Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Ktore niszczyciele?

kozanator

niszczyciele  

90 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktore niszczyciele wolisz?

• Niemieckie
      32
    • Radzieckie
      40
    • Amerykanskie
      18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

Mam dylemat. Nie wiem jaka nacja grac, z tego co pykalem przedtem to najwygodniej gralo mi sie TD i to nimi zamierzam posmigac.

Nie umiem sie zdecydowac na konkretna nacje. Ktore Wy uwazacie za najlepszych, najgrozniejszych przeciwnikow? Lubie grac 100% jako snajper, jak najcelniejsze dziala i jak najwieksza penetracja, nie zalezy mi na robieniu fragow na bitwie, tylko na byciu jak najlepszym supportem dla swojego teamu.

Dzieki ;)

Opublikowano

Z mojej perspektywy przeciwnika najlepsze są radzieckie i amerykańskie. Owszem w drzewku niemieckim również są dobre pojazdy-stug, jpanther czy ferdi ale ich następca pozostawia już sporo do życzenia. Amerykańskie T95 i Radzieckie Ufo mają całkiem niezłe pancerze [rusek odbija naprawdę dużo, hamburger ma mocny front i niezłe boki]. Przyjemniejsza wydaje mi się droga do ufa-od początku dostajemy naprawdę przyzwoite pojazdy, w drzewku USA prawdziwa zabawa w d moim zdaniem zaczyna się dopiero od T25 AT. W niemieckim drzewku poprzestał bym na ferdku.

Opublikowano

Wedlug mnie najlepsze sa niemiecki i amerykanski.Ja osobiscie wybralem niemiecki,ale z tego co slyszalem lepsze sa hamburgery.

kszafranski16.png

POMOGŁEM DAJ LIKE

Opublikowano

Crisp i dlatego trzeba umieć jeździć niemieckimi TD-kami, chociaż powiem że JgTiger vs jakis inny ciężki shit w walce na małą odległość to wygrywa albo heavy albo TD z niezłym wpier....

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

Mówiłem że niemcy również mają bardzo udane td, na początku może nawet najlepsze-marder z genialnymi działami i super twardy hetzer. Później poziom staje się bardziej wyrównany, dopiero jtiger wydaje mi się słabszy od rywali. To co piszę opieram na doświadczeniach-osobiście do 5go tieru niszczycieli wszystkich nacji, później jako obserwator i przeciwnik tych maszyn.

@Edit

Po dodaniu stref pancerza dolna płyta w stugu nabrała magicznych właściwości-naprawdę dużo odbija, to samo front. Któryś raz trafiłem rykoszet od długiej 88'ki.

Opublikowano

Niemieckie niszczyciele są dobre wykluczając Jagdpanzera IV i Jagdtigera.

Ferdinand ma potężny pancerz jak na swój poziom, świetne działo i z najlepszym silnikiem i gąskami coś tam pojedzie (bez zawieszenia to ledwo co rusza z miejsca).

Jagdpanther też ma dobry pancerz i działo na swój poziom, a prędkość też jest dobra.

Jagdpanzer IV już słabiej, ponieważ mimo przyzwoitego pancerza, który od czasu do czasu coś odbije i dobrego przyspieszenia i zwrotności (ale małej prędkości maksymalnej) ma straszliwie słabe działo jak na swój poziom wg. mnie jeżeli brać pod uwagę penetrację, a przecież działo to esencja niszczyciela czołgów.

Stug III kiedyś nie był jakiś super, ale teraz dzięki zwiększeniu pancerza (do 80 mm + nachylenie) potrafi naprawdę dużo odbijać! Moim Ram II który ma penetrację ździebko ponad 100 mm chyba z 5 razy musiałem próbować wejść w ten pancerz aż się udało. Na dodatek stug jest całkiem szybki i strasznie zwrotny, a to się przydaje. Jeżeli chodzi o działo szału nie ma, ale jest wystarczające.

