Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Nagrywanie !

kotek153

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Nagrywam Camtasia studio, włączam grę lecz pojawia się biały ekran!

Tzn. nagrywa dźwięk a obrazu z GRY już nie :(

Ponadto probowałem frapsa, lecz tam problem inny - nie nagrywa niczego ;D

Wszystko dobrze skonfigurowane, nie ruszane od instalacji.

Opublikowano

Nie ma problemu:

Intel Core i3-2100 CPU @ 3.10GHz, 4,0GB RAM

NVIDIA GeForce GTS 450

MS Windows 7 Ulitmate 64-bit SP1

Płyta główna MSI ale konkretnie modelu nie pamiętam - jeśli trzeba to podam, zestaw składany w lipcu do 1,2k zł przez znajomego infromatyka.

Pozdrawiam i proszę o odp.

Z góry thx

Opublikowano

hmm nie powinno być żadnych problemów :D mam prawie ten sam procek i nagrywać da radę.(nagrywanie frapsem) z Camtasią pamiętam że aby nagrywać trzeba było zaznaczyć pole które ma być nagrywane.

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

Camtasia Studio nie jest dobrym programem do nagrywania.

Camtasią nagrasz co najwyżej minecraft'a - naprawdę nie polecam tego, szczególnie do BF'a.

Nie jest to spowodowane Twoim komputerem tylko samym programem.

Polecam Ci frapsa, który nie obciąża systemu i nagrywa w cudnej jakości :)

Jeżeli nic we Frapsie nie zmieniałeś- to źle - powinieneś go najpierw dobrze skonfigurować :) A może masz złą wersje ?

Polecam tutoriale na YT.

Opublikowano

Z frapsem bawiłem się około 10 dni - miałem dosyć, próbowałem wszystkiego, Camtasia wygląda naprawdę fajnie.

We frapsie problem był taki, iż gdy nagrywałem i odtwarzałem w WMP filmik nie było słychać dźwięku, w ALL player odtwarzało normalnie, natomiast w programach do obróbki nie było w ogóle [!] obrazu... ten sam problem jakby.

Opublikowano

Zaznaczone, wyczytałem że to problem z odtwarzaczem - faktycznie! na allplayer działa jak powinno, lecz znowu na programie do obróbki czy to vegas czy to camtasia czy WMM nie działa obraz, tzn. zatrzymuje sie na 1 klatce :(

Opublikowano

Witam serdecznie!

Otóż już mi nagrywa, pięknie odtwarza, lecz gdy chce uzyc WMM czy Sony vegas do edycji filmu, to nietsety ale tam słysze sam dźwięk a obraz jest czarny!

Co robić?

Opublikowano

Witam serdecznie!

Otóż już mi nagrywa, pięknie odtwarza, lecz gdy chce uzyc WMM czy Sony vegas do edycji filmu, to nietsety ale tam słysze sam dźwięk a obraz jest czarny!

Co robić?

Też tak nieraz miałem, zapisywałem wówczas projekt i włączałem ponownie, to pomagało i pomaga nadal.

Opublikowano

O jakie konkretnie specyfikajce chodzi?

Ogarnąłem już w miare obróbke filmu [w camtasia studio widać all]. Lecz mikrofony nagrywają baaardzo cicho. Celowo piszę mikrofony, gdyż próbowałem różnych.

Mam win7 64 bit, gdy "dodaje" mu 30dB mocy to buczy... Inaczej wcale nie słychać, czym może być to spowodowane?

Opublikowano

1.Slaby Komp

2.Camtasia to będzie ci ciężko BF'a nagrac co najwyzej minecraft'a ;)

3.Moze masz kompa zapchanego

1 Ztych podpunktow moze ci pomoc

COUNTER STRIKE:GLOBAL OFFENSIVE

Opublikowano

Nie rozumiem, co ma słaby komp - jako ogólnik do mikrofonu. Fakt, faktem i7 to to nie jest, ale i3 w 100% wystarczy do BF3, spokojnie bez ścinki gram na wysokich ustawieniach.

2. Problem tyczy się postu #14... po raz kolejny kolego udowadniasz że nawet nie czytałeś tematu.

3. Komp jest świeżo po formacie - niemożliwe, poza tym na bieżąco defragmentuje dyski oraz usuwam błędy z rejestru, śmieci na dyskach też nie ma.

Opublikowano

Może warto nagrać najpierw materiał filmowy, a potem komentarz głosowy np. AudaCity/ rejestratorem dźwięku Windows?

Spróbuj pobawić się opcjami głośności w panelu sterowania.

Opublikowano

co do nagrywania filmów z bf3 to polecam MSI Afterburner jak damnie najlepszy , filmy zajmują mniej niż w frpsie a i więcej fps w grze mi zabiera tylko 5-7 fps gram na średnich

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...