Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tristana AP - opłaca się?

KoFiv6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gralem pod ap tristana i 11/6/12. Ale cienko dawalem sobie rade...

Moje AMV:

Arpeggio Of Blue Steel:

https://www.youtube.com/watch?v=tMZDfT2ds4I

5 Centimeres per second:

http://www.youtube.com/watch?v=4UFHW47oIwc

Gun Gale Online// Sword Art Online 2:

https://www.youtube.com/watch?v=fP2gEn28_cY

Postaw +, właśnie plusy motywuja mnie do dalszego działania

Opublikowano

Ale kurcze jak gram to tristana to ona jest strasznie gietka na gangach czy cos odrazu sie rozkladam ;/

Każdy carry taki jest. Pamiętaj, że zawsze musisz jako ad carry trzymać się za teamem i nie inicjować TF.

Wchodzisz dopiero gdy focus zostanie skupiony na waszym tanku lub kimś innym z Twojego teamu.

Grając Tristaną masz przewagę nad innymi carry ponieważ ciężko Cię zfocusować jeżeli ogarniasz.

Po pierwsze masz duży zasięg przez co możesz razić przeciwników z bezpiecznej odległości.

Po drugie posiadasz rocket jump (W) więc jak widzisz, że ktoś się na Ciebie skusił możesz odskoczyć na dogodną pozycję,

a potem dalej kontynuować ostrzał. Możesz odepchnąć zbliżającego się wroga atakując go z ulti ( R ).

Dodatkowo masz jeszcze "Flash" przez co uniknięcie focusu staje się dziecinnie proste.

Tristana ma chyba najlepszy escape w grze spośród AD Carry.

Pamiętaj też, że w late Twoje miejsce jest przy teamie. Nie chodzisz pushować bota / topa samodzielnie.

Carry zawsze jest celem wrogiego teamu, a jeżeli Cię zgankują będzie Ci ciężko.

Pograsz trochę i nabierzesz wprawy.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

jeszcze jak byscie mi podali jak rozdawac skile pod AD ;)

/razor130: Nie pisz posta pod postem. Używaj opcji edytuj. Tym razem bez warna i łączę posty ale na przyszłość pamiętaj : )

Opublikowano

Tristana ma chyba najlepszy escape w grze spośród AD Carry.

Dokładnie, bo jeszcze za asyste/killa masz odnowienie cd.

Btw.

Mówiłem już że ap trist ssie?

Opublikowano

Skille: R>W>Q>E

Dodam, że ze względu na dobry dmg z W + obniżeniu heala (jeżeli potrzebny) bardzo łatwo w early złapać porządnego feeda + jak wspomniał Exelxi co killa masz odnowienie cd na W więc możesz skakać ile wlezie

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Razor a jak skile pod AD rozdawac ? Tak jak napisal SurkiPL

?

tak

Build spradza sie znakomicie thx za pomoc ;_)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Wiem wiem że to stary temat... Ale jeżeli ktoś nie wie jeszcze jak grać tristianą to grajcie pod dmg jak ja gram i jakie przedmioty kupuje to tajemica ale mam staty dobre i zawsze dzięki mnie drużyna wygrywa podziękowania itp (gg, gj ) :P

oj dobra dobra wyśle wam..

Nagolleniki berserka ( zacznijcie od mieczyka) >> Krwiopijec >> Widmowy Tancerz pózniej juz sam ogarniesz ;)

Opublikowano

Wiem wiem że to stary temat... Ale jeżeli ktoś nie wie jeszcze jak grać tristianą to grajcie pod dmg jak ja gram i jakie przedmioty kupuje to tajemica ale mam staty dobre i zawsze dzięki mnie drużyna wygrywa podziękowania itp (gg, gj ) :P

oj dobra dobra wyśle wam..

Nagolleniki berserka ( zacznijcie od mieczyka) >> Krwiopijec >> Widmowy Tancerz pózniej juz sam ogarniesz ;)

Skoro i tak już odświeżyłeś, to powiem Ci, że najgorsze co może być na ad carry, to zaczynać od doran blade. Wyjaśnię Ci dlaczego?

Jeżeli twój enemy ad carry będzie Cie harassował, szybko wrócisz do miasta, przez co stracisz ~20-30 creepów.

Jeżeli przyjdzie na ciebie gank - nie uciekniesz z doran bladem

Jeżeli enemy botlane tak samo rzuci się na ciebie, nie masz szans uciec.

League of Legends

EUNE nick: WORSTBLITZEUV4

http://www.twitch.tv/tytanowy_janusz123/ << zaaaaaaaaaapraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...