Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Spis wszystkich sposobów na zwalczenie problemu z zawieszaniem gry.

FoxRox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Jak wiemy, wielu ludziom gra zawiesza się po 10-30 min gry, czasami są ostre przypadki co pozwalają grać 5 minut i zostaje tylko reset komputera.

Osobiście mi gra zaliczała zwiechę po 20-45 minutach gry.

A więc nie ma na co czekać, czytajcie sposoby i próbujcie.

SPOSOBY:

• Zaistalować nowe sterowniki ( Sprawdzone przeze mnie, sprawdzane na Karcie Msi Nvidia GeForce 550Ti
  • Urządzenia do odtwarzania -> Głośniki -> Właściwości -> Zakładka Zaawansowane... i tam należy odznaczyć "Zezwalaj aplikacjom na przejmowanie wyłącznej kontroli nad urządzeniem".
  • Próba zmniejszenia temperatury PC ( wymiana pasty termoprzewodzącej, wymiana chłodzenia, zmiana pozycji komputera na bardziej korzystne. )
  • Kupno nowej karty dźwiękowej
  • Sposób TobiX`a *naciśnij mnie!*
  • Sposób CODER_BEST`a *naciśnij mnie!*
  • Sposób VoLLdeMoR`a :
    Poniższe rozwiązanie dotyczy tylko komputerów z systemem Windows 7 oraz Vista 32 bitowych

- klikamy na Start i wybieramy Akcesoria, szukamy polecenia Wiersz polecenia, podświetlamy go myszką, klikamy prawym klawiszem myszki i z menu wybieramy Uruchom jako administrator
    - w czarnym ekranie wpisujemy: bcdedit /set increaseuserva 2500 i potwierdzamy enterem
    - zamykamy czarne okienko
    - teraz trzeba zrestartować komputer
    - gra działa

Proszę was o pisanie postów z sposobami, dziękuje i pozdrawiam, FoxRox.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Pierwsze co zrób to:

Poniższe rozwiązanie dotyczy tylko komputerów z systemem Windows 7 oraz Vista 32 bitowych

- klikamy na Start i wybieramy Akcesoria, szukamy polecenia Wiersz polecenia, podświetlamy go myszką, klikamy prawym klawiszem myszki i z menu wybieramy Uruchom jako administrator

- w czarnym ekranie wpisujemy: bcdedit /set increaseuserva 2500 i potwierdzamy enterem

- zamykamy czarne okienko

- teraz trzeba zrestartować komputer

- gra działa

Komenda na odwrócenie wprowadzonych zmian: bcdedit /deletevalue increaseuserva

MI to pomoglo ^^ jak wam tez pomoze to dajcie plusika

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...