Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

karta graficzna - firmy produkujące

SzokuS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam już złożone większość kompa, jeszcze zostało tylko zasilacz, RAM no i grafika, tylko mam problem z wyborem grafiki i pytanie związane z monitorem ale to później

tutaj jest HD6950 od HIS'a za 1060zł (wiem że chwilowo niedostępne ale poczekam na nią kilka dni jak będzie trzeba)

http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/his-ati-radeon-hd6950-2gb-ddr5256bit-dvihdmidp-pci-express,16548.html

tylko zastanawia mnie czy nie lepiej będzie dopłacić te kilka zł i kupić tą, wydaję mi się że lepszą bo chłodzenie chyba lepsze

http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/msi-ati-radeon-hd6950-twin-frozr-ii-oc-2gb-ddr5256bit-dvihdmidp-pci-express,17705.html

1. czy będzie jakaś wielka różnica (nie w wydajności) w temperaturach pomiędzy tymi kartami HIS'a a MSI ?

2. czy warto dopłacić te 70zł za MSI czy kupić HIS'a

i tu pada pytanie z monitorem. Otóż mam dość stary monitor z max. 1280x960, dokładnie model Acer AL1716A, jest stary i nie za dobry, ale działa a ja póki co nie mam pieniędzy na monitor

3. czy będę go mógł podłączyć do tej karty graficznej?

4. czy bedę mógł grać powiedzmy na rozdziałce 1280x720 w grach typu skyrim, BF CoD, Saints row itp ? jeśli tak to czarne paski na górze i na dole mi nie będą przeszkadzać chociaż będzie to 240 pikseli ucięte w poziomie, jak i wiem że grafika zbyt ładna nie będzie na tej rozdziałce

@ chciałbym pograć w te tytuły zanim dozbieram na monitor, dlatego się pytam czy tak się da, czy jednak będzie kiepsko

z góry dzięki za odpowiedzi

PS

pewnie trochę zagmatwałem się, więc sorka :D

i też nie bardzo miałem.... pomysł (?) na tytuł tematu ;]

Opublikowano

no... niby fajne ale w żadnym wypadku nie pomogłeś mi tą odpowiedzią, jeśli odpowiesz na chodź jedno moje pytanie to będę wdzięczny ale jak na razie nie bardzo ;]

@UP-1

Opublikowano

po co Ci aż taka mocna grafa? oO

Kasa wydana w błoto wg mnie

3.tak

4. paski bd, chociaz jak ustawisz taka rozdzielczosc jaka masz monitor to nie bd

Opublikowano

Mostro - po coś chyba je robią żeby je kupić ;] a zawsze im lepsza grafa tym lepiej chodzi i też im mocniejsza, tym później będzie trzeba zmieniać sprzęt ;] w każdym razie laik

dzięki misiek ;] oczywiście laik

@temat do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...