Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Nowy Dział]Gothic Multiplayer

lises123

Czy jesteś za tym, by pojawił się dział na słynnym MPCForum.pl o Gothic Multiplayer?  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jeste? za tym, by pojawi? si? dzia? na s?ynnym MPCForum.pl o Gothic Multiplayer?

• Tak
      16
    • Nie
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnimi czasy Gothic Multiplayer stał się bardzo znany na całym świecie, a szczególnie w Polsce i całej Europie. Przeglądając serwery w kliencie można natknąć się również na zagraniczne serwery, ale o tym za chwilę.

Jak wiemy, Gothic jest grą RPG - ale granie w kółko tą samą postacią robi się monotonne. Multiplayer oferuje nam dobrą zabawę z mnóstwem innych graczy oraz:

-Tworzenie prywatnych serwerów

-Tworzenie mapy do naszego serwera

-Szeroki zakres wyboru postaci*

- Możemy pobawić się w PvP bądź RP

Tu przykład:

* - Każdy serwer ma swoje dane i każda klasa postaci którą wybierzemy sprawuje jakąś ważną funkcję. Możemy nawet stanąć po stronie zła i kierować orkiem, bandytą, bądź poszukiwaczem.

MP ma wiele zalet, ale też jest kilka błędów. Niestety w MP nie występują moby, gdyż serwery byłyby bardzo przeciążone.

Widziałem poprzedni temat, w którym ktoś prosił o stworzenie działu dla Gothic, więc nie piszcie że już było, ja nie mówię o grze Gothic, tylko o Gothic Multiplayer (GMP). Aktualnie gram na serwerze który serdecznie polecam - WyspaPL

Wyżej wymieniłem plusy GMP, teraz czas na minusy:

-Brak mobów

-Nie można szkolić się w sile, zręczności itd.

-Nie można szkolić się w walce

Jeżeli Administracja i Użytkownicy zagłosują, chciałbym aby powstały poddziały do tego działu:

-Publikacje Serwerów

-Tworzenie Serwerów

- World Builder (Tworzenie mapy do naszego serwera)

- Dla zielonych (Pomoc dla nowych graczy GMP - na pewno przydatna pomoc).

Pozdrawiam i zachęcam do wspólnej zabawy :)

Strona główna:

http://gothic-multiplayer.com/

Polskie Forum:

http://gothic-multiplayer.com/forum/polskie-forum-f20.html?sid=6354663334ebccad484e3403d3739830

Pobierz: (NALEŻY ZAINSTALOWAĆ GMP DO FOLDERU GRY GOTHIC II z dodatkiem NOC KRUKA.)

http://gothic-multiplayer.com/download/

Opublikowano

jestem za. wysoko rozbudowana fabula gry, servery multiplayer co laczy sie z cheatami botki i haxami. ;] Przydalo by sie dodac dzial jako testowy ;] Mysle ze by sie niezle rozwinal, gothic to bardzo popularna gra , forum by zyskalo na tym

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

Temat był już wiele razy przerabiany na forum, ale jakoś nigdy nie został dodany.

Ja jestem także jak najbardziej na tak.Koledzy wyżej wyjaśnili.

1368093221-U228457.png

2010 - 2012 - Emeryt
/ exMPC Media Team / exModerator Single Player / exModerator Last Chaos / Postmaker / Gold Member / exMentor /

Opublikowano

jestem za. wysoko rozbudowana fabula gry, servery multiplayer co laczy sie z cheatami botki i haxami. ;] Przydalo by sie dodac dzial jako testowy ;] Mysle ze by sie niezle rozwinal, gothic to bardzo popularna gra , forum by zyskalo na tym

Tak. Forum by na tym zyskało i to znacznie. Gothic jest bardzo popularną grą - zwłaszcza w Europie. Jednak Administracja tego nie widzi i nawet ja chcę żeby taki dział powstał, bo jeśli nie, troszeczkę się 'zdenerwuję'.

Opublikowano

Ciekawe to mogło by być.

Gothic to seria gier, która znalazła uznanie wśród milionów graczy na całym świecie, a multiplayer to nowość.

Myślę, że wiele osób skusi się, aby spróbować swoich sił on-line z innymi graczami grając w jedną z ulubionych gier.

Zapewne boty itd będą powstawać, gdyż gra jest dosyć popularna, aby inwestować czas w tworzenie programów.

Jestem na Tak - można spróbować stworzyć dział i zobaczyć jak się będzie rozwijał.

