Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] VPS :P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam prosbe niech sie wypowiedza ci co wiedza a nie no moze albo nei wiem :!!!!!

Mam pytania bo stawiam serwer VPS i mam takie pytania :

1. Da mi ktoś Film yt jak postawic serwer metin2 na VPS?

2. Co mam wybrać na http://www.exone.pl/.../vps/kalkulator tam w gorze jest takie cos Windows Linux BSD i wlasny ISO co mam wybrac i jeszcze pod tym jest takie Direct admin cpanel i ispOmega

3. Ile ucignie mi serwer za 19zl czyli

Procesor 1GHz

Pamieć Ram 512mb

Pojemnosc Dysku 50GB

i czy wystarczy mi tyle pojemnosci i ram i procesor aby utrzymac serwer meitn2 (z ok 50- 100 osobami)?

4. Pomoze mi ktos za (Darmo przez skypa nie wazne ile ma lat wazne zeby sie znal !!!!) jezeli tak to pisac na PW

5. Czy mam robic przed zakupem czy po zakupie serwera clienta??

6. Czy moge wgrac czyjesc Pliki Serwerowe np By Badar Pliki sa fajne problemy umiem rozwiazywac bo znam sie na hamakach w skali od 1 do 10 to tak gdziesz 7 :D

Jezeli mi pomozecie to wam to wynagrodze LIKE :D i sory za ort ale szybko pisze a akurtat nie chce mi sie poprawiac :D

EDIT

Dawajcie propozycje np

Procesor 1,5GHz

Pamieć Ram 1024mb

Pojemnosc Dysku 100GB

Opublikowano

1.masz tuta: www.mpcforum.pl/topic/501837-mega-tutorial-serwer-od-podstaw-na-32-bitowym-freebsd-82/page__pid__3570324#entry3570324 wideo nie widzialem

2. FreeBSD najlepiej jak z tuta bys pozniej nie mail komplikacji

3. podobno 10-15 osob nie sprawdzialem

4. sam sie borykam z jednym problemem jak sie uda to ci pomoge

5. zrob serwa najpierw. 4h sie porty wgrywaja 1 albo 2h mysql wiec bedzie czas. jak polaczysz sie z launcherem to poznij zrobisz

6. mozesz ale na serwer wgrywasz tylko sf i mysql a ty znasz sie na hamchi gotowcach...

procek z 2, 2,5GHz 1024RAMU+ 50dysk styknie napewno na 100 osob ale ramu duzo trzeba

Opublikowano

Po co się w z takim czymś grzebiesz ?

Najpierw się doedukuj na hamachi i potem bierz się za dedyki.

Kup sobie w kimsufi.pl 16G.

#Dowaliłeś z instalacją. Mi na dedyku to max godzinę zajęło.

s_team.png

Opublikowano

@UP, porównaj sobie parametry twojego dedyka a VPSa z Exone za 19zł ;] Nie każdy ma możliwość postawienia hamachi, ale jeżeli autorowi chodzi to w miare ładnie to też myśle że szkoda wydawać kasy nawet na tego najtańszego VPSa. Lepiej zrobić co potrzebne na hamachi i potem przenieść od razu na dedyka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...