Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Pomocy...

gnomon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, próbuje od kilku dni zrobić serwer Minecrafta przez hamachi na bukkicie. Wszystko ładnie, pięknie lecz gdy tworzę plik run.bat klikam na niego i wyskakuje mi komunikat: Naciśnij dowolny klawisz... Wciskam i się wyłącza. Mam Win 7 64bit. Komendę wpisuję taką:

ECHO OFF

SET BINDIR=%~dp0

CD /D "%BINDIR%"

"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1G -jar craftbukkit-1.0.1-R1.jar

PAUSE

Mam prośbę czy opisze mi ktoś wszystko krok po kroku bo jetem w tych sprawach zielony. Za każdą pomoc z góry dziękuję. :)

Opublikowano
@ECHO OFF

SET BINDIR=%~dp0

CD /D "%BINDIR%"

"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1G -jar craftbukkit-1.0.1-R1.jar

PAUSE

To wpisz ( pod 64 bit )

1377430129-U769346.png
Opublikowano

To wpisz ( pod 64 bit )

To wpisz ( pod 64 bit )

Ale właśnie to jest podobno komenda pod 64 bit. Przynajmniej taka widnieje w kilku tutach.

Opublikowano

Hmmm...

javaw -Xincgc -Xmx1G -jar craftbukkit-1.0.1-R1.jar

Tak 100% lepiej.

Ja w ten sposób mam skrypt.

Edit@ A pod 64 bit:

@ECHO OFF
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
"%ProgramFiles%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1G -jar craftbukkit-1.0.1-R1.jar
PAUSE

Java 7:

@ECHO OFF
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
"%ProgramFiles%\Java\jre7\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1G -jar craftbukkit-1.0.1-R1.jar
PAUSE

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

@UP

To co podałeś nie jest pod 64, pod 64 jest z

%ProgramFiles(x86)[/color][/font]

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Hmmm...

javaw -Xincgc -Xmx1G -jar craftbukkit-1.0.1-R1.jar

Tak 100% lepiej.

Ja w ten sposób mam skrypt.

Edit@ A pod 64 bit:

@ECHO OFF
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
"%ProgramFiles%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1G -jar craftbukkit-1.0.1-R1.jar
PAUSE

Java 7:

@ECHO OFF
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
"%ProgramFiles%\Java\jre7\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1G -jar craftbukkit-1.0.1-R1.jar
PAUSE

Dalej to samo może screan coś wam ułatwi bo ja już nie mam pomysłów.... http://tinypic.pl/c8hj67y5c3xy

Opublikowano

MixSie@ Nie znasz się to nie mów... To jest pod 32bit!!!! Mam javę 32bit i z tym x86 mi odpala serwer :)

Topic@ Było dać od razu SS... Pobierz od nowa bukkita i wywal folder plugins... Coś nie tak z silnikiem, a nie z javą...

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

MixSie@ Nie znasz się to nie mów... To jest pod 32bit!!!! Mam javę 32bit i z tym x86 mi odpala serwer :)

Topic@ Było dać od razu SS... Pobierz od nowa bukkita i wywal folder plugins... Coś nie tak z silnikiem, a nie z javą...

Dzięki ale ja w folderze mam tylko bukita i plik run...

Opublikowano

Pobierz od nowa bukkit'a...

http://ci.bukkit.org/job/dev-CraftBukkit/lastSuccessfulBuild/artifact/target/craftbukkit-1.1-R1-SNAPSHOT.jar

Najnowszy.

Down@ Takie sprawy na PW. Mi działa jak mówię. Jak piszę bez (x86) mi nie odpala :O

Mam nawalone w systemie.

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

MixSie@ Nie znasz się to nie mów... To jest pod 32bit!!!! Mam javę 32bit i z tym x86 mi odpala serwer

:)

Znam się, skoro twierdzisz że nie to przeczytaj poradnik.

wpsk.jpg

Wyraźnie pisze że jeżeli chcemy serwer na 64 bity to dodajemy coś do program files, więc

możesz mi wytłumaczyć czemu wprowadzasz użytkownika w błąd?

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

wpsk.jpg

Wyraźnie pisze że jeżeli chcemy serwer na 64 bity to dodajemy coś do program files, więc

wpsk.jpg

Zrobiłem tak jak napisane pod 64bit i dalej to samo...

http://ci.bukkit.org/job/dev-CraftBukkit/lastSuccessfulBuild/artifact/target/craftbukkit-1.1-R1-SNAPSHOT.jar

Najnowszy.

Najnowszy.

Też pobrane i dalej nic...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...