Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wykorzystanie mob spawnera.

KosSmiiitA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lepiej zrobić dziurę taką aby dedaly, potem zrobić schodki za murkiem i zamiast dobijać łapiesz exp :)

Wg mnie prościej

baner.png

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Lepiej zrobić dziurę taką aby dedaly, potem zrobić schodki za murkiem i zamiast dobijać łapiesz exp :)

Wg mnie prościej

Pisałem kilka razy ,że jak mob sam się zabije to nie wypada z niego exp ...

Opublikowano

Może tak być ,jednak ten Twój sposób jest dla bardziej zaawansowanych .. Mogłeś wcześniej zrobić TuTa ,a nie teraz się wymądrzasz..

Opublikowano

Jeśli chce się duży zastrzyk expa jest lepszy sposób.

Wystarczy zrobić to samo co w tym tutorialu, jedynie wylać wodę tak aby moby spływały do tej dziury, przygotować sobie miksturki miotane które zadają obrażenia potworom. Następnie pójść do miejsca odbioru, otworzyć inventory i zejść do pulpitu, wyjść na dwór - cokolwiek :) . Po jakiejś godzinie można wrócić, i rzucić miksturke na te potwory (zada wszystkim potworom w tym obszarze dmg) i dostaniemy tyle expa że to "dzwonienie" będziemy słyszeć przez jakieś 2 minuty :)

Zaletą tego jest że nie musimy siedzieć w jednym miejscu (i zwabiać potworów przez okienko co dla mnie jest idiotyzmem) i zabijać każdego moba po kolei. Oczywiście musimy pamiętać o limicie potworów na dany chunk. Radzę nie zostawiać dłużej niż 2 h.

7acbdcfa58c8f70c.jpg

Edit: Zapomniałem jeszcze o wyłączeniu dźwięku - głos 150 zombie w jednym miejscu nie należy do najprzyjemniejszych ^_^

Tubady aka Chopey

❱❱❱❱ [Android] CS:GO Smoke Center ❰❰❰❰

Nie cheatuję.
Tubady.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo fajne ;]

Można też zrobić ciekawą rzecz dotyczącą MS świnek [ cheat ] .

1.Wylać wodę pod MS, aby świnki spadały.

2.Zablokować wodę tabliczkami , i wylać pod tabliczkami lawę.

3.Lawę zablokować tabliczkami , i zrobić pod nią pajęczyny [ cheat ] .

4.Świnki zaczną spadać palące się i wypadnie nam upieczone mięso ze świnek [ 4,5 mięska ]

Pomogłem ? :D LIKE :D

11j90jo.jpg
Opublikowano

@up Gdzieś widziałem ten sposób na yt, ale do monster spawnerów świń nie trzeba koniecznie cheata (teraz już tak). Zaraz po dodaniu możliwości zaklinania ulepszyłem sobie kilof na Silk Touch i rozkopałem parę spawnerów. :) Teraz już to naprawili.

@topic Ja do mojej "maszynki expa" dodałem jeszcze jeden bajer - włączanie i wyłączanie spawnu potworów dźwignią z wykorzystaniem redstone lamp. Bardzo przydatne bo zawsze mnie denerwowało to "charkanie" zombie kiedy byłem w pobliżu.

Tubady aka Chopey

❱❱❱❱ [Android] CS:GO Smoke Center ❰❰❰❰

Nie cheatuję.
Tubady.png

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...