy misjach gra nie traci sensu ciekawsze przedmioty się zdobywa.

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

Ja zawsze wykonywałem, jak niebyło co robićale to zależy od upodobać jak ci się chce to wykonuj..

Z czasem coraz trudniejsze misje będzie ci się opłacało robić :)

NIE MA

Opublikowano

Oczywiście, że rób. Te pierwsze misje może nie są zbyt opłacalne, ale na wyższych lv dostaniesz dużo expa i ciekawe nagrody więc polecam robić ;] dla przykładu chociażby ta misja na srebrną bransoletkę ;p

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ok dzięki za tyle odpowiedzi. Więc jednak będe wykonywał misje.

Temat można zamknąć. :D

67726388604270515055.jpg

46910951821534372332.gif

Jeżeli Ci pomogłem LIKE!

Opublikowano

Patrz na wiki jakie są nagrody za tą misje i oceniaj czy ci się opłaca czy nie ; ) Proste

Members | ProUser | Gold Member

Opublikowano

Nie powiedziałbym, że tak wszystkie. Jeśli wiesz, ze jakaś misja jest głupia albo trzeba dużo biegać to olej ją.

Rób, rób - kasa i itemki mogą się przydać. :)

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

Pierwsze to opłaca się robić misje, żeby chociaż trochę urozmaicić sobie monotonne expienie.

Na początku nagrody są może marne, ale później są naprawdę atrakcyjne.

Poza tym niektóre misje są dość ciekawe.

Ja na przykład robiąc misję ze stronami pamiętnika szybko wbijałem lvl ,żeby dostać kolejną misję z tej 'serii'. :D

Ten rap to inny wymiar, z kosmosu biorę każdy panczlajn,
Ciebie podobno nic nie zatrzyma? #Grawitacja
Naginam prawa, rządzę fizyką, istny Newton w wersach,
bo zostawiam Cię na glebie suko.. w cząsteczkach.

Opublikowano

Swoim skromnym zdaniem powiem że misje są bardzo fajne jednak jest ich zbyt mał21.gifwiadomo że sam exp nie sprawia takiej przyjemności od zrobienia niekiedy misji.

Przydałyby się misje które wprowadzą nowych graczy i pokażą im jak grać.

Tyle od siebie .

Według mnie zadania, questy to najlepsze co może być w tej grze oprócz pvp a najgorszego expienia.

Osobiście usunąłbym questy wszystkie poniżej 15 levela, bo trochę to utrudnia grę. Trzeba co chwila latać po m1 do NPC, a speeda ma się przeważnie tylko 100 lub mniej 18.gif Te misje są jeszcze takie głupie więc definitywnie ja bym je usunął.

Myślę że dobre by było aby jakiś NPC, który dotychczas nie miał żadnego zadania, kazał nam zabijać wszystkie metiny od 5 lv - 90 lv. W miarę gdy nasz level będzie rosnął.

Bo tak to tylko jest quest na metka bitwy i czerni. Gdyby były questy na wszystkie metki trochę by to urozmaiciło grę.

Questy na wysokie lvl. Kiedyś przed tymi najnowszymi patchami ostatnim questem był biolog na 70 lv z konarami zelkova. Praktycznie później był tylko exp, exp i jeszcze raz exp. Dobrze że dodali, odbugowali certyfikaty na 80 lv, a później dodali nowe na 85, 90, 92. Teraz tylko czekać na 94, 96.

Tyle ode mnie. Pozdrawiam

Polowania niektóre są albo śmieszne albo niewykonalne. Przykład:

77 Poziom

50 Czerw. Duch Drzewa lub 50 Duchowy Mistrz Miecza

Nagroda: 2-4% EXP, Yang

Tego mobka nie ma w polskim metku smile.png Jest na US-ie w DT.

59 poziom

45 Zły Zarażony Łucznik lub 50 Straszydło

Nagroda: 2-5% EXP, losowy przedmiot

Strasznie trudno ich spotkać

65 Poziom

40 Lodowy Lew lub 40 Czerw. Śmier. Truj. Paj. v2

Nagroda: 2-4% EXP, Yang

No tutaj to się można poślizgnąć jeśli nie ma się lub nie stać nas na przepustki do v2.

A tak poza polowaniami to jeszcze jest kilka śmiesznych i głupich questów:

56 Poziom

Misja od Kapitana. Zabijamy Zarażonych Łuczników na Górze Sohan, aż zdobędziemy 5.000 Grotów Strzał (wypadają po 10 sztuk). Oddajemy Groty Kapitanowi.

Nagroda: 4.500.000 Doświadczenia, 50.000 Yang, 3x Dłoń Krytyka, 3x Dłoń Przebicia, 2x Czerwona Mikstura (Ś)

Według mnie jest to najśmieszniejsza misja w Metin2. Nie dość że groty lecą żadko po 10 sztuk i trzeba ich oddać aż 5 tysięcy to jeszcze nagroda jest śmieszna. Osobiście na 76 lvlu nie mam skończonego tego questa. Miałem 1000 grotów ale z nerwów je sprzedałem biggrin.png

47 Poziom

Misja od Yohan. Dostarczamy 10 Sian Stajennemu.

Nagroda: 1.800.000 Doświadczenia, Księga Misji (trudna)

Misja banalna a nagroda duża jak na 47 lvl smile.png

4 Poziom

Misja od Handlarz Różności. Musimy iść do Handlarza Bronią, zdobyć 2szt. Bzu z Niebieskich Wilków i oddać je Handlarzowi Bronią. Następnie musimy kupić Olejek Piżmowy, dostępny w ItemShopie oraz czasami inni gracze go sprzedają. Oddajemy go Handlarzowi Bronią i wracamy do Handlarza Różności po nagrodę.

Nagroda: 1.000 Doświadczenia, 500 Yang

Osobiście znam gościa który na 75 lvlu nie miał tej misjii oddanej gdyż od 1 lvla expił tą postać cały czas w v2 biggrin.png Łaszek był dopóki nam nie wyjaśnił że cały czas w v2 był tongue.png

To by było na tylesmile.png

z misji lvl'owych moga dropnac ciekawe zeczy z bonami nawet 2k hp lub kryt.

ja z misji ktorych nie robilem od 20lvl na 51lvl zrobilem z 10 misji w dzien i wbilem w taki sposob poltorej kulki wink.gif

Misja to podstawa gry. Na nich opiera się fabuła.

To one pokazują prawdziwe piękno gry, a co ważniejsze z nich dostajemy ekwipunek oraz yangi.

Są jednak takie których nie opłaca się wykonywać, np misja od staruszki bodajże na 16 lv z futrem wilka - większość wie o co chodzi, czyli beznadziejną nagrodę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...