Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Router=dc

Masturbinho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

mam do was prośbę pomożecie mi da się jakos zrobic zebym miał cały czas internet bo sie zdarzy sie nie mam go 2sek i juz dc w Silkroad ... -.- siedze na komputerze nie na laptopie i mam router i chwilowe braki neta da się coś z tym zrobić proszę o pomoc dam *5 :))

Merlin_PL.png

Last Msg wymiata :)) Do jakiegoś Turasa pewnie.

Opublikowano

marka routera Asus RT-G32 bardzo proszę o pomoc bo wiemy jak z wbijaniem do silka .. i dc po 10mim =(

ps. albo wogole przestaje wbijac bo chwilowy brak neta -.-

@edit niekiedy przerywa na 2sek a niekiedy na 1min ..

Merlin_PL.png

Opublikowano

Router masz porządny. Podaj model odbiornika. Upewnij się że nie gubi pakietów na kablu. Wtedy dalej możemy gadać ;)

My minions mwaahahahaha :>

Opublikowano

dodam jeszcze że mam taki sam problem przy sciąganiu sciagnie 50% i dupa ale to tylko przykład a neta mam 2mb/s

jaki model odbiornika ? o.O chodzi ci o model komputera czy co?^^ bo za bardzo nie wiem ocb (jkc ja korzystam z komputera nie laptopa)

a z kablem napewno wszystko good tak myśle

Merlin_PL.png

Opublikowano

Chodzi mi o to jaką masz kartę wifi ;) A z kablem się upewni bo jeżeli na kablu też się tak dzieje to całkiem w czymś innym trzeba szukać problemu.

Edit: Sorry że tak wolno odpisuje ale ciacho robie. xD

Opublikowano

Nie, to byś wcale nie miał neta. Skoro jakoś masz neta przez wifi to musisz mieć karte wifi. Podaj mi jej model. Ściągnij jakiś program typu everest. Zreinstaluj sterowniki do karty wifi, zobacz czy w pobliżu nie ma jakiegoś urządzenia co może robić zakłucenia. Upewnij sie też że masz dobrą siłe sygnalu.

Opublikowano

własnie o to chodzi ze wszystko jest jak najbardziej good tylko ze jakby mi resetowal router ... ale nic nie naciskam wiec nie wiem co jest w poblizu nic takiego nie ma a nazwe karty wifi ci poddam jak zmienie neta bo teraz laptopa nie uzywa nikt i dalem stary net przez kabel i wbijam do silka wiec jak zmienie poddam ci dokladna nazwe karty wifi

Merlin_PL.png

Opublikowano

Jak by się modem resetował to po włączeniu by się przez chwile świeciła tylko jedna dioda od power, a potem po paru sekundach wireless i ewentualnie któryś lan 1,2,3,4 zleży gdzie masz net kabel wpięty.

Opublikowano

nie wiem nigdy sie nie patrze na routera jak dostane dc :D moze zmienie podepne kabel pod inny lan i pomoze nie wiem zobacze pozniej :D

@edit nie mam nic wiecej tam możesz pomoc? :D

Merlin_PL.png

Opublikowano

Ja mam kartongips ;d

U mnie wszystko jest ok. Pomimo tego że mam sprzęt od TP :)

Często słyszałem o problemach z nadajnikiem routera :)

Niech sobie strzeli skrętke jak łapie takie DC.

Może coś mu zakłuca zygnał ? :)

f.png

Opublikowano

Już o tym myślałem pare postów wyżej ;) miałem tak z myszką bezprzewodową. Sam latał kursor po ekranie i tak dalej. A jak kompa przestawiłem to było all w porządku.

Opublikowano

kuzwa -,- wiecie o czym gadacie

wifi to bezprzowodowy internet od karty wifi do routera

on ma neta od routera w routera 2 kable do inncyh kompow sam mam router pof wifi i przez jedna sciane nie ma specjalnych problemow a zeby podczepic kabelek od tylu nie potrzebne zadne karty

Opublikowano

Ja nie wiem o czym gadam :( Wybacz.

Na moje oko koleś ma problem z netem. 2 mb - centrala musi być blisko.

Może poprostu nie router a sam net przerywa ?

f.png

Opublikowano

@x2 up

Sam nie wiesz co mówisz... Wifi to nie bezprzewodowy internet, Bo może być lokalna sieć bezprzewodowa bez internetu. I wtedy co? To już nie jest wifi? I nie od karty do routera bo to nie jest określone. Acces point i inny odbiornik (np karta wlan) komunikują się ze sobą w obie strony. UL/DL a nie tak jak sugerujesz "od karty do routera." Sam troche ogranij temat zanim zaczniesz innych pouczać. Jako tako komunikacja z "prawdziwym" przezprzewodowym internetem odbywa się poprzez HSDPA, ale to już inna bajka.

Opublikowano

Dzięki Quazik <klepie_w_plecy>

A co Ty myślisz na temat tych DC ?

Mastur "z czego i od kogo" masz neta i jaka jest odległość od centralki (miasto, przedmieścia, tereny pozamiejskie?)

f.png

Opublikowano

Jeżeli na kablu mu wszystko chodzi to musi problem być w komunikacji pomiedzy routerem a odbiornikiem. Czekam na więcej informacji na razie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...