Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tristana AP - opłaca się?

KoFiv6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ostatnio kupilem sobie tristane i zauwazylem ze ma skile pod ap. Czy ktos wie czy oplaca sie robic tristane pod ap czy nie i jezeli tak to jaki build polecacie. Prosze po polsku nazwy itemow ;)))). Z gory thx

Specjalista
Opublikowano

Wiem, że jakiś wysoki Top elo grał trist pod ap ale nie mam pojęcia jaki build poszukaj w necie np na tej stronie solomid.net . Tam masz wszystkie buildy i to od topowych graczy .

giphy.gif

Opublikowano

Na solomidzie nic nie ma, na mobafire to:

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/wtf-ranked-ap-trist-1-1-4-142573

Nie mam pojęcia czy ten build jest dobry, jest wysoko oceniony, ale to mobafire.

Btw. Tristanę można dostać za darmo.

Opublikowano

A ja bardziej bym ci polecał :

[url="http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/tristana-godlike-1-0-0-128-72488"]http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/tristana-godlike-1-0-0-128-72488[/url]

Ja ci polecam ten. Niewyobrażalne DMG.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Tristana ma swoją moc pod AP, no ale niewiem nigdy pod Ap nie grałem. A co do buildu to kolega lordwyder podał.

Opublikowano

@up i majac 1800 hp wwal sie w srodek tfu COOL STORY

Doran ring --> butki przebicie --> Rod of ages --> lich bane --> rabadon --> jak wygrywacie cos do ap jak przegrywacie survi

rapido.png

Jeśli Ci pomogłem

proszę like

Opublikowano

@up i majac 1800 hp wwal sie w srodek tfu COOL STORY

Doran ring --> butki przebicie --> Rod of ages --> lich bane --> rabadon --> jak wygrywacie cos do ap jak przegrywacie survi

Majac 800 AP wskoczy w środek TFu, bez problemu zabije jednego i wyskoczy :) Wiem wiem stuny blablabla - cleanise w ostateczności ulti zileanka i po ptokach :)

Ktos wyżej napisał, że tristana pod AP jest równa tej pod AD a to bzdura, ponieważ ta pod AP ma jednak dośc duże cd więc w 1vs.więcej zabije tylko jednego i będzie musiała uciekac, natomiast ta pod AD będzie mogła prowadzić ogień ciągły, kolejna różnica jest taka, że jak juz dochodzi do 1vs1 To Tristana AP jest lepsza w early/mid game natomiast w late game ustepuje miejsca AD.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

@up jak wiekszosc ap carry w late dostaja w dupe od ad carry

a i wpierw trzeba miec zileanka w druzynie -.-''

rapido.png

Jeśli Ci pomogłem

proszę like

Opublikowano

Odpowiadając na Twoje pytanie czy się opłaca powiem Ci, że się nie opłaca.

Jaki sens ma budowanie postaci, która na 18 lvl ma największy zasięg w grze pod AP?

To jest całkowite zmarnowanie tego świetnego passywa.

No i powiedz mi jak chcesz taką Tristaną grać? Jeśli budujesz ją pod AP to musisz wbić w środek TFa.

Wątpię byś potem wyszedł stamtąd żywy, albo narobił jakichś poważniejszych szkód.

Tristaną pod AP można się pobawić na normalach, ale nie grać.

Jest o wiele więcej postaci, które są naprawdę dobre pod AP, więc jak chcesz być casterem wybierz champa który nim jest.

Przez swój Rocket Jump i Ulti jest trudna do dorwania i jak widzisz, że ktoś zamierza Cię focusować poprostu odskakujesz i dalej siejesz zniszczenie z AA.

Albo poprostu odpychasz takiego natręta na swoje miejsce. To jest AD Carry. Jeden z lepszych moim zdaniem dzięki escape mechanizmowi czego już np. taka Ashe nie posiada : )

P.S

Mówiąc o zasięgu mówiłem o normalnym AA bez jakiegoś chwilowego buffa ze skilla.

Bo to oczywiste, że np. Twitch z włączonym ulti ma nieco większy zasięg, ale to tylko na 5 ataków i ze sporym CD więc się nie liczy.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

nigdy się nie spotkałem z tristianą robioną pod AP. sądze iż taka jest bez sensu.

ona jest prowadząca, pasyw na daleki zasięg stworzony pod AD.

Opublikowano

Nie umiesz przeczytać opisów itemów? Kup tyle, żebyś miał jak najwięcej AP, to takie trudne?

nastepnym razem jak masz tak pomagac to przynajmniej nic nie pisz bo kzady tak moze sobie powiedziec.

Dobra dzieki chyba mnie przekonaliscie tym pasywem. Wezme jednak ja zrobie pod AD i prosil bym o jakis build jesli mozna po polsku ;)

Opublikowano

Możesz robić taki jak razor podał bo tylko masterki się zmieniły i zamiast ignite brać exhausta albo cleanse

A co do nowych masterek używam tych:

beztytuuvwo.th.jpg

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

ja ci polecam bulid z mpcforum ale zamien kolejnosc skladania ostrza nieskonczonosci z krwiopijcem ja tak robie

Pojebna ta gra, kupujesz sobie osiołka i ci nosi kurwa itemy.

Krótko o DoTa

Opublikowano

Dobra to mam skladac Miecz Dorana, Nagolenniki Berka, Krwiopijeci, Widmowy Tancerz, Szpony Madreda, Ostrze Nieskończoności ??

Opublikowano

Ap jest chujowa ,łatwa do sfocusowania ,brak porządnego aoe(W ssie).

Opublikowano

Zdradze Ci jeden maly sekret, Tristana pod AP jest jeden fajny ''cios andersona'' ale jak go zrobic to tajemnica :D

Specjalnie jak osiągniesz 6 lvl nie pushujesz tylko dajesz wrogowi podejść następnie skaczesz na W za niego i wpychasz go z ulti pod Twój turret?

Gwarantowany first blood : ) Tristaną pod AD to lepiej wychodzi bo więcej zadasz wbrew pozorom.

Zwłaszcza z włączonym Q.

A co do buildu to IE składaj na Tristanie przed BT.

Ewentualnie jak masz trudną linię i przeciwnik dobrze was harrasuje zamiast 2/3 dorana polecam kupić tą laskę co daje 12% life steala za 450.

Vampiric Scepter bodajże się ona nazywa. Dzięki temu ls nie będziesz musiał często robić recall.

A potem i tak będziesz musiał ją zbudować przy kupnie BT.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Ale kurcze jak gram to tristana to ona jest strasznie gietka na gangach czy cos odrazu sie rozkladam ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...