Hetzer ma potężny pancerz, jest wolny (a bez silników to go chyba pchają), ale może mieć działo 105 mm, które ponoć jest dobre (sam strzelałem nim tylko z 75 mm).

Marder II to przekoks niszczyciel czołgów. Jego działo jest niesamowicie potężne jak na swój poziom, z prędkością już trochę gorzej a pancerza to nie ma za bardzo, ale jest świetny wg mnie. Dowód

shot317i.jpg

Panzerjagera I już rozpisywać nie będę, bo nim to momencik się gra, ale działo jak dobrze pamiętam ma dobre. :P

Amerykańskimi i Ruskimi doszedłem tylko do VI tieru, więc rozpisywać mi się nie chce. xD

Opublikowano

Przekoks jak na swój poziom to mają chyba amerykanie :)

Taki T82 z założoną haubicą jak ładnie przyceluje to pociągnie tier 5 na 1 strzał.

T40 ma dobry pancerz i działka po poprzedniuku (ew. m1a1)

M10 i M36 mają dość mocne działka z dobrą penetracją i celnością, ale co najważniejsze mają obracane wieże (co prawda ok. 20 st/s) i trochę rykoszetują.

T25 jest szybki no i ma T5E... które jest świetne jak na ten tier (co prawda niestety trzeba na nie wydawać dodatkowe 40k doświadczenia, zamiast mieć je po prostu po T29).

Resztą czołgów nie grałem, ale mierzyłem się z T28/T95 to jeśli się takiego spotka to lepiej uciekać :) Trzeba mieć dość szybki czołg żeby takowego flankować, także ciężkie czołgi w 1v1 mają z nimi małe szanse.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

.Przekoks jak na swój poziom to mają chyba amerykanie :)

Taki T82 z założoną haubicą jak ładnie przyceluje to pociągnie tier 5 na 1 strzał. Największa tektura w grze, nie cierpiałem go.

T40 ma dobry pancerz i działka po poprzedniuku (ew. m1a1) Pancerz niezbyt mocny raczej-za to działa, conajmiej równe tierowym odpowiednikom. 57mm, 75mm i ew 105mm-każdy znajdzie coś dla siebie.

M10 i M36 mają dość mocne działka z dobrą penetracją i celnością, ale co najważniejsze mają obracane wieże (co prawda ok. 20 st/s) i trochę rykoszetują. Ni to czołg ni to niszczyciel, od m10 wolę stuga i su-85, slugger już konkretniejszy jest, no i ma świetną 90mm.

T25 jest szybki no i ma T5E... które jest świetne jak na ten tier (co prawda niestety trzeba na nie wydawać dodatkowe 40k doświadczenia, zamiast mieć je po prostu po T29). Mocna lufa w połączeniu ze świetną mobilnością, pancerz jedynie mógłby być lepszy.

Resztą czołgów nie grałem, ale mierzyłem się z T28/T95 to jeśli się takiego spotka to lepiej uciekać :) Trzeba mieć dość szybki czołg żeby takowego flankować, także ciężkie czołgi w 1v1 mają z nimi małe szanse. O ile t28 jest z przody penetrowalny t95 sieje pogrom, jeden z moich celów.

Opublikowano

Dla mnie TD każdej nacji jest dobry chociaż niemcy odchodzą od innych. Ruskie UFO, jak zwał tak zwał, ma dziwną moc do odbijania pocisków. Niby 130mm ale Tiger z pene 200mm i KT z 220mm nie wchodzą za ch*ja w to + działo sieje pogrom. A amerykaniec ma zajebisty pancerz na którym pociski HE z Gw Panthery i stockowego Gw Tigera się odbijają chociaż powinny wybuchać. O_o

