Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Soft Craft[FB][70 SLOTÓW]

Elmah

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam chyba w miarę dobry pomysł na serwer ale jestem totalnie zielony w programowaniu itp. Plan jest taki: cały serwer opiera się na jednym modzie (tak wiem, jeśli wejdzie nowa wersja trzeba będzie ściągać nową wersję itd.) Mod ten to Minecolony. Bardzo fajny mod. A więc na przykład byłyby 2 wioski- niebieska i czerwona (albo coś w tym rodzaju). Serwer, załóżmy ma 20 slotów, a więc gracz na początku zostaje przydzielony do wioski (aby było po równo, choć wiadomo, nie zawsze będzie parzysta liczba graczy). A więc 2 drużyny rozwijają wioskę (ma to dużo plusów, gónik daje nam węgiel, żelazo, a nawet złoto i diamenty ,kiedy ma odpowiednie narzędzia) i jednocześnie zajmuje się rolą obrońcy. Tzn. jeśli graczom z jednej wsi zaatakować się chcę drugich. ALE w grę wchodzą tylko miecze i łuki. Nie wiem, to się jeszcze uzgodni, ale ja jestem przeciw prawu niszczenia budynków. Owszem można zabijać graczy i osadników (fajnym elementem byłaby możliwość grabienie wieś np. kradzież zboża albo drewna z magazynu). Z tymi budynkami można zrobić ewentualnie listę budowli które można niszczyć np. domki osadników (NPC). To chyba wszystko. Jeśli ktoś się na tym zna, i interesuje go ten pomysł, proszę napisać w komentarzach albo na mój adres e-mail: [email protected]

Kolejny pomysł: jeśli np. dwie wsie potwierdzą rozejm lub pokój tymczasowy, przydałby się plugin na sklep. Wioska I jest w lesie, ma mnóstwo drewna a Wioska II jest w górach i ma minerały. A więc mieszkaniec (gracz) I wioski kupuje minerały, a z Wioski II drewno u sąsiadów. Mogą też być tawerny pomiędzy wsiami, gdzie można zjeść, napić się itp. Kowal, płatnerz itd. to też dobre zajęcie dla graczy.

Opublikowano

kilka słów, serwer jest ogarnięty gracze i administracja także :D wejdzie czasami jakiś burak na ts3 i wyzywa ludzi ale jest git :)

SERWER POLECAM. BombelPL(X360MoDzz) :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...