Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w wyborze typu serwera, ilości slotów, VIP-ach itp.

Thriad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Mam zamiar założyć serwer z kolegą :) Jakie typy polecacie (RP/FB/Creative/SURV itp.), ilość slotów, możliwości VIP-a i SVIP-a itp. :) Jak konfigurować najlepiej permissions i jak dodać przedrostki typu gracz itd.? Z góry dziękuję, prosze polećcie (o ile tak to się pisze :D) mi jakie hostingi są najlepsze i nie są drogie - za slot max 3 złote ;) Proszę też o inne informacje jeśli coś kojarzycie ;) Dziękuję z góry! DAJĘ PLUSY MĄDRYM I POMOCNYM POSTOM :)

E: Powiedzcie mi też czy jest jakaś mapa typu 2000x2000 płasko i potem góry itd., bo nie chce całej płaskiej, bo kocham krajobrazy i zresztą gracze też :) PS: Zależy mi aby był to FB, ale nie na creative tylko, że działki na domki i potworki też są ;)

E2: Dobre by było nawet FB/SURV ale jak taki serwer zrobić np. jako możliwości VIP-ów itp. to co na samej górze pisze to jak taki najlepiej zrobić :P

za duża sygna RMCF

Opublikowano

Ja polecam Survival i FreeBuild

Slotów daj ok.30

możliwość kupna vipa musi być bo wtedy będziesz zarabiać pieniądze na opłacanie serwera, Vipy będą kupowane o ile serwer będzie fajny

Zerknij

http://www.mpcforum.pl/topic/391022-tutorial-wszystko-na-temat-permissions/

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Freebuild + Roleplay, czyli działki w mieście jak i poza miastem, możliwość tworzenia farm kaktusów itp, i sprzedawnia

zebranych plonów przez komendę lub w admin shopie.

Co do vipa to jestem za tymi rzeczami co koledzy wyżej wymienili.

Jeżeli do vipa możesz dodać jakiś teren, którzy ma dużo surowców, teleportowało by się na ten teren poprzez

komendę.Wystarczy odpowiedni plugin i konfiguracja permissions

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Opublikowano

Najlepiej, jak zrobisz serwer taki, na jakim sam byś chciał grać - to jest najlepsza metoda sprawdzenia. Osobiście polecam Ci zrobić serwer RP z ciekawą fabułą (ostatnio popularne), odmiennymi lokacjami (nie 1 miasto) oraz dobrze dobranymi i skonfigurowanymi pluginami.

Takowy VIP na RP mógłby otrzymać np. darmową działkę, prawa do latającego dywanu, dodatkowe pieniądze, podniesienie poziomu doświadczenia w np. pluginie mcMMO, xlevel, heroes.

Opublikowano

Ja polecam, RPG z gildiami itd. Dla przyjaciół i znanych ci osób np. 30 slotów.

Jeśli macie premium to z premium jeśli nie to bez lepiej chyba.

League Of Legends !

Opublikowano

ja powiem tak , zrób FB+ RPG ( 2 frakcje , epic frakcje , mogą one się nawalać nawzajem ) Sloty to najlepiej 40 ale im więcej tym lepiej

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Według mnie na start nie przesadzaj z slotami. Najpierw zobacz czy na serwerze będzie grać wiele osób. Jak już będziesz widział że serwer się rozkręca możesz powiększyć ilość slotów. Ja bym ci polecał Pukawka.pl sam miałem tam serwer i zero lagów ;)

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Jak na razie wykupiłem serwer 20 slotów, potem możliwe, że powiększę. Jednak mam prośbę, widziałem kiedyś temat z mapkami freebuild (nie mam nerwów aby robić działki i jeszcze jakoś ładnie to wszystko "układać"), ale nie mogę go znaleźć, czy mógłby mi ktoś podać link?

E: I czy ktoś mógłby podać mi link do permissions, bo nie mogę tego też na bukkit.org znaleźć... ;/

za duża sygna RMCF

Opublikowano

a gdyby tak factions (frakcje/gildie) i vip moze zakladac, itp robic + admin moze dac jakis duzy teren gildii gdy ona ma +5/10 czlonkow ;p

6rlpEiq.gif

Opublikowano

Mapy na serwer:

http://www.mpcforum.pl/topic/422322-spis-map-na-serwer/

Permissions:

http://forums.bukkit.org/threads/admn-dev-permissionsex-pex-v1-17-tomorrow-is-today-1-0-0.18140/

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

FB + SURV z jakimis jobsami itd.

VIP i SVIP jasne :)

Propo prefix-ow To dla gracza brak i dac mu nick na Zielono a reszta przedrostki i kolorowy napis :D

Ps. Mam hosting 30 zl za 20 slotow lub 70 za 40 slotow napisz pw ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...