Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Aktualizacja 11gb?!

xxXdywanXxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakim cudem? Grę mam zainstalowaną z płyty. Szukałem rozwiązania tego problemu i znalazłem, lecz nie zadziałało. Mam już w sumie 99% tej aktualizacji (multiplayer) i ściąga z zawrotną szybkością od 5 do 40kb/s. Czy singleplayer też będę musiał aktualizować? Też ma 11gb, ale podejrzewam, że steam nie wykrywa gry i pobiera ją od nowa, że tak powiem. Rozumiem, jakby było tej aktualizacji 4 gb max, bo l4d2 z tego co wiem tyle miał, ale 11gb? Jak się nie ściągnie za kilka - kilkanaście minut lub się pobierze, ale wyskoczy jakiś błąd to jeszcze napiszę.

Aha, bo jeszcze czytałem, że to pliki językowe mogą się ściągać jeżeli np mamy steama po angielsku, a grę po polsku. No to grę mam po polsku i po polsku mam też steam.

I jeszcze zauważylem, że w folderze steama tam gdzie są gry jest folder staging, a w nim cod i ma tylko 1,17 gb i jest folder tego w tym staging i jeszcze są pliki (nie w folderze z cod'em tylko jeszcze w staging) 3 pliki z rozszerzeniem PATCH, czyli ta gra ma 11gb patchy? Czy to sie nie zainstalowalo do konca i teraz pobiera dodatkowe pliki? Ale wątpię, bo gra instalowała się 30 minut

sygnaturaaa.jpg

Opublikowano

reinstall steama i gry

Już pobrałem multiplayer, ale nie mogę przejść do menu głównego całkiem, czyli, że nie mogę wybrać singleplayer czy multiplayer jak w CoD 4: MW. Jeśli wybiorę tą opcję to zaczyna się ściągać singleplayer! Ta gra nie ma mieć 24 gb tylko 12!

P.S Jeśli usunę steama to wszystkie gry się usuną? Bo nie chcę już pobierać wszystkich aktualizacji do L4D2 i TF2

sygnaturaaa.jpg

Opublikowano

Tez tak mialem zjadlo mi 7GB. Reinstall zrobilem i zadziałało.

Ok, właśnie zrobiłem reinstall steama, ale grę jutro zainstaluję.

EDIT: Tematu jeszcze nie zamykać, bo jak jutro coś będzie nie tak to napiszę

EDIT2: 100 Postów, FUCK YEAH!. Na profilu mi pisze 102, nie wiem dlaczego

EDIT3: Właśnie zacząłem instalować grę, ale multiplayer automatycznie się sam zaczął pobierać. Przy singleplayer jak na razie jest napisane: Instalacja.

EDIT4: Reinstall nic nie pomógł, ten steam mnie zaczyna solidnie wku**iać, nie chcę pobierać całej gry od nowa skoro mam ją do ch*ja na płycie! Gdybym chciał ją pobrać kupiłbym sam cd-key, a nie, że muszę ku*wa to ściągać! Gdybym jeszcze dobrze znał angielski to napisałbym do tego pieprzonego supportu... Nie mam już siły do tego

sygnaturaaa.jpg

Opublikowano

refresh

Macie jeszcze screena z ultraszybkim transferem i gdzie na singlu pisze instalacja, a multi zamiast instalować się pobiera 11gb. Dam edita jak się zainstaluje single i czy będzie działał multi bez pobierania gry od nowa.

http://imageshack.us/photo/my-images/10/63817157.jpg/

sygnaturaaa.jpg

Opublikowano

Po 1 sprawdz ile waży twój folder z codem.

mpcck.png

Po2. Jeżeli waży mniej albo musisz pobrać tyle GB ile Ci brakuje lub reinstal.

Po3. Przed reinstallem musisz w bibliotece gier nacisnąć na coda MP i coda SP prawym i usuń zawartość lokalną.

Po4. Jeżeli twój folder zajmuje tyle GB ile trzeba a dalej sie coś pobiera to wyloguj i zaloguj się ponownie do steama. PS: tak naprawde to tylko sprawdza.

Po5. Jeżeli Ci to nie pomoże to poprostu musisz pobrać.

Opublikowano

Po 1 sprawdz ile waży twój folder z codem.

mpcck.png

Po2. Jeżeli waży mniej albo musisz pobrać tyle GB ile Ci brakuje lub reinstal.

Po3. Przed reinstallem musisz w bibliotece gier nacisnąć na coda MP i coda SP prawym i usuń zawartość lokalną.

Po4. Jeżeli twój folder zajmuje tyle GB ile trzeba a dalej sie coś pobiera to wyloguj i zaloguj się ponownie do steama. PS: tak naprawde to tylko sprawdza.