Opublikowano

Było, ale i tak jestem na tak ;)

Fajna gra, zresztą można sprawdzić jako dział testowy czy będzie dochodziło do mpc ludzi, czy jednak nic się nie zadzieje.

1393461645-U349224.png

Specjalista
Opublikowano

Jak najbardziej na TAK, gram w tą gre już od dłuższego czasu i chciałbym zagrać w MP, a nowy dział z pewnością Mi w tym by pomógł.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

Dział nie był by zbyt popularny, ale jakiś podział można by zrobić. Czemu nie?

Na tak.

; )

Opublikowano

Było ale cóż.

Może teraz coś z tego będzie ? :)

Na tak, zawsze można spróbować.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Czy ja wiem czy jest to aż tak popularna gra?

No nie rozbrajaj mnie...

To nie jest aż tak popularna gra? Hmmm

@Topic

Moim zdaniem dział Powinien zostać dodany.

1368093221-U228457.png

2010 - 2012 - Emeryt
/ exMPC Media Team / exModerator Single Player / exModerator Last Chaos / Postmaker / Gold Member / exMentor /

Opublikowano

Jestem na nie, mod nie jest rozbudowany i szybko się nudzi, w grze nawet nie ma NPC i potworów -,-

Długo to nie pociągnie.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Jestem na nie, mod nie jest rozbudowany i szybko się nudzi, w grze nawet nie ma NPC i potworów -,-

Długo to nie pociągnie.

I tutaj mój drogi panie się mylisz ;p

Potwory prawdopodobnie zostaną dodane, ale w przyszłości. Jest to Multiplayer, a nie jakiś lipny Mod itp.

NPC nie ma - fakt. Ale są już wszczęte prace nad dodaniem Botów spełniających funkcję zwyczajnych NPC. Np. Na naszym serwerze WyspaPL już taki BOT jest.

Aktualnie skonfigurowałęm bota na 4 różne sposoby:

-tryb stania (przykładowy nick: (BOT)Kupiec lub (BOT)Sprzedawca), stać może np. za straganem w przypadku poruszenia bota przez gracza, bot oblicza ilości XYZ i przesuwa się spowrotem na wcześniejszą pozycję.

-tryb chodzenia (przykładowy nick: (BOT)Obywatel), bot spraceruje po mieście na wyznaczone punkty (A - B) drogą która została wcześniej skonfigurowana.

-tryb mieszkańca (przykładowy nick: (BOT)Obywatel), bot spaceruje po mieście... (to co wyżej). Podczas czasu nocnego bot wchodzi do losowego budynku i przeczekuje tam noc poczym powraca do poprzedniej czynności.

-tryb walki (przykładowy nick: (BOT)bandyta), bot biega gdzie kolwiek (w wyznaczonym terenie) i atakuje każdego kogo spotka.

BOT jest zrobiony przeze mnie i tak dopracowany, że nie reaguje na zaczepki graczy (uderzenia i popchnięcia). Jest on po to aby na serwerze było ciekawiej i zrobił się taki jakby realny tłum coś jak NPC w Single Player (postacie komputerowe).

W każdej chwili mogę "odpiąć" bota i sam wejść jako on więc mam nad nim pełną kontrolę.

Co prawda tłum to wielki nie jest ale to dlatego że nie mogę włączyć kilku Gothic'ów naraz. Jest to faza testowa owego programu. Po poprawieniu wszelkich najczęściej spotykanych błędów (między innymi: Bot który stara się wejść w ściane lub Bot biegający w kółko) program zostanie wydany dla was (do użytku na serwerze WyspaPL) następnie publicznie do internetu.

Aktualizacja:

Tryb rozmowy w trybie dowolnym (oprócz: tryb ataku) - Jak sama nazwa wskazuje Bot wykonuję dowolny tryb np. chodzi po mieście lub stoi, jeśli podejdzie się do Bota na 2-3 metry (8 ft. w grze) bot obraca się do tej osoby i zaczyna animacje rozmowy.

Priorytetem w tym momencie staje się osoba która podejdzie jako pierwsza, każde następne dochodzące osoby nie są brane pod uwagę.

Powyższy tryb będzie prawdopodobnie dodany ale jeszcze nie w najbliższym czasie.

Powyżej dodałem cytaty z forum naszego serwera, by przekonać niedowiarków :)

Opublikowano

dales link do jakiegostam forum o tej grze.

Po gruche nam dzial, jak hackow do tego nie ma ?

Jak sa dawaj linki...

Na razie nie, jednak jak zalinkujesz hacka i podrzucisz cynk na pw (zapomne zajrzec again) - bedzie tak :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...