Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Straszne lagi w Minecrafcie

MumiaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam straszny problem, gdyż strasznie mi się zacina Minecraft. Miałem tak na starym komputerze i mam tak samo na nowym. Nie wiem od czego to zależy, szukałem długo na internecie rozwiązania, było pare, ale żadne nie zadziałało. Szukałem także tutaj na forum, lecz we wszystkich odpowiedziach pisaliście, że to wina komputera, że za słaby itp. Zaczyna się tak, że włączam Minecraft'a, gram około 5 minut i się zaczyna tak zacinać, że żeby obrócić kamere o 360 stopni muszę się męczyć z 15 sekund... Specyfikacja mojego komputera:

Procesor Intel i7-2600 4 x 3.4 GHz

Karta Graficzna GeForce GTX560 Ti

Pamięć RAM: 8 GB

Proszę o pomoc, gdyż bardzo chciałbym pograć w Minecraft'a ale nie mogę.

Opublikowano

Kompa masz zajebistego, jak inne gry ? Też się zacinają ? Pobierz CCleaner'a, przeczyść kompa, pobierz i użyj GameBooster'a .

Ew. przeznacz więcej ramu na MC za pomocą

http://www.mpcforum.pl/topic/481266-nowy-launcher-minecrafta-new-minecraft-launcher/

y5r5.png

Opublikowano

Inne gry się nie zacinają, chodzą idealnie, właśnie doczytałem, że mogę ściągnąć Jave 64 bit, ściągne i napisze czy działa :) Jak nie zadziała to spróbuje Twoich sposobów :)

EDIT. Wgrałem Jave 64 bity i działa, bardzo przepraszam za zrobienie tego niepotrzebnego tematu i dziękuje Ci Samyy, że próbowałeś pomóc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...