Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ram pomocy!

MosterAsa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka gdy wpisuje java -Xmx1575m -jar C:/Minecraft.jar To minecraft startuje

Ale gdy wpisze 1576 czyli 1mb wiecej to blad javy -_- Error occurred during initialization of VM error could not reserve enough space for object heap Error could not create the Java Virtual Machine. Error A fatal exception has occurred. Program will exit. Mam 4gb ramu a moge dac tylko 1,5 ? jak dodac np 2,5 ? Mam Viste 32bit i jave 7 32 bit

Odpalilem minecrafta ... Po chwili java przestal dzialac ;( I w konsoli (Wierszu polecen sry przyzwyczajenie do linuxa) blad 1285: Out of memory

GL ERROR ? WTF ? na 1gb ram tez mialem probel z out of memory a to gra wywalala a nie jave -_- Jak mozna miec za mało ramu na viscie ? ! na 4gb Lol zeby vista zjadala 2,5gb ramu ! o_o

Opublikowano

WItam,

otóż mój drogi spróbuj dodać pełnymi miarami nie wiem jak Ci to wytłumaczyć np

512

1024

2048

i tak dalej i tak dalej.

Liczę na + :D

Opublikowano

Java to przedziwny język i odczytuje właśnie tylko takie wartości i tym podobne.

Nie wiem czy to zależy od systemu czy też nie ale na windows 7, xp te wartości

co dał domin3p tylko działają.

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Gościu! Ty masz Viste 32BIT i 4GB RAMU?! Ty teraz masz wykrywane tylko 3...

Wiec nie dziw sie errorkom :)

1682780176.png <---------- LEPSZY OD 81% POLSKI!!!! WOOOHOOOO!!!!!

Kochani admini zdejmijcie mi te procenty Ja tak się staram ;( >3

Opublikowano

te dziwne liczby to potegi dwojki i sami zobaczycie ze w mc sa wszedzie potegi 2.

Kazdy klocek jest 16*16*16p. Chuck to 16*16*128p. I ogolnie to dlatego ze wszystko w tym systemie mniej wazy i latwiej sie wczytuje :P moze kolega ma racje

DBSTP

Opublikowano

Ale mi normalnie dziala minecraft na tych parametrach -_- I odpala i w grze tyle ram pokazuje! A nie moge zainstalowac 64bit bo mi procek nie pozwala -_- niestety laptop i tyle ;( Taki byl orginalnie i koniec... A Vista normalnie pokazuje 4Gb ramu tylko zjada go ze masakra -_- Chyba wracam na pingwinka ale pierwsze chce zalatwic ten problem POmocy !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...