Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Air Soft Gun - znane wam?

Ceyz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Znacie może taki sport jak Air Soft Gun (ASG)? Sam go ćwiczę, mam słabą replikę, lecz już zbieram pieniądze na nową - sport jest świetny. O co w nim chodzi? Kupuje się repliki, okulary ochronne może jakiś strój i robimy 2 teamy z swoimi przyjaciółmi. Jeden startuje z tąd drugi z tamtąd! I się strzelacie. Można jeździć na zawody, zloty od 16 lat, a tak to nie ma ograniczeń wiekowych. Sport jest na prawdę super. Uprawiasz go? Napisz, chętnie porozmawiam o tym!

Opublikowano

@UP A więc tak, na początku kupujesz sobie replikę elektryczną z sklepu ASG. Ja wydaje na swoją ok. 300 zł a z wyposażeniem 400 zł max. Zbierasz team, kumpli, przyjaciół i się bawicie. Przy zakupie broni, patrz na FPS'y kupuj od 230 bo wtedy repliki mają moc. Również patrz ile się mieści kulek. Właśnie naboje to plastikowe kulki o różnej wadze. W sklepach internetowych masz bodajże 5 wag i ja polecam 0,12g. Zabawa jest świetna!

Opublikowano

To jest po po prostu inna wersje Paint bolla, zasady te same, ilość FPS to prędkość z jaką pocisk opuszcza lufę. I nie kupuj elektryka bo to szmelc... sprężynowe najlepsze ;p

Opublikowano

To jest po po prostu inna wersje Paint bolla, zasady te same, ilość FPS to prędkość z jaką pocisk opuszcza lufę. I nie kupuj elektryka bo to szmelc... sprężynowe najlepsze ;p

Sam jesteś szmelc. Ciekawe jak ze sprężynówką dasz sobie radę gdy pójdzie na ciebie 2 kolesi z elektrykami i zaleje cie serią kulek...

Szmelc to są właśnie te sprężynowe "snajperki" za 300zł, które strzelają jak shotguny za 50zł z odpustu.

mateq

Wideo kurs programowania w c++

TU

Opublikowano

Bawiłem się jakiś czas, póki się nie rozpadł team miastowy, duża częśc wyjechała na studia bądź za granicę i nikt z nas nie został.

Z ubrania używalem tylko hełmu, kamizelki z miejscami na dodatkowe magazynki i flary. Aktualnie odrodził się skład i chyba znów zacznę zabawę.

Na samym początku zaczynałem od repliki BOYI M4A1 za 200zł, później

http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/608-jg.html

do tego kolimator i 2 dodatkowe magazynki hi-cap.

Pozdrawiam.

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

@REF.

Doradźcie mojemu początkującemu koledze jakąś replikę na początek.

Zastanawia się na tą, czy będzie dla niego dobra?

http://allegro.pl/karabin-elektryczny-ak47-cm022-glock-26-asg-i2049223301.html

Opublikowano

Na prawdę jest dobra? Wymień mi jakieś informacje dot. tej repliki. Magazynek, czy posiada coś tam. Nie znam się aż tak na tym.

Opublikowano

Na prawdę jest dobra? Wymień mi jakieś informacje dot. tej repliki. Magazynek, czy posiada coś tam. Nie znam się aż tak na tym.

Nie jest dobra. Dobre, markowe repliki to kosztują tysiące złotych... Jest wystarczająca dla początkującego, nie popsuje się po wystrzelaniu magazynka. Solidnie złożona. Bez problemu wystrzeli 10tyś kulek bez żadnych problemów, potem przegląd, przesmarowanie i kolejne 10tyś kulek itd.

mateq

TU

Opublikowano

@REF.

Doradźcie mojemu początkującemu koledze jakąś replikę na początek.

Zastanawia się na tą, czy będzie dla niego dobra?

http://allegro.pl/karabin-elektryczny-ak47-cm022-glock-26-asg-i2049223301.html

Nie opłacalne. Jeżeli już się decydujesz na ASG to kup porządne, za jakieś 250-400zł.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Nie opłacalne. Jeżeli już się decydujesz na ASG to kup porządne, za jakieś 250-400zł.

Za 250-400zł nie ma porządnych replik...

mateq

TU

Opublikowano

Za 250-400zł nie ma porządnych replik...

Nie chodzi mi o porządne w takim sensie, że wytrzymają z 3 lata. Chodzi mi o takie, które nie rozwalą się po tygodniu.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

kiedyś bawiłem się w ASG. właśnie na 16 urodziny dostałem pierwszą replikę Beretty M95, na początek była ok, ale brakowało mi czegoś dłuższego... kupiłem M416... ale po roku właściciel terenu na którym graliśmy ( stary poligon treningowy, zabudowania itp.) postanowił to ogrodzić i coś tam budować (ofc. zbrakło mu funduszy... i zabronił nam wstępu) grupa się rozpadła... a szkoda, fajnie się grało.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Chce wydać na replikę max. 380 złotych, polećcie mi coś - mogę nawet kupić cyma 028. A tak to polećcie mi coś.

Opublikowano

Z tanich replik to tylko G36 od cymy lub jg , albo cm 028 czyli inaczej kałach cymy. Nr 28 i wyżej są spoko bo są budowane na dobrych podzespołach. Z nr mniejszym niż cm028 nie warto kupować - szmelc .

Opublikowano

Mam kolejne pytanie, jakie kulki do CM028 od Cymy? 0,12g - podobno są najlepsze, jednak mam pytanie do ludzi, którzy dłużej w tym siedzą.

Opublikowano

0.12g są najgorsze... do cymy 028 to albo 0.23, 0.25 lub 0.28. Zależy co wolisz, zasięg czy celność. Im mniej waży tym lepszy zasięg a im cięższa to lepsza celność

mateq

TU

Opublikowano

A co się stanie jeśli się trafi w jaja?

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

A Ty, które mi polecasz? Które byś sam osobiście wybrał?

0.25g. Kompromis między celnością a zasięgiem

@Maggot666

Będzie bolało O_o

mateq

TU

Opublikowano

(...)

@Maggot666

Będzie bolało O_o

No właśnie i to mnie odstrasza od tego sportu. Nie ma żadnego metalowego ochraniacza (suspensora)?

Grałem kiedyś w paintballa i jedyne o czym myślałem to o tym żeby chronić szyję i przyrodzenie .. Dostałem w bicepsa i strasznie mnie bolało, a potem mega siniak, boje się co by było gdybym gdzie indziej dostał...

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...