Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Obalony] Wiele było pytań..

Cay

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Wiele było pytań, dotyczących szkieleta, jeżdżącego na pająku wyjaśniam tą sprawę.

(TO JEST BY ME. MOGĘ ZROBIĆ SCREENY, JAK CHCECIE NA POTWIERDZENIE Z TABLICZKĄ !)

Witajcie, dziś budując zobaczyłem coś takiego :

20120108150509.png

Uploaded with ImageShack.us

No, a więc obudowałem to coś, oświetliłem i oto efekt :

20120108150812.png

Szkielet jeżdżący na pająku. Niedopracowanie Mojang ?, czy coś innego ?. Nie mam żadnych modów, o ile jest na to mod, nie mam go. Jest to serwer multiplayer. Zaraz jeszcze dodam kolejne relacje, z tego jakże zadziwiającego znaleziska. Dawajcie like'y, chcecie abym dodał jakiś screen na potwierdzenie ?, piszcie !

@edit.

Dodaję potwierdzenie !:

20120108151909.png

5jJNSGS.png

Opublikowano

Nic nowego, kilka razy już go widziałem... -.-

Spider Jockey (pol. Pajęczy jeździec) jest połączeniem 2 mobów: pająka i szkieletu. Został on wprowadzony w Secret Friday Update 8. Kiedy pająk się spawnuje ma 1% szans na połączenie ze szkieletem. Są oni traktowani jako oddzielni wrogowie (mają oddzielne punkty życia). Strzały szkieletu i mobilność pająka (wspinanie się po pionowych ścianach) tworzy zabójczą kombinację. Gdy wschodzi słońce szkielet ginie w płomieniach ale pająk nadal zostaje. Gdy zabijemy pająka, wtedy szkielet staje na własnych nogach i walczy dalej. To jest najniebezpieczniejszy mob, a raczej połączenie mobów w grze. Należy uciekać przed tymi połączonymi potworami, gdyż w starciu bezpośrednim ma się małe szanse na przeżycie.

by

http://pl.minecraftwiki.net/Spider_Jockey

Opublikowano

To jest stare i już od kilkunastu wersji.

Szkielet może jeździć też na świni, sam spotkałem taki przypadek.

Tylko u Ciebie jakoś dziwnie zbugowany po jest po lewej od pająka a nie na nim.

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

pff ... Napisałeś że to na serwie ... pewnie były lagi i dlatego siedział "w powietrzu" a efektu nie widze ...

to sie nazywa Spider Jockey .

I chyba wgl. nie widziałem takich "pytań" jak napisałeś w pierwszym zdaniu ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...