Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ps2][Q] - rysowanie gierki .

shadowarrior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam . Mam taki problem

tydzien temu kupilem fife 12 , na ps2 i po tym czasie płyta jest juz zajechana , ma rysy koliste , cały tydzien pudełko - ps2 mam slim , a to troche głupio , bo po tygodniu juz niedziała . Nie wiecie co jest nietak ? rysy są jakby ktos tam cos położył podczas gry takie koła idalne ... :)

Opublikowano

jak dobrze pamiętam Ty masz Swap Magic? sytuacja jest z każdą płytą(chodzi mi o kopie gier) czy tylko w przypadku tej gry?

nie raz tak miałem że niektóre płyty się porysowały (dokładnie jak Ty piszesz o tych kołach) tylko dlatego że płyta była o mm grubsza niż powinna i dotykała tej nasadki która jest zamontowana na laser, sprawdź czy się jakimś cudem nie obluzował, możliwe że będzie tylko trzeba go dokręcić i po sprawie

819531478353821175209.gif

Opublikowano

@up tak mam , sytuacja jest z kazda gta liberty city , undercover , carbon , fifa 12 oryginalne , ale fifa juz niehasa . Jest w ps2 , laser i jak laser przejedzie do tej tacki , to taki pomaranczowy pasek wystaje to moze on rysował :) ?

Opublikowano

sprawdź tą nasadkę na laserze, tamten pasek nie powinien tak rysować płyty ale jeśli wystaje ponad laser weź go wsuń głębiej i sprawdź, najlepiej sprawdzić to przy otwartej klapie nasłuchując, z Twojego opisu wynika że musi mocno ocierać więc powinno to być słychać

czy płyty są zarysowane tylko na samej górze? jeśli tak to bardzo możliwe że płyta ociera o zaślepkę z SM (chodzi o nr 2)

3.jpg

819531478353821175209.gif

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam,ja mam podobny problem co kolega z tym że mi rysuje tylko FIFE 12 reszta gierek chodzi bez zarzutu,o co chodzi z tym dokręcaniem nasadki ? jak to zrobić?

Opublikowano

siema tak sie sklada ze ostatnio odpalilem mają stara ps2 i zobaczylem przypadkowo że też mam porysowane plytki.mnie sie odkleila od podstawy tasma z lasera i jak laser byl z tylu to tasma wystawala ponad laser i rysowala plytke.klej super glue rozwiazal problem.radze sprawdzic ta opcje.pozdro

ciasteczkOOwy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...