Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SmS konta VIP server minecraft bukkit 1.0.0

leper1233

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam własny server bukkit 1.0.0 i zauważyłem że na innych serverach VIP kosztuje i chciałbym się dowiedzieć jak zrobić coś takiego że ktoś chciałby kupić konto VIP i wysyła SMS, a ja kase za tego Vipa dostaje. Istnieje coś takiego ??? PS. SERVER MAM DOMOWY 15H/7

x

Opublikowano

Jeśli serwer nie jest dedykowany, a za VIP'a chciałbyś otrzymywać pieniądze, to są dwie możliwości:

1. SMS jako przelew na kartę bankową/kredytową - koleś wysyła SMS'a np. 11zł, dostajesz za to jakieś 5-7 zł (VAT i takie tam) i ten ktoś, kto ten sms wysłał, otrzymuje sms zwrotny z kodem, który musi wysłać do Ciebie. Myślę, że jak masz serwer domowy, to karty bankowej nie posiadasz. Dlatego myślę, że to nic z tego.

2. Wysyłanie kodu doładowującego do telefonu - najprostsze rozwiązanie. Koleś wysyła Ci na GG itp. kod, a ty np. wymagasz, aby operator sieci był w Orange. No to piszesz tam na serwerze jakąś wiadomość i jak chcą VIP'a to wysyłają takowy kod do Ciebie.

Opublikowano

Ewentualnie możesz jeszcze użyć paypala :P albo systemu dotpay , ale będziesz potrzebował wtedy otwartego rachunku bankowego.

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...