Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

mam mobilny internet z iPlusa (zmienia się ip po reconneccie)

Czy da się zrobić server hamachi na takim internecie?

z góry dz

@edit

sorry, o temacie zapomniałem :D

Opublikowano

Ja również mam neta mobilnego, ale z orange, jako tako nie widzę problemu w postawieniu serwera.

Sam mam hamaka dla siebie tzn. nikogo na niego nie wpuszczam z powodu .. neta ( Raz kolegę wpuściłem, aby sprawdzić czy wszystko jest dobrze. ).

Opublikowano

Chodzi mi o to, czy jak zrobie server to czy każdy reconnect będzie powodował to , że bd musiał zmieniać ip we wszystkim ?

Opublikowano

Przecież pisałem, że też mam mobilnego .. więc to jest oczywiste, że po rozłączeniu czy zerwaniu połączenia dostaje nowe ip.

Mi internet do stworzenie serwera był potrzebny do jednego celu, przypisania adresu ip hamachi.

I nie ważne jest czy mam internet czy nie mam, ( jeśli mam przypisany adres hamachi ) bez problemu wejdę na serwer.

( Oczywiście bez neta wejdę tylko ja, ale chyba to jest oczywiste. )

Trochę odbiegłem od odpowiedzi, ale wiedz jedno, jak masz przypisany adres ip hamachi to serwer będzie czytał te ip, a nie ip internetu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...