Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Dandelion

Covver

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest to żółty barwnik którym możesz zmienić białą wełnę w żółtą. Po prostu w craftingu chociażby 2x2 dajesz w byle jakim ułożeniu wełnę i ten Dandelion Yellow.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Ok dzięki wielkie.

jeszcze jedno pytanie aby nie robic nowego tematu.

Po co ta wełna?

Jak ktos odpowie prosze o CLOSE!

image.png 

Opublikowano

Do ozdoby lub aby zrobić łóżko :> Łózko robi się tak

OOO

DDD

O to nic

W to wełna

D to Deski (plank)

Wełna może być obojętnie jakiego koloru, nawet mieszana ;] Łóżka zawsze będzie biało czerwone

Opublikowano

Polecam wejść na strone minecraftwiki tam masz wszystko opisane :)

Ziom, ale i tak to wszystko to coś więcej niż muzyka

Nie jointy, piwka czy nabita fifka

To sposób bycia bez zdobycia złotych gór

I sprzedania się jak dziwka

1420744981.jpg

Miłość, pokój, wzajemny szacunek!

No i oczywiscie...

Yhyhyhy!

Opublikowano

Wełna to zbiór 16 bloków o różnych kolorach, w tym trzy odcienie szarości dodane w Classicu 0.0.20a, z jedną teksturą, która jest używana na wszystkich stronach bloku. Wełna została przygotowana dla tworzenia sztuki Pixel Art, oraz kolorowych budynków i budowli. Innym powszechnym zastosowaniem jest wykonywanie tęczy.

Jest słabym, łatwopalnym blokiem. Biały, szary, brązowy, jasno-szary, różowy i czarny kolor wełny można otrzymać naturalnie, z owcy. Wełna biała może również być tworzona poprzez łączenie czterech(wcześniej dziewięciu) kawałów nici (z pająka) razem. Od wersji Beta 1.7 nożyce przyspieszają wydobycie wełny, ale można ją łatwo podnieść bez nich. Podobnie jak piasek dusz wełna może być używana do pochłaniania prędkości łodzi) (bez rozbijania jej). Wełna może być połączona z patykami co daje obrazy.

Z minecraftwiki

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Z wełny można robić obrazy :

P P P

P W P

P P P

P-Patyk

W-Wełna

Dla ciebie ciekawostką może być to że gdy klikniesz na owce prawym przyciskiem myszy przymając barwnik w ręce Owca cała się przefarbuje ( O WIELE LEPSZE NIŻ W CRAFTINGU BO Z JEDNEGO BARWNIKA MOŻESZ ZDOBYĆ AŻ 4KLOCKI KOLOROWEJ WEŁNY )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...