Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z wejściem na server po pewnym czasie

raynode

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od niedawna jestem posiadaczem serwera ,który założyłem samodzielnie krok po kroku. Obecnie jest on hostowany na moim komputerze w godzinach od 15 do godzin 2-3 w nocy.

Niedawno ,gdy podałem pewnym graczom moje GG powiedzieli , że nie mogą wejść. Byłem dość zdziwiony , więc postanowiłem napisać u Was temat i chciałbym wiedzieć czemu się tak dzieje. Serwer jest pobrany z bukkit'a. Posiadam oryginalnego MC i loguje się za pomocą loginu i hasła ( nie wiem czy ma to coś do rzeczy ;x ) Serwer posiada port 25565.Wszystkie pluginy były również pobrane z forum bukkit'a. Jeżeli macie jakieś pytania ,które mogą ustalić co z serwerem jest nie tak proszę pisać.

PS. Sorry , że edkopuje temat , ale nie napisałem najważniejszej rzeczy. Mówimy tutaj o tym , że server działa przez pewien czas. Jakby to określić. Gdy zresetuje server graczę mogą normalnie wbić , lecz po pewnym czasie gdy wyjdą nie mogą czasami wejść spowrotem.

EDIT : Proszę zobaczyć na obrazek umieszczony w temacie ;-) I powiedzieć Mi czy może mieć wpływ na sewer.

post-492985-0-79836400-1326984992.png

Opublikowano

Wyłącz zapore systemu windows, antyvirusa.

Może masz zmienne ip lub zablokowane porty?

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Wyłączyłem Zaporę ,lecz nie mogę wyłączyć procesu avasta. Wiecie jak to obejść?.. A o jakie porty konkretnie chodzi? Zobaczymy jak to będzie. Dzięki za tak szybką odpowiedź. ( Porty odblokować dla mojego routera umiem , więc mi o tym nie piszcie ,tylko czas stracicie )

Opublikowano

@up

Nie musisz procesu chyba wyłączać, wystarczy prawym na avast'a i w opcjach wyłączyć zapory do

ponownego uruchomienia komputera.

Ale czasem to nie wystarcza i trzeba go odinstalować, bynajmniej ja tak miałem

Jak nie podziała skontaktuj się z dostawcą internetu

Opublikowano

@up

W celu rozstrzygnięcia problemu, możliwe że to twój operator

mógł nałożyć jakieś blokady, bynajmniej tak się zdarza w niektórych przypadkach.

Oczywiście nic nie gwarantuje, jest to moim zdaniem ostateczność, gdy już nic nie pomoże

Opublikowano

ip masz wew czy zew?

homepage04.jpg

___ __ _ _ ____ ____ __ ____ __
/ __) / \ ( \/ )( __)(__ )/ \(__ )/ \
( (_ \( O )/ \/ \ ) _) / _/(_/ / / /(_/ /
\___/ \__/ \_)(_/(____)(____)(__) (_/ (__)

Opublikowano

Ja mam to samo. Włączam serwer ja mogę zawsze wejść. Jak mój kumpel wyjdzie z gry i wejdzie za jakiś czas to serwer u niego jest jako offline.

Opublikowano

Są Podłączeni Do Hamachi ?

Jak mogą być podłączenia do Hamachi jak to jest serwer postawiony na routerze i no-ip.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...