Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Policja?

B4kusDrop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Oszukałem kolesia podczas handlu dawal mi za pewien itemek 16kd. On pierw mi dal 4kd na handlu i potem ja rlg. I on napisal do mnie ze zglosil mnie na policje i zaplace mu 10 tys. zł ... Co mam teraz zrobic. Prawdda czy nie? 4kd nie sa warte 10 tys. zł.. max 25zl..

A i ten koles ma 15-16lat

Opublikowano

jedynie mozesz dostac bana ;)

nic wiecej

Metin2.Co.Kr

Kupie ! ;

Ku Czar. Ostrze

Pomoc Smoka ;

Fms +6 - 9 Kd Pod Expa ( najlepiej +5 )

Oz Błogo, Czarowana Zbroja

Zbroje Dla Sury ( Mistyczna, Mglista, Twarzy Ducha, Duchowa ) +0 - 6 + Pz + Defa +5

Branze Z Bialego Zlota + 1,5k - 2k Pz

Srebrny Naszyjnik + 1,5k - 2k Pz

Skorzane / Drewniane Buty + 1,5k - 2k Pz

Nick ; Spok0jnyWP

Lvl ; 47 +

Koń ; Bojowy ( 12 lvl )

Nick ; Nerw0wyBuff

Lvl ; 26

Koń ; Brak

JINNO !

Aktualizacja; 5 Sierpnia 2011

Opublikowano

Możliwe, że straszy... tak każdy straszy więc wiesz.

Od Ciebie zależy co zrobisz.

Zresztą Policja nie wszczyna postępowania jeżeli strata nie jest wyższa niż 150 czy 250 zł

Chcesz spać spokojnie przez 3 dni to oddaj jak 3 nocki cie nie zbawią to olej leszcza

Opublikowano

Nie zgłosi Cię bo sam akceptował handel :)

Gdybyś ukradł mu konto 90lvl+ robiony na is to wtedy tak :P ale za kd które mówisz że są warte 25zł...(nie wiem czy prawda nie kupuje itemów na zł)

RGVyaW9ueF9fX2V1bmVfX180MTBfX19OVUxMX19fMl9fXzEwMF9fX25vbmUucG5nX19fMTBfX18zX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png

Opublikowano

Ja mam 16lat. Koelga tez tyle ma bo gadalem z nim na ts i powiedz ze jego kolega zglosil to na policje i bd mu placil 10 tys zl :P Hahha ciekawie za co jak kd warte max 25zl.. Za oszustwo jego do policji to tez jest karalne ; p

Spac to ja spokojnie sie bo i tak wiem . Ale wole sie zawsze upewnic ; p

Opublikowano

takie rzeczy są karane , zaraz jak znajdę dam ci punkt z kodeksu karnego . Za taka kradzież dostałbyś grzywnę w jakiejś tam wysokości + zwrot wartości itemów .

jesse_pinkman_v2_by_seb3tears-d5s8er0.pn

Gold Member | Blue Member | exModerator Counter-Strike

Opublikowano

śpij spokojnie, jeśli sam zaakceptował handel to jego strata.

porywa się na takie interesy, zresztą straszy Cię tylko.

jestem pewien, ze nawet bałby się iść wszczynać taką awanturę na policje o 4kd.

mamy by mu pizde ostro złoiła. żadnych wspomagaczy nie używałeś, które by ci dawały przewagę nad tym co robisz.

10 tysięcy? on nie widział takiej kasy na oczy.

tyle na ten temat.

spij spokojnie i się nie obawiaj.

@ jak chcesz mieć czyste sumienie to zwróć mu te itemki i dorośnij.

bez kary, jak bez kary, ale dorosnąć kiedyś trzeba.

Opublikowano

Bana nie dostaniesz ponieważ regulamin mówi wyraźnie ze handel miedzy graczami jest tylko miedzy nimi, support nie możne nic z tym zrobić.

Na policje niemożne iść jeśli kd nie zostały kupione za pieniądze realne a jeśli tak to on sam dostanie bana xD

1370985415-U261426.png

ID PlayStation3 -> IdefisKiller

Opublikowano

Przecież to nie jest kradzież Oo - tzn. nie będzie traktowane jako kradzież przez władze.

