Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana nazwy świata

MatiCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wie może ktoś jak zmienia się zmienia nazwe świata jak wyskakuje lista światów ? Szukałem i nie mogę znaleść

Opublikowano

Dodam że koledze chodzi o pliki plemion by HeadShoot :D

Poprzez nienawiść zyskuję siłę;

Poprzez siłę zyskuje potęgę;

Poprzez potęgę osiągam zwycięstwo.

Opublikowano

Jak wejdziesz do htdocs to masz tam Swiat 1 i Swiat 2. Ja zmieniam nazwe tych folderow i dziala.

Widzę że na prawdę coś ci źle funkcjonuje w mózgu... Przecież zmieniając nazwę tych folderów nie zmienisz nazwę świata. Te foldery służą tylko by uporządkować wszystko a ich odnośniki są podane w jakimś pliku (nie wiem co to za plik) więc jak zmienimy nazwę folderu świata dany świat przestanie działać!

Poprzez nienawiść zyskuję siłę;

Poprzez siłę zyskuje potęgę;

Poprzez potęgę osiągam zwycięstwo.

Opublikowano

To prawda, ale na silniku 6.0 to ja pisałem skrypt php do dodawania nowych serwerów i id nowego serwera jest generowane przez inkrementację id ostatniego serwera na liście serwerów znajdującej się w 'configs/serwery.php', jak chcesz zmienić generowane nazwy serwerów to poszperaj w pliku 'admin_create_new_server.php'

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...