Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Hamachi na maszynie ?

Dalorfxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zrobilem swój serwer Hamachi (Piracki) i nie wiem o co chodzi z tą amszyną jak kupie jakiś Hosting To będe miał inny serwer ? bo chodzi mi o to abym nie musiał siedzieć na kompie a serwer by działał ależeby miał to samo IP i nazwe co teraz ?

Opublikowano

Musisz kupić serwer dedykowany, wtedy wgrywasz tam pliki serwerowe, odpalasz i serwer chodzi 24 godziny na innym ip.

To jest płatne

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Jak kupisz hosting to IP ci sie samo zmieni a nazwe bedziesz mógł sobie wybrać jaką chcesz.

Tak bedzie serwer wtedy 24/7 jak prawidłowo go ustawisz .

Chyba o to Ci chodzi ..

4dd88eb06cd31.png

Pomozcie zbić minusy!

<3

Opublikowano

|Serwer dedykowany ? możesz jaśniej ? :D

Jak kupisz hosting to IP ci sie samo zmieni a nazwe bedziesz mógł sobie wybrać jaką chcesz.

Tak bedzie serwer wtedy 24/7 jak prawidłowo go ustawisz .

Chyba o to Ci chodzi ..

v a co zrobić aby miał to samo ip ? Czyli normalnie jak bym chciał to teraz np kupie serwer i zmieniam nazwe na ten a gracza pisze ze nowe ip ?
Opublikowano

Z wikipedii

Serwer dedykowany (wydzielony) - oddzielny komputer pełniący rolę serwera dla jednego, określonego usługobiorcy, oferowany przez firmy hostingowe. Na takim serwerze klient może instalować oprogramowanie oraz dowolnie konfigurować domyślnie zainstalowany i skonfigurowany system operacyjny. Taki typ serwerów wykupują głównie firmy oferujące usługi internetowe, np. poczta, serwery, strony www, radia internetowe, TV internetowe, czat i dowolne inne aplikacje, hosting.

Serwery dedykowane zarządzane są głównie przez klientów firm hostingowych poprzez protokół SSH, jeśli na serwerze zainstalowany jest system Linux lub pulpit zdalny, jeśli zainstalowany jest Windows, pośrednicy dużych serwerowni często dodają w pakiecie monitoring lub zarządzanie serwerem w przypadku awarii systemu w zamian za wyższą cenę usługi.

Opublikowano

@up

Tak, jeżeli chcesz pograć 10-20 kolegami to na spokojnie możesz kupić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...