Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słaby drop

Chill Out

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z dropem w m2 mam 35 Lv od tyg leci mi sam szajs raz poleciało mi tylko silne a dropie dziennie około 3~4 godz

Ps. nie mam jescze bojowca bije z buta pls help

Opublikowano

To zależy od szczęścia.

Ja w m1 na metkach (5,10,15) jak dropiłem to w jeden dzień sam złom (Ku dla szamana, archera) a w jeden to po 3/4aury,berserki,silne. Po prostu to zależy od farta. Nic na to nie poradzisz.

Opublikowano

U mnie sprawdza się pewna teoria... Słabo Ci dropi jednego dnia to następnego będzie lepiej.. Kiedyś miałem postać Woj Body 35 lvl z Bojowcem i latałem po M2 i ubijałem metki, lipnie pewnego dnia leciało, same kd +1 itd, następnego dnia same KD +4 ani jednego +3 ani niżej, super KU, silne 3x, aura x2 Berek x1 i wgl fajne KU, to były czasy, miło sobie tak powspominać.

Bądź dobrym człowiekiem, kliknij symboliczne Lubię To! A będziesz wiedział, że wykonałeś dobry uczynek :D:D:D

Opublikowano

Zakup sobie 2x drop i lej all metki w m2 nie tylko te na 35...

Jeśli dziś ci nie idzie to lepiej będzie jutro !

Members | ProUser | Gold Member

Opublikowano

Chwilkę...A po co wydawać na rękawice ? Ona zwiększa tylko drop o 50%. Ale nie zmieni nam tego ,że zamiast np. Odbicia poleci nam Aura....Z kd jest tak samo. A na tych metkach z każdego leci i kd i ku prawie zawsze. Więc po co się wykosztowywać skoro to nie ma sensu ?

Opublikowano

Chwilkę...A po co wydawać na rękawice ? Ona zwiększa tylko drop o 50%. Ale nie zmieni nam tego ,że zamiast np. Odbicia poleci nam Aura....Z kd jest tak samo. A na tych metkach z każdego leci i kd i ku prawie zawsze. Więc po co się wykosztowywać skoro to nie ma sensu ?

Marmury np :) rozne ksiegi typu poli

Opublikowano

Co sprawia, że mamy lepszy drop ? :

- Bojowiec. Bojowiec przy postaci do dropu to podstawa.

- Używanie jedynie Aury i Berserka. Żadnych skilli typu Wir Miecza ( Zadnych Skilli różnych od Buffu ).

- No tak jak koledzy wyżej wspomnieli - ewentualnie Rękawica Złodzieja.

- Samotne niszczenie Kamieni Metin. Jeżeli choć jedna osoba poza Tobą zacznie atakować Kamień pod koniec - strata dropu.

Opublikowano

@up

bez obrazy ale nic madrego nie napisales

bojowiec sprawia ze mamy lepszy drop ?

skille sprawiaja ze mamy lepszy drop ?

zawsze jak ktos sksuje moze wypasc aura/ silne itp zalezy od szczescia

Opublikowano

EngraveR, to są raczej mity... Czasami jak pójde noobkiem 30 lvl na metki do m2 to dropną lepsze ku niż na postaci z bojowcem. A skille też używam np. na sohan jak sie zrespi więcej moobków i jakoś mam drop.A co do ksucia to czsami jak mi sksują metka dropią lepsze itemki niż gdybym bił sam.Wszystko zależy od szczęścia. Według mnie miał po prostu pecha i nic mu nie dropło.

1325860960-U24240.png

Opublikowano

To że bijesz bez bojowca to jest lipa bo mniej metków obrabiasz np jak masz boja to szybciej ubijesz lejesz następnego to nie poprawa drop lecz go tak jak by polepsza bo więcej metków wiecej dropu.

Musisz w rekawice zainwestować koniecznie wręcz bo drop większy jest.

I nie ma znaczenia czy używasz skilli aury i wiru, tylko aura i np berek razem to że z konia lepiej bijesz i tyle a nie jakieś bujdy Ci wmawiają....

Wszystko zależy od farta np ja na co.kr swoim dropem ciagle dropie silne xD a tam to gówno z aurą ;p

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

Ale przy boju szybciej bd leciał ;)

wbij boja koniecznie :)

Leć na metki duszy bd miał może + ząbki orka :)

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

Na drop nic nie poradzisz, jak pisali wyżej wszystko zależy od farta.

Ale z rękawicą złodzieja się nie zgodzę... Bo skoro dropi to po co ona??

Rękawica zwiększa tylko szanse na drop... jeżeli mamy za wysoki lvl i nie dropi już tak czy coś. Nic nie da na droższe ku/kd :P

Możesz iść na metki duszy ale już się trudniej szuka, a drop jest nadal ten sam !

A szansa na dropnięcie zęba jest mała, bo o ile dobrze pamiętam tak dużo czarnych orków się nie respi.

Ale wszystko zależy od Twojej taktyki na grę.:D

beznazwy1ef.jpg

Opublikowano

Co sprawia, że mamy lepszy drop ? :

- Bojowiec. Bojowiec przy postaci do dropu to podstawa.

- Używanie jedynie Aury i Berserka. Żadnych skilli typu Wir Miecza ( Zadnych Skilli różnych od Buffu ).

- No tak jak koledzy wyżej wspomnieli - ewentualnie Rękawica Złodzieja.

- Samotne niszczenie Kamieni Metin. Jeżeli choć jedna osoba poza Tobą zacznie atakować Kamień pod koniec - strata dropu.

hehehe mi 1 koles caly czas ksul to jeszcze polecial kamyk + aura :) wiec troche * prawda ::)

Opublikowano

Jeśli dasz rade ubić to na pewno ; )

Przy większym szczęściu możesz dropnąć nawet Kamyk Duchowy ; )

Members | ProUser | Gold Member

Opublikowano

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...