Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Rankedy - kim carrować?

Macynek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Jak myślicie, kim najłatwiej wycarrować grę rankingową? Wiem, że jest to dziwne pytanie, ale to jest wkurzające, gdy 1 osoba rujnuje całego rankeda i nic z tym nie można zrobić... Więc stąd narodziło się pytanie... Chodzi mi o ustawienie:

Solo top

Jungle

Ap carry

Ad carry

Którymś z tych czterech ,,profesji (?)" :]

Za podpowiedzi polecą Like'i.

PS: Moje ELO to 1230, byłoby wyżej, ale j/w.

Opublikowano

Moim zdaniem najlepiej jest carrować rankeda kimś na midzie bo jeśli pójdziesz Ad carry na bota a ta 1 osoba która rujnuje całą grę to będzie support to będzie źle.

Tak samo na solo topie jeśli jungler będzie tą osobą to też źle. A na midzie dużo miejsca, szybko można dojść na lane'a.

Polecam champów np. kennen, brand etc.

Opublikowano

Ja najbardziej lubie chodzic solo top lee albo jungla, ale jeżeli się jakieś pizdy trafia w teamie to lec mida, ja polecam Veigara, Morgane lecz ją często banują

doman952.png

Sygna i avek by

KissuShite

Opublikowano

Najlepsza postać do wybijania się imo sion ap. Przepchnięty mid i ciągłe ganki na pozostałe linie.

Staraj się grać rankedy duo z jakimś ogarniętym kolegą. Np. jungler + solo top, albo ad carry + support. O wiele łatwiej. Wtedy można przegrać chyba jedynie, gdy pozostałe 2 linie nafeedują przeciwników.

Opublikowano

najlepiej grać z kimś, a na mida nie polecam bo taki ap carry nie wygra gry ja osobiście wygrałem rankeda shackiem ^^

<>

Opublikowano

Dla mnie może Wycarrować Mid I AD Carry. Ostatnio grałem na Solo i gdyby u mnie nie wyszedli wygralibyśmy.

Opublikowano

A co myślicie o czymś takim:

Solo top: Nasus

Mid: Malzahar/Brand/Annie

Ad carry: Vayne/Ashe

Jungle: Warwick/Xin Zhao

Dam radę trzymając się takiego ustawienia wygrać parę rankedów?:P

Opublikowano

A co myślicie o czymś takim:

Solo top: Nasus/irelia/gp

Mid: Malzahar/Brand/Annie/kennen

Ad carry: Vayne/Ashe/graves/corki

Jungle: Warwick/Xin Zhao/gp/skarner/lee/noct

Dam radę trzymając się takiego ustawienia wygrać parę rankedów? :P

Może i dasz radę ale jeśli masz elo około 1250.

Na pomarańczowo dopisałem ci parę postaci

Opublikowano

Zdecydowanie sion ap, aktualnie na tym koncie samym sionem wybilem sie do 1400, lecz bany sa na nim czesto, kup tez kassadina ew. branda

@down

Sczerze to nie jest jak outfarmisz mida

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Opublikowano

najlepiej grać z kimś, a na mida nie polecam bo taki ap carry nie wygra gry ja osobiście wygrałem rankeda shackiem ^^

Tak tylko szkoda ze w 70% go banuja tak samo jak np. Lee :P

doman952.png

Sygna i avek by

KissuShite

Opublikowano

jungla shaco, od Ciebie zależy czy mid i top są win, chyba że w 5 minucie 6+ fragów ma przeciwnik na tym lane.

Ale jeżeli zgankujesz na 4 lvlu mida, pushniesz lekko turreta, ukradniesz expa i lecisz na top robić to samo. Moj 1 mecz ranked shaco jungla 15/1 wycarrowalem gre.

167161466687770313241.png

Opublikowano

Najlepiej carrowac gre junglerem, bo jak ogarnias ganki to lane wygrywa i ma feeda tak jak ty, a na takim midziejak przeciwnik ogarnia to nic nie wycarrujesz.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Na 'hell' elo mozna wykarowac wszystkim, wiekszy poziom zaczyna sie od 1600 elo ;]

To chyba na EUNE

Na West już od 1300 jest Hell

Opublikowano

@up zakladam ze chodzi ci o wiekszy, nie hell ;d, zdecydowanie sie z ty nie zgadzam west- 1600 elo eune z 1800 elo zeby tak juz naprawde zagrac na poziomie

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Opublikowano

Okej, przed chwilą był drugi, shaco jungla.

18/5/17

Czy jakoś tak, carrowałem grę razem z rumblem i nunu których ostro wspomagałem ; )

167161466687770313241.png

Opublikowano

Samemu gre wycarrujes moze na 1200 elo, wyzej potrzeba kogos do pomocy, najlepiej kogos do przytankowania.

kolega UP mial tanka dlatego latwo im szlo zabijanie, dlatego najlepiej grac duo jungler/solo + ad carry/mid

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
  • 1 rok później...
Opublikowano

@topic A wiesz, że supportem da się wyccaryować grę? Bo jakoś nie zaznaczyłeś pozycji support'a. A zapomniałem o twoim 1230 elo. Przecież jak wchodzisz do queue to piszesz "not support" i myślisz, że to jest useless gówno. Jednak radzę Ci zmienić zdanie, ponieważ bot lane'y przeważnie zależą NIE TYLKO od adc ponieważ sam adc nie jest w stanie zabić dwóch. Poza tym thresh/blitzcrank dobrym grabem wygra ci team fight. No ale cóż. Ludzie w silverze nie doceniają tej pozycji :P
A co do postaci to na silver najlepsza Katarina.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...