Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Takie same 2 nicki ? Na tym samym serwie!

xPatryk2011x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż ta historia zdarzyła się kilka dni temu mojemu koledze z gry.

Ma on 78-84 lvl (nie podaje dla bezpieczeństwa) i jest lubiany/ zaufanym graczem.

Mówił mi że ktoś podszywa się pod niego i chce porzyczyć jakieś itemki warte 3+ kamole.

A co najdziwniejsze że ma taki sam nic jak on !!!

Z tego co mi mówił to ten koleś ma 1 lvl i specjalnie ustawia się w tłocznym mieście niedaleko niego aby coś ukraść, z jego znajomych. Mówił że sam raz go widział, a gdy do niego napisał od razu tamtego wylogowało.

Ja mu wierze ale jak to jest możliwe ?! Nie miał by powodu sam okradać i tak zmyślać. Ma w miare dobre eq którego nie jeden mu zazdrości. Sam mu kilka razy porzyczyłem itemki które miały 20% na dt i były poro warte ale od razu oddawał, a jak mnie logło to uczciwie poczekał i oddał gdy tylko byłem online.

A w nicku ma litery małe i liczbe.

Prosiłbym o sensowne wyjaśnienie.

MOBO: Asus Pro Gamer z97

CPU: Intel CORE i5-4690K                                                             CPU cooling: Arctic 7 Pro Rev.2

RAM: Corsair Vengeance Pro Red DDR3, 2x4GB, 2400MHz, CL11  GPU: nVdia GeForce 980Ti Matrix Platinum 6GB

SSD: Kingston SSD Now 2,5'' 120GB                                               HDD: Samsung 1TB

PSU: Corsair CX750                                                                                                  TOWER: IN WIN GRone Full Tower (black)

Monitor: Acer 24' K242HLABID + LG L1918S

Opublikowano

Dwa nicki o takim samej kolejności wielkości liter mogą być wiem bo np na priv tak miałem :D

Lecz Ty pewnie mówisz o globalu więc złodziej to złodziej nie wiadomo...

tak samo było z BumBum i MurnBurn ;p

Mała koplikacja z podobnymi literami jak są blisko ;p

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Gość HollyWSRH
Opublikowano

Zamiast małej literki "L" to dużą i "I " wtedy i oraz l wyglądają tak Il <-- czyli praktycznie niczym się nie różnią.

Nie wiem jak jest teraz ale kiedyś na PL " rn " wyglądało jak m ;]

Albo zamiast O to 0 jest wiele możliwości.

Opublikowano

Z normalnego punktu widzenia nie ma takiej opcji, żeby były te same nicki.

Zapewne ten oszust dał jakieś inne liter, które przypominają drugą tak jak to napisali panowie up.

Opublikowano

Powiem Ci tyle, nick którym posługuje się natręt/oszust po prostu jest przekręcony literówką, mała/duża litera i często tak się dzieje na PL'u sam miałem kiedyś taki przypadek, gdy pożyczałem EQ do kuzyna. Ale na szczęście siedzieliśmy na TS'ie i pytałem się dlaczego nie daje mi EQ :> Więc trzeba uważać na takich jak on, najlepiej zrób screena i wyślij do support że na serwerze jest oszust który próbuje wyłudzać czyjeś EQ, kosztem innego gracza(podszywanie się).

Opublikowano

Literówka ;> Nie istnieje możliwośc, aby były 2 takie same nicki... Takiego to od razu do supportu podac.

Bądź dobrym człowiekiem, kliknij symboliczne Lubię To! A będziesz wiedział, że wykonałeś dobry uczynek :D:D:D

Opublikowano

Aha dzięki. napewno wielkość ta sama a w nicku nie ma L ale za to zainteresowało mnie to z o i 0 kolega ma litertę o w nicku thx można zamknąć

MOBO: Asus Pro Gamer z97

CPU: Intel CORE i5-4690K                                                             CPU cooling: Arctic 7 Pro Rev.2

RAM: Corsair Vengeance Pro Red DDR3, 2x4GB, 2400MHz, CL11  GPU: nVdia GeForce 980Ti Matrix Platinum 6GB

SSD: Kingston SSD Now 2,5'' 120GB                                               HDD: Samsung 1TB

PSU: Corsair CX750                                                                                                  TOWER: IN WIN GRone Full Tower (black)

Monitor: Acer 24' K242HLABID + LG L1918S

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...