Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak postawic serwer na Plikach By Qentinios.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pong'u

Mistrzu, tutorial jest fajny, nie pomyślałem o tym - ale ładnie wygląda, jak pliki qentiego, masz lajka i czekam na więcje poradników

Heh ... ciagle sie myle z tym Pongiem -.- Nie wiem ,moze kiedys dodam jeszcze jakis poradnik :)

Problem rozwiązany szymcio jedna prośba mógłbyś mi edytnąc ring tp pierscien teleportacji taki standardowy aby on był Główne miasta - 3 miasta m1 Miasta M2 - 3 Miasta m2 Expowiska łatwe Expowiska Trudne atlantyda atlantyda v2 wiesz jak to ma wyglądać dałbym ci like i plusiki proszę :] oraz linka zarzuć do tego jeszcze

Jest w plikach by Qenti jest ten quest :)

61093c6efb.png

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ej a jak mam server na plikach MC,NCC.pl 2010 to mogę też na nich? czy muszę pobierać te badara(oby nie bo nie mam czasu!) ?

//nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

ej a jak mam server na plikach MC,NCC.pl 2010 to mogę też na nich? czy muszę pobierać te badara(oby nie bo nie mam czasu!) ?

Ja probowalem tylko na plikach Badara ,mozesz tez sprobowac na plikach kaszanka.com i powiedziec mi czy dziala wtedy dodam to do tematu.

61093c6efb.png

Opublikowano

ja mam tak problem :(((( pobralem te pliki ale gry wypakowywuje game.tar.gz na pulpit to mi się taki błąd pojawia :(

bład pokazany na SS:

http://imageshack.us...eztytuuhdj.png/

o co biega ;( ????

prosze o fast odp..

lajki za pomoc !!!!

@Szymcio

ok postawilem na tych mc,ncc.pl ale mam problem.. pong w game zmieniony(game mam od nismo pro game 2011) i w bince taki sam pong ale mam blad...w port mapie mam odpalone porty...

mam taki problem...

puzywam game 2010er v4.. pong zmieniony ale jak loguje sie do gry to pisze z.polaczony z serverem,jestes polaczony,logowanie... i jak jest logowanie... to tak ciągle jest! jak to naprawić?

Opublikowano

Słuchajcie !!! mam taki problem... mam pliki MC,NCC.PL 2010(tzw. kaszanki xD) i zrobilem je dobrze.. do ftp all wgrałem itd.. ale loguje się na server to pisze tak:

-Zostaniesz Połączony z serverem

-Jesteś Połąćzony z Serverem

-Logowanie...

i pisze ciągle logowanie.. czekałem ponad 10 minut bo myślałem że mnie zaloguje ale dalej pisało logowanie..

na stronie looknełem status i pisało:

LOGOWANIE: OFF

Świat gry: ON

Tworzenie Postaci: ON

Baza danych: ON ...

kurdę nie wiem co jest.. próbuję to zrobić od 9 stycznia ale dalej nie umiem :( dam tyle lajków ile dam rade .. proszę pomocy !

PS.mam server hamachi.. w portmapie zmieniłem port np. z 10000 na 18001 ale nie wiem czy nie powinienem dodać nowego..

jeżeli ktoś ma server hamachi na tych plikach i wszystko działa to proszę o wrzucenie np. na speedyshare swojego PORTMAPA a będę wdzięczny :)))))

Opublikowano

ehh Kolejny temat o Robieniu Servera o.O według mnie to tylko nabijanie postów ...

a Nie trud myśleć logicznie chyba trzeba być niewiadomo jakim neosem żeby postawić FreeBSD na gotowcu o.O

szczególnie że trudno nie jest się domyślić jak skonfigurować po 100 tutach server.

393.jpg

Opublikowano

Słuchajcie !!! mam taki problem... mam pliki MC,NCC.PL 2010(tzw. kaszanki xD) i zrobilem je dobrze.. do ftp all wgrałem itd.. ale loguje się na server to pisze tak:

-Zostaniesz Połączony z serverem

-Jesteś Połąćzony z Serverem

-Logowanie...

i pisze ciągle logowanie.. czekałem ponad 10 minut bo myślałem że mnie zaloguje ale dalej pisało logowanie..

na stronie looknełem status i pisało:

LOGOWANIE: OFF

Świat gry: ON

Tworzenie Postaci: ON

Baza danych: ON ...

kurdę nie wiem co jest.. próbuję to zrobić od 9 stycznia ale dalej nie umiem :( dam tyle lajków ile dam rade .. proszę pomocy !

PS.mam server hamachi.. w portmapie zmieniłem port np. z 10000 na 18001 ale nie wiem czy nie powinienem dodać nowego..

jeżeli ktoś ma server hamachi na tych plikach i wszystko działa to proszę o wrzucenie np. na speedyshare swojego PORTMAPA a będę wdzięczny :)))))

(NIE DAWAJCIE 5 % PLS ! ZALEZY MI NA TYM! OD 9 stycznia sie z tym mecze)

Opublikowano

Hmm.. Nie widze folderu Germany . Pomoże ktoś ? I jeszcze jedna prośba : czy mógłby ktoś nagrać stawianie na nich serwa i wsadzic na yt ? Posypią się lajki .

