Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słaby PC - Lagi w Metku.

XerioSek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem. Gram w Metina, tzn. można powiedzieć już nie gram z powodu ogromnych lagów.

Działa mi tylko Tiveria dość płynnie, lecz gdy wejdę do V2 lagi niesamowite.

PL także mi nie działa, próbowałem takich programów jak Fresh Ram, Advenced SystemCare 5, najniższa konfiguracja itd.

Ale dało mi to tyle co kot napłakał, chciałbym zagrać z przyjaciółmi z reala, oni mają wypasione kompy, no a mi trudno przyznać, że nie pochodzę z bogatej rodziny i na lepszy komputer niż mam to mnie nie stać.

Mój sprzęt to :

Procek - AMD Duron processor 1,3 GHz

RAM - 512 MB

Karta Graficzna - NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/ Model 64 Pro

Win - XP z dodatkiem Service Pack 3.

Moje pytanie brzmi : Co zrobić aby nie lagowało i czy macie może jakiś program który by trochę przyśpieszył wydajność mojego komputera?

HELP!

PS. Miałem już 2 podobne tematy do tego, lecz nic z tego nie wyciągnąłem, więc pisze ponownie i proszę nie pisać, abym kupił Nowy komputer bo tylko na taki mnie stać. :<

Pozdrawiam..

XerioSek.

Bądź dobrym człowiekiem, kliknij symboliczne Lubię To! A będziesz wiedział, że wykonałeś dobry uczynek :D:D:D

Opublikowano

nie podales internetu, a to może być główny problem bo nie wiem ale wątpie by Tiveria miała mniej pożerający ramu klient niz PL czy inne. fakt dużo a system idzie a do tego gra wiec czasem moze Ci wyskakiwać "brak odpowiedzi" bo poprostu ramu nie styknie i on zanim zczyta wszystko chwilke trwa ale jak masz na mysli lagi w grze w sęsie m1 exp albo cos to wina neta nie kompa.

Opublikowano

A więc tak... Miałem podobny komputer do Ciebie i stosowałem programu Fresh Ram.. Oraz ustawiałem najmniejsze możliwe konfiguracje. Tz rozdzielczość ekranu itp. Przeskanowałem także komputer u usunąłem wszystkie zagrożenia. Lecz gdy potem miałem zawalony bardzo komputer zrobiłem formata... i miałem tylko anty wirusa oraz metka i Fresh Ram... Minimalne wymagania i jakoś się grało

Members | ProUser | Gold Member

Opublikowano

Jak grasz masz włączone programy typu ; gadugadu,ts,skype,vb?

Nie, wszystko wyłączam.

PS. Internet mam 100 MB/s

Bądź dobrym człowiekiem, kliknij symboliczne Lubię To! A będziesz wiedział, że wykonałeś dobry uczynek :D:D:D

Opublikowano

@UP Haha nie możliwe że masz 100 mb/s to że ci pisze tak na pasku to nie prawda...

Sprawdz sobie jakiego masz neta...

speedtest.net

Opublikowano

UP@ Odpalanie kilku metków nie zależy tylko od internetu lecz internet ma wpływ, lecz najważniejszy jest procesor, karta graficzna ;)

Opublikowano

Zapewne neostrada i jest napisane na pasku 100MB/s czyli masz 1 mb:)

Za malo ram, sciagnij ccleanera i przeczysz rejestr oraz komp, powylaczaj wszystkie niepotrzebne programy ktore zra RAM, zostaw tylko to co potrzebne do dzialania kompa + antywir + metek.

Powinno byc troche lepiej...

Ew dokup sobie chociaz drugie 512 RAM, to nie jest tak drogie na allegro:)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Ewentualnie spróbuj tego:

http://www.mpcforum.pl/topic/132711-tutjak-zmniejszyc-lagi/

Opublikowano

Musisz wymienic karte graficzna i dokupic 1 gb ram. To sa 2 czynniki najwazniejsze jezeli chodzi o lagi. Internet spoko , wiec tylko to wymien, PRzeczysc kompa od srodka, WLaczaj metina z czystym kompem. nie graj na windows mode

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

Hmm fajny nick... XerioSek... Strasznie podobny do mojego a z innej paki to ja bym spróbował GameBooster, ew dac metka na fullsreen i najmniejszą rozdzielczość.

sygnature.png

Opublikowano

Format kompa, nowe stery do karty graficznej.

Przeczyść komputer CCleaner'em.

Jeżeli nic skutecznie nie pomoże to niestety musisz zainwestować w lepszy sprzęt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...