Po5. Jeżeli Ci to nie pomoże to poprostu musisz pobrać.

Zaraz zrobię tak jak Ty napisałeś, ale na razie chyba coś z płyty idzie, bo to niemożliwe, aby ściągało mi 200mb/s przy transferze 100kb/s. Poczekam chwilę, bo za pierwszym razem dotrwałem do końca, jak zainstalowałem to pobrałem te 11 gb, ale tylko to był multiplayer, singleplayer nie działał, bo chciało się pobierać te 11gb. Wyszukałem jeszcze wczoraj w supporcie steama jak rozwiązać ten problem i zrobiłem wszystko tak jak tam jest napisane i właśnie jeszcze poczekam. Tu jest to ze steama: https://support.stea...=5357-FSQM-0382

Patrzałem to tam jest 10,5 gb, wrzucam screena z folderu steamapps.

http://imageshack.us/f/838/beztytuuurx.jpg/

"Po2. Jeżeli waży mniej albo musisz pobrać tyle GB ile Ci brakuje lub reinstal.

Po3. Przed reinstallem musisz w bibliotece gier nacisnąć na coda MP i coda SP prawym i usuń zawartość lokalną." Robiłem już tak kilka razy i dalej to samo. O co chodzi w tym folderze staging? Zajmuje nieco ponad 1gb, czy Ty też to masz? Ile u Ciebie waży? Czy może to są jakieś brakujące pliki tylko się zrobiło w osobnym folderze?

EDIT: Tam jest singleplayer i pliki .PATCH. Dziwne, że singleplayer ma tylko 1,18 gb. Pobawię się i spróbuję wrzucić to do folderu call of duty modern warfare 2 w common

EDIT2: Dopełniłem te pliki i teraz folder z codem ma równe 11gb. Czy te 200mb u Ciebie to aktualizacja? Jeśli tak to dobrze, bo na razie steam weryfikuje pliki chyba.

EDIT3: No po wklejeniu tych plików steam zaczął pobierać prawdziwą aktualizację, ale jak chcę włączyć to jest przygotowanie do uruchomienia gry i znika, ale się nie uruchamia. Singleplayer dalej chce się pobrać od nowa, będę chyba reinstalował to do skutku, bo nie wiem już o co chodzi.

sygnaturaaa.jpg

Opublikowano

Dobra. Usuń zawartość lokalną potem reinstall. Sprawdz ile waży plik jeżeli mniej niż 11,2GB to usuń zawartość lokalną Singla i daj patchować się tylko multi.

Opublikowano

Dobra. Usuń zawartość lokalną potem reinstall. Sprawdz ile waży plik jeżeli mniej niż 11,2GB to usuń zawartość lokalną Singla i daj patchować się tylko multi.

Ok, to zaraz zaczynam. Dam edita jeszcze jak zwykle i screena jak znowu będzie to do dupy wyglądać.

EDIT: Chyba jest dobrze, folder common waży 10gb, ale teraz ma wszystkie pliki językowe - wtedy nie było, iw4mp i iw4sp - wtedy było tylko iw4mp. Folder staging ma 1.64 gb, wtedy miał 1.18 i pobiera się aktualizacja do SP (1.7gb) chociaż nie jestem pewny, bo coś mi transfer ciulowato idzie. Są takie przerwy w transferze właśnie, gdzieś na forum to było. Może wina serwerowni, bo raz jest 0 BYTES, a raz po 100kb/s?. Ale jak na razie oczekiwany czas to 1h 22 min. Poczekam.

Aha, może to ta aktualizacja do singleplayer uzupełni te brakujące giga w common?

EDIT2: Kiedy ujrzałem napis: Finalizowanie instalacji 1%...... 10%.......100% myślałem, że spuszczę się w majty, ale moja radość nie trwała długo. Jak próbuję włączyć singla albo multi jest to okienko jak się gra włącza, ale ono zaraz znika i nic się nie dzieje. Po kilkudziesiątej próbie uruchomienia gry wyskoczył napis, że gra jest chwilowo niedostępna spróbuj później :angry:. Po ponownym uruchomieniu steama dalej to okienko pojawia się na pół sekundy i znika. Dzieje się to na singlu i multi :angry:

sygnaturaaa.jpg

Opublikowano

Najlepiej zaloguj sie na koncie steam na innym kompie i zainstaluj gre. Jeżeli będzie tam działać pomyślimy co dalej. :)

Na razie nie mam za bardzo czasu na kolejne bawienie się (szkoła boli) z tym. Spróbuję w weekend chyba, napiszę na pw czy się powiedzie. Jak nie to możemy pomyśleć dalej jak to powiedziałeś ^_^

sygnaturaaa.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...