@Edit Znalazlem Germany . Druga prośba wciąż aktualna .

Aktualnie nie gram nigdzie.

Opublikowano

UP@ Po co ci filmik jak widzisz co na nich jest ?

o.O

i co za Trudność Zrobienia servera po 2 nie polecam germany z Gotowców ... wolałem zrobić swoje od podstaw bo gotowiec to jest masakra ...

Dla tych co mają problem z Mapami M2 i nierespem Zalecam skopiować nowe mapy do swojego starego Map usunąć nie potrzebne i skopiować index wszystko pięknie działa :D (Dodaj settings.lua jakoś tak do Germany)

a Mapy mogły być lepsze :D]

Jezli jest mozliwosc zdjecia paru %?

:)

Kolego za takiego tuta to ty se w Metinie możesz w buty wsadzić o.O a nie %

% jest za Właśno ręcznego tuta dodającego np. Wszystkie wierzchowce z Koreańca które nie były na epvp o.O zastanów się bo ja takiego tuta to ci napisze w sekund pare o.O

393.jpg

Opublikowano

powiem tak... jakie mam problemy na tych plikach:

-Bagno bez tekstur(całe czarne :()

-Nie teleportuje na bagno i klasztor(seon-hae nie teleportuje.. gdy naciskam np. klasztor to nic sie nie dzieje... pozostale mapki zombie,srodziemie,wu-tei,m.duchów dzialają...)

Ludzie help ;p pliczki najlepsze z najlepszych ale jestem mocno niecierpliwy ;p

Dodam że w OutdoorB2 w setting zamiast B2.msenv zmieniłem na monkeydungeon_04.msenv bo tak qentinios kazał zrobić ale dalej tak samo..

pomoże mi ktoś czemu na BAGNIE jest brak tekstur(all czarne) i seon-hae nie teleportuje na bagno i klasztor? gdy naciskam na bagno lub klasztor to nic sie nie dzieje.. .

Opublikowano

A ja p owpisaniu komendy ./start jakiś błąd że ./start.sh ./game coś tam... Jak to naprawić.

Z fartem dla dzieciaków na osiedlach,

bo nawet Ci z szarych blkoów mają Wielkie serca.

Jt6Q7Jv.png

Opublikowano

@Up

masz ten sam błąd co ja.. nadaj plikowi start chmody 777,plikowi start.sh daj 777 i folderowi channel99 daj 777 chmody.

Opublikowano

robicie niby takie przejrzyste poradniki ale te pliki start stop backup_serverfiles i wg nie powiecie gdzie wgrac? GZ nie wszyscy sa miszczami a jak zauwazylem jest kilka takich plikow start stop i wg jednym slowem mozna zje bac serwer... ?

ZRÓBCIE CHOCIAŻ JEDEN PORADNIK DOBRZE !

Opublikowano

dzięki za zjebanie serwera! jak juz sie bierzecie za te jebane poradniki to piszcie co i jak i PRZEDEWSZYSTKIM GDZIE

sorry za double

Opublikowano

dzięki za zjebanie serwera! jak juz sie bierzecie za te jebane poradniki to piszcie co i jak i PRZEDE WSZYSTKIM GDZIE

sorry za double

racja ;p ten poradnik wgl. nie działa..(pisze logowanie.. i nic więcej..) a zrobilem w instrukcji co qentinios napisał do śmiga :)

Opublikowano

robicie niby takie przejrzyste poradniki ale te pliki start stop backup_serverfiles i wg nie powiecie gdzie wgrac? GZ nie wszyscy sa miszczami a jak zauwazylem jest kilka takich plikow start stop i wg jednym slowem mozna zje bac serwer... ?

ZRÓBCIE CHOCIAŻ JEDEN PORADNIK DOBRZE !

racja ;p ten poradnik wgl. nie działa..(pisze logowanie.. i nic więcej..) a zrobilem w instrukcji co qentinios napisał do śmiga :)

Sluchajcie ,napisalem poradnik bo mi (i paru uzytkownikom) pomoglo. Dymus1 ,czemu mowisz ze to ja zepsulem serwer? Ja twojego serwera sie nawet nie czepialem wiec odemnie sie tez odczep.

Patrol ,co ja ci zrobie jak nie dziala? Mi dzialalo ( Teraz nei sprawdze mialem format systemu). Posprawdzaj wszystkie pliki ,Porty ,Klienta ,Pong.

Pzdr.

61093c6efb.png

Opublikowano

mam problem że nie łączy mi się z klientem, pong itd jest na pewno ok, przy starcie serwera niby ok, jedynie z podejrzanych to takie coś?

5 AsyncSQL: connected to localhost (reconnect 1)

To jest błąd czy jest ok? I jeżeli błąd to jak to naprawić.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...