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

To zależy czy lubisz strzelać mocna armata ,która zostaje szybko naładowana , czy tez słaba armata ale stajesz się trudnym to zabicia przeciwnikiem ;) ja polecam czołgi Rosyjskie no isu 152 jest wyśmienity su 100 tez jest dobry polecam grę działami samobieżnymi jeśli lubisz 100% snajper:)

Opublikowano

Jeśli lubisz grac na dystans i nie zdobywać fragów jedynym sensownym rozwiązaniem są TD NIEMIECKIE. Nadają się idealnie do prowadzenia wsparcia na dystans, są celne i mają mocne działo a pancerz na ucieczkę starczy. Więc jeśli chcesz pomóc drużynie bierz niemieckie :) Jeśli natomiast liczysz na fragi to Zssr.

LUDZIE TO NIE SĄ RUSKIE CZOŁGI! TYLKO ZSSR!ROSJI WTEDY NIE BYŁO

Opublikowano

ja polecam amerykanskie doszedłem w nich do sluggera i się dobrze grało a jak gram teraz ruskimi to jestem przy su85 to się głupio gra bo mało przebija

wilk a zsrr przekształciło sie w rosje wiec możną mówić rosyjskie

dJ.jpg

Opublikowano

juges mam w su85 dzialo 122 i nawet grila jednym strzałem nie rozwaliło zabrało mu 195 a strzeliłem mu w tyłek

dJ.jpg

Opublikowano

juges to nie był pech tylko to dzialo jest beznadziejne jak do kogoś strzelam to max obrażenia to 200 a zwykle to 100 a jeszcze duźo razy penetracja jest chociaż zwykle strzelam w najgorsze miejsca dla czołgów czyli w tyłek i nawet m3lee dostał w tyłek i zabrało mu 200

dJ.jpg

Opublikowano

Radzieckie mają najlepsze lufy, do 5go tieru może jeszcze ie [hałbice rywali często ściągają czołgi tego samego tieru na hita] ale później następuje gwałtowny odskok. 107mm z su-85 deklasuje 75mm l70 z stuga i m1a2 [dobrze pamiętam że jest topowe w m10?] czy 105mm z wolverina. Nawet jeśli niemcy czy amerykanie wygrywają celnością to ZSSR ma najwyższy dmg.

Opublikowano

Ja osobiście polecam niemieckie, chociaż co do tego JTiger'a to przyznam że dość cienki jest jak na najlepszy niemiecki TD. Możesz po prostu nie kupować ostatniego TD. Niemieckie mają dość dobry pancerz (lepszy od radzieckich) a także dobre działa.

Swego czasu grałem JPanther i osiągnąłem nim 10 killi w jednej rundzie

Oto screeny:

http://imageshack.us/photo/my-images/11/shot022t.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/190/shot023z.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/80/shot026a.jpg/

Bartollo napisał że JagdPZ IV jest dość słaby

Jedynie w czym jest słaby to w losowaniu w bitwie (wyrzuca często na większe tiery) ale wystarczy kupić działo 8,8 i silnik Maybach HL 120 TRM i przyjemnie się nim gra.

Opublikowano

JagdPz IV ciężko trafić i dość sporo rykoszetuje na swoich tierach.

Swoją drogą ciekaw jestem jak zareaguje gra na np. 15 fragów, skoro w tej tabelce jest tylko 14 miejsc :)

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Hmmm.. zabici sojusznicy się wyświetlają? Jeśli nie to może jak zabiję sam siebie się pojawię? ;]

Opublikowano

No właśnie jagdpz IV często (jak to td) walczy z lepszymi od siebie i co wtedy można zrobić z penetracją 132 mm? Ponieważ można zrobić aż całe nic!

SU-100 penetracja 175 mm (polecam go, najlepszy td VI tieru i świetny czołg)

M36 penetracja 160 mm

jagdpz IV penetracja 132 mm

Co do niszczycieli to ich esencją raczej będą amerykańskie. Wolne, przedni pancerz przepotężny i potężnie uzbrojone (mowa oczywiście o T95 i T28). ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...