Równie dobrze mogę komuś dać pare kamoli i dzwonić na policje ze zgłoszeniem kradzieży.

Nawet w regulaminie pisze, że takie coś robi się na własną odpowiedzialność i team nie ponosi za to konsekwencji, nawet bana nie dostaniesz.

Jedyne co ucierpi, to Twoja opinia. Jeżeli gracz, którego okradłeś jest poważnym, szanowanym człowiekiem, to po pewnym czasie Twoja reputacja legnie w gruzach ;)

Kradzież to kradzież, Twoje sumienie.

Ja osobiście bym oddał z nawiązką i przeprosinami.

52287137559562145640.png

Opublikowano
Kradzież (art. 278 kk) to zabór cudzej rzeczy w celu przywłaszczenia. Pod pojęciem zaboru rozumie się fizyczne wyjęcie rzeczy spod władztwa właściciela. Dotyczy to również przedmiotu pozostawionego przez niego w znanym mu miejscu w zamiarze późniejszego jej zabrania - więc jeżeli ktoś komuś coś pożyczył a dana osoba nie oddała to podlega wymiarowi sprawiedliości.

Warto wziąć to pod uwagę, jeśli kiedykolwiek przyjdzie Wam do głowy okraść kogoś w grze komputerowej. Jak się bowiem okazuje, również wirtualni złodzieje nie mogą spać spokojnie.

Warto wspomnieć, że za przywłaszczenie mienia Kodeks Karny przewiduje karę do 5 lat pozbawienia wolności - teraz wiemy już, że dotyczy to także wirtualnych złodziejaszków.

źródło : board.metin2.pl

Ty jako niepełnoletni dostałbyś grzywnę i zwrot kosztów w zł za te kamyki , jeśli właściciel tego zgłosi tą sprawę . Oczywiście policja musi przyjąć takie zgłoszenie . Ostatnio jest bardzo głośno o tym i są na to uczuleni .

Opublikowano

@UP

Tak, ale tylko jak rzecz została zakupione przez pieniądze REALNE, ponieważ tak naprawdę te kamole nie istnieją!

1370985415-U261426.png

Opublikowano

Ale postacie też nie istnieją a jest teraz dużo spraw w sądzie o nie !

Nie wiesz nic o prawie , więc nie sprzeczaj się . Gracz poświecił czas na je zdobycie i zostały mu je skradzione , a to podlega karze !

Opublikowano

źródło : board.metin2.pl

Ty jako niepełnoletni dostałbyś grzywnę i zwrot kosztów w zł za te kamyki , jeśli właściciel tego zgłosi tą sprawę . Oczywiście policja musi przyjąć takie zgłoszenie . Ostatnio jest bardzo głośno o tym i są na to uczuleni .

Źle zdefiniowałeś pojęcie 'okradać'

Chodziło im o np. włamanie się na konto i wyczyszczenie go.

Nie ma żadnych dowodów, że była to kradzież, było to po prostu handlowanie między graczami, za to bana nie ma. Równie dobrze mógł mu dać te kamole na przechowanie, czy od tak sobie. Miałby za to mieć sprawę ? Bo akceptował handel z wartościowymi przedmiotami, które nieznajomy mu dawał nie chcąc nic w zamian ?

Nie wprowadzaj usera w błąd ;)

52287137559562145640.png

Opublikowano

A i on mu go nie okradł, tera się skalpem szczególnie, kradzież to jest coś co bierzesz komuś bez jego zgody albo ze on o tym nie wie, B4kusDrop go nie okradł.

Jak to? Ponieważ tamten koleś samowolnie zaakceptował handel

(pisalem post przed postem AdamsS12 :P, tylko ze za pozno go dalem do tematu )

1370985415-U261426.png

Opublikowano

Nic nie może zrobić, jeżeli nie ma dowodu na to iż oszukałeś go (nawet wirtualnie).

Poza tym wartość przedmiotu nie przekroczyła 150 zł, a więc nie byłoby mowy o grzywnie, więzieniu czy Bóg wie o czym. =]

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Tamten koleś po prostu zaakceptował handel dobrowolnie, a wiec to nie jest kradzież ;)

1370985415-U261426.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...