Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Głupi problem z grafą HELP !

JoJ0kerZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wszystkim czytającym,

Ostatnio zainwestowałem w Minecraft premium (kiedyś grałem na piratach ale uznałem że na oryginale lepiej).Niestety po zainstalowaniu minecrafta wszystko było ok. tworze nowy świat i jest super. Problem zaczął się po kilku minutach gry kiedy to grafa zaczęła zwalniać przestało iść płynnie i zmniejszył się FPS.Problem występował wcześniej na piratach.Warto dodać, że mam nienajgorszy sprzęt Win7 premium, Karta GeForce GT 540M i core i5

Bardzo proszę o pomoc

pozdrawiam

JoJ0kerZ

Oj sory za błąd pomyliłem się i przez przypadek napisałem "Niestety po zainstalowaniu Minecrafta bylo ok" xD

joker%20sygnatura%203.jpg
Opublikowano

Pobierz najnowsze sterowniki do karty graficznej, spróbuj zainstalować modyfikację optifine i optifog.

Ustawienia w grafice:

Render distance: Tiny/Short, Grafika Fast zamiast Fancy, Clouds OFF, etc.

Podczas grania wyłącz wszystkie programy gg/avast/skype/przeglądarka i inne.

Dużym powodem lagów są wersje - które nie są zoptymalizowane, najczęściej te najnowsze. Przykładowo na 1.5, przy full ustawieniach mam 250 fps, a na 1.0.0, 60 fps.

sygnalo.jpg
Opublikowano

Pobierz najnowsze sterowniki do karty graficznej, spróbuj zainstalować modyfikację optifine i optifog.

Ustawienia w grafice:

Render distance: Tiny/Short, Grafika Fast zamiast Fancy, Clouds OFF, etc.

Podczas grania wyłącz wszystkie programy gg/avast/skype/przeglądarka i inne.

Dużym powodem lagów są wersje - które nie są zoptymalizowane, najczęściej te najnowsze. Przykładowo na 1.5, przy full ustawieniach mam 250 fps, a na 1.0.0, 60 fps.

Dzieki spróbuję i napisze jak sie uda :D

Laptop czy Komputer Stacjonarny?

Lapcio (:

Opublikowano

@VexWilk jednak nie działa :P niestety domyślałem się, że wina nie leży w tym, a poza tym sam próbowałem grzebać w ustawieniach i nigdy nic nie dawało. Czekam na dalsze pomysły

Opublikowano

Na laptopach niestety tak jest... Sam mam 15 FPS i muszę z tym ... grać :D Najlepiej zainstaluj najnowsze OptiFine, mi z 2-3 FPS zwiększyło do 15. Jeżeli to nie pomoże, to możesz kombinować, ale zapewne nic nie osiągniesz. Będziesz musiał się przyzwyczaić :]

Słyszałem, że w kartach Nvidia w panelu coś można włączyć, żeby "chodziło to lepiej", ale nie jestem pewien. Pogrzeb w panelu.

sygnaturkazx.png

Opublikowano

Ja miałem 381 FPS na 1.7.3 A teraz zaledwie 100 FPS gram na full grafice teksturpacki HD itp. FPS mam tylko 100, ale gdy wlącze muzyke to juz problem mam bo mi zameka gra i lagi straszne a FPS spada do 30

Opublikowano

Ja tak samo, co nowsza wersja Minecraft'a, to mniej FPS... Jednym słowem, każdy program obciążający procesor zmniejsza też w nieznacznym stopniu FPS. Najlepiej to mieć wyłączone wszystkie zbędne programy.

sygnaturkazx.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...