Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Jaką broń doradzacie kupić za G1?

Roxorrrr1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy jaką bronią lubisz i umiesz grać i ile chcesz wydać pieniędzy, bo nie opłaca się kupować broni, którą nie umiesz grać.

Ja polecam OCA Whisper, ma tłumik więc nie widać Cię na mini mapce, co się bardzo przydaje.

Nie polecam za to Scoped N-TEC w każdej postaci, bo taką broń można samemu "zrobić", tylko trzeba trochę pograć, żeby odblokować broń ze slotami.

Przyjmuję zlecenia na grafikę - chętny? Napisz do mnie

Jeżeli pomogłem lub podoba Ci się mój post - kliknij Lubię to!

Opublikowano

@ 2Up Mylisz się. Nie da się "zrobić" scoped'a ponieważ oprócz modyfikacji ma lepszego zooma i zasięg. Jeśli nie chcesz biec ciągle na front to jest to broń idealna. Poradzi sobie czasem nawet z ocą na krótkie, w średnich nie ma sobie równych, a na długie jak umiesz strzelać da radę nawet NHVR. Co do polecenia broni to mam whispera i raczej nie zdecydowałbym się na niego ponownie. Wziąłbym złotego shootguna.

Spis modów do 1.5_01.

http://www.mpcforum.pl/topic/342769-spis-modow-do-15-01/

Zbieram plusy.

Opublikowano

@ 2Up Mylisz się. Nie da się "zrobić" scoped'a ponieważ oprócz modyfikacji ma lepszego zooma i zasięg. Jeśli nie chcesz biec ciągle na front to jest to broń idealna. Poradzi sobie czasem nawet z ocą na krótkie, w średnich nie ma sobie równych, a na długie jak umiesz strzelać da radę nawet NHVR. Co do polecenia broni to mam whispera i raczej nie zdecydowałbym się na niego ponownie. Wziąłbym złotego shootguna.

Miałem na myśli to, że da się wpakować do N-Teca takie samego mody jak do tego Scoped. Miałem tego N-Teca, więcej wiem jak działa i nie widzę większej różnicy pomiędzy nim i normalnym N-Tec. N-Tec jest bronią na średni dystans, więc nie równa się OCY ani N-HVR.

Prawda jest taka, że w ogóle nie opłaca się kupować broni z Armasu w Polsce, bo po pierwsze, są dosyć drogie, a poza tym można wymiatać też normalnymi broniami od kontaktów.

Opublikowano

No to jeżeli wymiatasz tą Obeyą, to nie opłaca się zmieniać specjalnie broni na tą z Armasu, tylko po to, żeby ją mieć. Jeżeli jednak na prawdę chcesz już wydać pieniądze na APB, to najlepiej na premium, bo będziesz zarabiał dużo kasy z misji lub z robienia symboli, którą możesz przeznaczać na ulepszanie swoich broni :)

Opublikowano

Miałem na myśli kupowanie broni ze slotami, czyli miejscami na modyfikacje.

Aby odblokować broń ze slotami, musisz wbić poziom np. używasz broni OCA i przez zabijanie wbijasz poziom Pointman, jak uzyskasz określony level, to możesz kupić np. OCĘ z 1 slotem, potem 2 i 3.

Opublikowano

Wytłumaczę ci to na podstawie broni STAR lub N-TEC.

Za zabijanie przeciwników którąś z tych broni dodają ci się punkty w "Rifleman" im więcej zabijasz tą bronią tym większy masz poziom. Możesz sprawdzić aktualny klikając "J" i wchodząc w zakładkę "Roles". Maxymalny poziom to 15. Prawie z każdym levelem coś odblokowujemy np. na 3. Modyfikację Huntight Sight I, na 4. Magazine Pull I, a na 5 Stara i N-teca z wolnym slotem. Kupujesz go jak każdą inną broń tylko jest ona droższa. Gdy już masz tego N-Teca z wolnym slotem możesz kupić do niego jakąś modyfikację np. Huntight Sight I dzięki czemu akurat w tym przypadku będzie miał lepszego zooma.

Na tym to polega. Dodatkowe informacje jakie ci się przydadzą to :

- Modyfikacje możesz kupić w MARKETPLACE,

- Każda modyfikacja do broni ma 3 stopnie np. Huntight Sight I Huntight Sight II Huntight Sight III,

- Bronie ze slotami oblokowują się na poziomach : 5 (1 slot), 10 (2 sloty), 15 (3 sloty).

- Modyfikacje odblokowują się na poziomach 3 4 8 9 13 14

Jeśli jakieś jeszcze masz wątpliwości to pisz śmiało!

Spis modów do 1.5_01.

http://www.mpcforum.pl/topic/342769-spis-modow-do-15-01/

Zbieram plusy.

Opublikowano

@mzc96

w Marketplace kupuje się od graczy - sprzedają za większą cenę ale opłaca się jeżeli nie masz odblokowanych danych modów. Jeżeli masz odblokowane mody to kupuje się je u kontaktów (npc)

No i jedna ważna cholernie informacja. Gdy włożysz modyfikację do broni i broń zacznie się zużywać po 10 dniach to wyjmij z niej te mody, bo je stracisz - ja tak miałem bo zapomniałem ich wyjąć :/

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...