Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Sposób farmienia z KP

Restive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest to alternatywny sposób farmienia, w którym jest tylko jeden, legalny skrypt. Działa najlepiej pod Google Chrome oraz Opera. Na Firefoxie działa zbyt wolno. Zacząłem tak farmić od s55, bardzo dobrze mi się powodziło, gdyż wszystkie wioski są wypisane kolejnościowo, od najbliższej do najdalszej. Więc jeśli chcemy na noc wysłać farmy, które są o 3h od naszej wioski to nie będzie już żadnych problemem. Link należy zapisać tak, aby otwierał się w innym oknie (należy zaznaczyć okienko)

Na sam początek należy skonfigurować

http://pl56.twplus.org/calculator/locator/
. Wpisujesz koordy swojej wioski i ustawiasz jakie chcesz wioski farmić, czyli na przykład barby od 26 - 100 pkt albo graczy od 40 - 120 pkt. Klikasz "find". Wklejasz link z adresu strony z zapisanymi ustawieniami do panelu skrótów i dajesz nazwę np. 'wioski'. Następnie wklejasz następujący skrypt również do panelu skrótów, nazwa np "lk". Poniżej jest skryp, który zaznacza wybrane jednostki. czyli np jeśli chcesz farmić lekką to szukasz (wciskając ctrl+f) i wpisujesz ile chcesz na farmy wysłać, jeśli dołączasz zwiad to szukasz zwiadu i wpisujesz daną liczbe, jaka ma iść na wioskę.

javascript:insertUnit(document.forms[0].light, 20);insertUnit(document.forms[0].spy, 1)

Zapisujesz obydwa skróty. Wchodzisz do przeglądu wioski i zaczynasz zabawę. Klikasz w link, obok nazwy wioski masz taki topór - klikaj środkowym myszy (kółkiem) albo ctrl + lewy myszy aby otworzyć atak na wioskę w nowej karcie. Następnie zmieniasz karty ctrl + tab i klikasz na zainstalowany skrypt w panelu pod nazwą LK - ctrl + tab - skrypt - ctrl + tab - skrypt itd. Jeśli już wybrałeś wszystkie wioski i wojska ponownie zmieniasz karty używając ctrl+tab, tym razem na każdej karcie klikasz Napad. Po nadaniu rozkazu wszystkim wojskom robimy to samo, ctrl + tab tylko, że potwierdzamy atak przyciskiem OK. Na s55 wysyłałem 1000 lekkiej w zaledwie kilka minut na jakie chce wioski. Miałem wybór albo barby co są ode mnie oddalone o 50 minut albo te, które są oddalone o 2/3 godziny jeśli np nie mogłem w tym czasie wejść. Na początku to troche wkurza bo trudno się przyzwyczaić, ale potem jest luz ;] Powyższy skrypt jest ustawiony na 6 lk i 0 zwiadu. Zmieńcie wedle upodobań ;)

Moderatorze obniż % jeżeli to czytasz.
Graczu daj Lubie To :)
To mnie motywuje.

65989911309456598087.jpg
  • 5 tygodni później...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Musisz mieć konto premium?

Czy to tak trudno zrozumieć?

Ludzie nie macie nic trudnego w skrypcie wpisujecie sobie coordy wiosek (Barb lub graczy) ilość k jak na barby od 3 do 10 starczy , zależy od poziomu murków , ew. co jakiś czas z taranem toporki puszczacie na te coordy.

I to chyba tyle filozofii.

Reszta zależy od was i waszej szybkości.

Czego nie rozumiecie poprzez wejście w wioskę , kliknięcie rolkę myszki lub alternatywny sposób "Powiel kartę" ew. trzymacie ctrl+Klikacie na plac z kilkanaście razy.Potem ctl+Tab i skrypt klikacie(Mając kp w pasku skrótów , a jeżeli nie macie to w pasku zakładek).Druga rundka ctrl+tab i klikacie napad,Trzecia rundka i klikacie ctrl+tab i tylko w klawisze ok wszędzie.

Ew. możecie pobrać dodatek do zmiany skrótów klawiszowych i zmienić sobie tak by klawiszem "2" zmieniać karty.

To wszystko.

Jak ktoś nie zrozumie mojego posta to nie wiem jak wam pomóc.

Filmik jest tu zbędny , macie wszystko wytłumaczone jak trzeba.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wszystko pięknie działa, jednak z Asystentem Farmera jest chyba nawet lepiej i szybciej, ponieważ jak ma się raporty np z max 3h, to po prostu klikamy klawiszek B przy każdej wiosce.

Szkoda, że w tym skrypcie, nie ma, że jeśli klikamy na skrypt od szablonu lk, to od razu wysyła atak :P

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...