Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Tiger II bez premki.

.::Madvied::.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam Tigera, i 55k expa, do Tigera II potrzeba 80k expa, i pytanie, czy opłaca mi się kupować Tigera II, skoro nie mam premium ? Stracę przez to przecież. Proszę o odp.

Opublikowano

Rozwiązaniem jest arta lub inny 5 tierowy pojazd. Jeśli chcesz iść dalej będziesz musiał dorabiać.

Opublikowano

Na tierze 8 bez premki jak masz taki średni exp jak ja będziesz wychodził na 0 (ew. mały profit)

T32 tak było :)

true-story-meme.jpg

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Moja rada: nie lataj po fraga tylko bij tego co ma więcej HP im więcej zadasz DMG im wyższym tierom od ciebie tym więcej kasy zarobisz. Ilość fragów nic nie daje żadnej kasy. Widzę że większość ludzi gra dla statystyk, a to wielki błąd.

Jak padasz na początku nie wyłączaj bitwy tylko obserwuj jak inni grają, ucz się od nich!

imetin_logo.png

Opublikowano

Moja rada: nie lataj po fraga tylko bij tego co ma więcej HP im więcej zadasz DMG im wyższym tierom od ciebie tym więcej kasy zarobisz. Ilość fragów nic nie daje żadnej kasy. Widzę że większość ludzi gra dla statystyk, a to wielki błąd.

Jak padasz na początku nie wyłączaj bitwy tylko obserwuj jak inni grają, ucz się od nich!

Dzięki ! Ja zawsze biłem tego który ma najmniej, miałem fraga a ten który miał najwięcej zabił mnie, i zawsze Tigerem wychodzę na mały minus - Wielkie dzięki ! :)

Opublikowano

Miałem tigera 2 i sprzedałem go, ponieważ nie odpowiadał mi, chociaż nabiłem na nim 100k exp prawie.

Zazwyczaj wychodzi się na minus, czasem na zero ale raczej będziesz dopłacał do KT.

Działo (długa 105) ponoć mocno teraz dinguje od byle g... za przeproszeniem,

mi większą frajdę sprawiał zwykły tygrys oraz tygrys P i przy tym drugim już zostałem

gram nim dla przyjemności. Co do pancerza KT jest dobry ale tylko górna płyta,

dolną już łatwo przebić zazwyczaj, wieża ma słabe boczki i z przodu nawet wchodzi od 122 z kw-3.

Jak grasz dla przyjemności kup sobie tygrysa P i graj na nim, jak będziesz się tak wspinał coraz

wyżej gra ci się szybko znudzi. Pozdro

Opublikowano

Skoro tygrysem na - zawsze wychodzisz gra kt będzie bankructwem. Koniecznie co najmniej 1 pojazd do zarobków.

Opublikowano

Tygrysem II rzeczywiście nie da się zarabiać, ale jest opcja. Mianowicie założenie działa kalibru 88 mm, pociski z tego działa są jak dobrze pamiętam 4x tańsze i jak dobrze się gra można wychodzić jakoś ledwo na plus, ale na pewno fortuny się na nim nie zbije. Jeżeli chcesz śmigać z działem 105 mm to nie masz szans na zarobek.

Jednak polecam go tobie, ponieważ zabawa jest nim duża, a przecież gra się po to żeby się dobrze bawić. ;)

No i oczywiście jak chcesz go mieć to będziesz potrzebował jakiegoś dobrego czołgu do zarabiania, ale w tym już tobie nie pomogę, bo problemów z kredytami nie mam, więc się tym nie interesuję za bardzo. Mam po prostu dużo czołgów w garażu i gram po trochu każdym. Grosz do grosza, a będzie kokosza. :P

Opublikowano

Też mam Tigera II i powiem, że trzeba umieć nim jeździć. Ja mam typa 59 do zarabiania kasy to tam jakoś tej amunicji nie oszczędzam i prawie zawsze na minusie wychodze :D

A to najlepsze działo 105mm z lepszą penetracją od 88 do jeden wielki shit. Ni to w IS-4 wchodzi w dolny kadłub ni to w E-75 często siadają "dziesiątki" w dowolny shit, a pancerz taki sobie jak KW potrafi cie przebić >.>

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

Waszka1 masz rację KT jak pamiętam to kiedyś był jakiś lepszy,

teraz to troszkę stracił dlatego go sprzedalem.

Przed patchem 0.7.0 w is-4 z długiej 105 wchodziło, ale jak teraz słyszę, że

nie wchodzi to nie żałuję ani troche sprzedaży KT.

Opublikowano

Tygrysem II rzeczywiście nie da się zarabiać, ale jest opcja. Mianowicie założenie działa kalibru 88 mm, pociski z tego działa są jak dobrze pamiętam 4x tańsze i jak dobrze się gra można wychodzić jakoś ledwo na plus, ale na pewno fortuny się na nim nie zbije. Jeżeli chcesz śmigać z działem 105 mm to nie masz szans na zarobek.

.Dolną już łatwo przebić zazwyczaj, wieża ma słabe boczki i z przodu nawet wchodzi od 122 z kw-3. Jak grasz dla przyjemności kup sobie tygrysa P i graj na nim, jak będziesz się tak wspinał coraz wyżej gra ci się szybko znudzi. Pozdro <3

1325710655-U215643.png

Opublikowano

Up: Masz racje tygrys P do bardzo dobry czołg nieraz 8tier ma problem z uszkodzeniem go.Dobrze zarabia i z przodu ma pancerz 200 tyle co e-75.

Czyli podsumowujac:

-Bez premki bedziesz tracił

-Jeżeli kupisz jakiś 5tier bedziesz wychodzil na rowne

-Możesz też zakupic jakiś czołg premium który bedzie ci zarabiał

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

bez przesady jak masz już na max zrobiony to zarabia na siebie (chyba że co nie którzy nie potrafią grać kontowo to zawsze będą na - bo wszystko w nich wchodzi )

a tiger 2 to boski czołg

Opublikowano

czytam co wy piszecie i mi się śmiać chce,ja miałem KT i jakoś na kasę nie narzekałem a jak sobie kupiłem premke to nawet 30-40k na + wychodziłem tylko trzeba odpowiednio grać nie lecieć na fragi tylko na ilość zadanych obrażeń

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...