Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Błędy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj na serwer wgralem spolszczone mob i item proto. Lecz po wgraniu nie mogę uruchomić servera...

30393884230538575284.png

Co mam zrobic?

PROSZE O SZYBKĄ POMOC.

Z góry dzięki.

Opublikowano

Tu nie ma żadnego błędu oprócz connection refused, serwer powinien się normalnie odpalić. Możesz zobaczyć zresztą komendami top czy ps

trollus, ten błąd nie powinien uniemożliwiać uruchomienia serwera. No a jeżeli już to wszystko się dowiemy z plików systerr.

Być może, naprawienie tabelek też może pomóc.

sygnatura2.png

Opublikowano

nie łączy się z portem 15000 i napraw tabelki :)

Qentinos, właśnie że może powodować, oznacza to, że połączenie zostało zerwane.

s_team.png

Opublikowano

Co wy tu za głupoty piszecie.. to jest wina item_proto i mob_proto nie wiem jakie pliki serwerowe masz ale stawiam na 2010 te item_proto i mob_proto jest z 2006 lub na odwrót w zależności jakie masz pliki jeżeli chcesz żeby Ci serwer działał musisz podmienić te pliki na stare

Opublikowano

.trollus, dokładniej to połączenie zostało odrzucone.

Co do tego UP, możesz mieć rację jakoś o tym nie pomyślałem.. w plikach 2006 w item_proto jest kolumna gb2312_name?, w 2010 locale_name, podobnie w mob_proto, i jeszcze w mob_proto dochodzi kilka kolumn ze skillami potworów

sygnatura2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...