Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jaki typ serwera cieszy się największą popularnością

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam zamiar wykupić dedyka do mc. Teraz nie wiem jaki typ wybrać. Myślałem o serwerze RPG tylko że nie znam do takiego pluginów. Serwery z frakcjami ponoć nie iesząsie popularnością a standardowe survival z działkami warpami itp to trzeba mieć szczęście aby ludzi wybrali akurat nasz, ponieważ jest ich aż tyle. Jaki typ serwera wybrać i dlaczego?

Opublikowano

Freebuild.

Bynajmniej na mpc grało 250 osób.

Czemu?

Freebuild można fajnie połączyć z roleplay, zarabiasz, kupujesz cuboidy i tak dalej.

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Opublikowano

no na 250 slotow braknie kaski wolałbym rpg tylko jakie pluginy na taki a budowanie mnie nie kręci najciekawsze jest RPG a np taki wolny survival bez admów to... szjsik

Opublikowano

Zależy też czy jesteś ogarnięty. Niektóre servery survival cieszą się popularnością, bo team jest aktywny i pomocny. Jeśli potrafisz prowadzić server to polecam survival.

carv2.jpg

Opublikowano

Jeśli stawiasz serwer RPG (najlepszy) musisz zwrócić uwagę na pluginy oraz czy sam na takim serwerze chciałbyś grać. Uwierz mi, że nie zadowoli nikogo jak wgrasz Jobsy, resztę masz w dupie i niech sobie grają. Serwer ma przyciągnąć uwagę graczy, dodaj fabułę, własne klasy, zbuduj ciekawe miasto, a sukces masz w kieszeni. Nie przejmuj się konkurencją, serwery FB i Survival to serwery masowe, które nie mają sensownego celu.

Opublikowano

up łap lubie to za rozpisanie się ogarnięty jestem chociaż jak miałem serva od 7 do 23 na nim siedziałem więdz team też jest najgorzej z pluginami fabułe wymyślę jestem kreatywny tylko jaka to ma być fabuła chodzi że np jest król i można wioski zakładać itp?

Opublikowano

Pluginów masz pod dostatkiem, możesz np. zrobić rangi takie jak plebs, pospólstwo, patrycjusz, każdą z nich za pomocą pluginu classes można zakupić, przypisana jest to konkretnej dzielnicy miasta. To tylko przykład, rób co chcesz.

Opublikowano

Ja bym ci polecił serwer RPG.Tylko wynaleźć pluginy (Bukkit org+Translator Google).Skonfigurować permissions,nadać ciekawą fabułe,dać jakieś ciekawy rangi za SmS/przelewem(No bo serwery muszą być samowystarczalne!)/

Jeśli byś założył serwer z fabułą,byś miał cały czas "Full Serwer",gdyż takie serwery są najciekawsze i najrzadsze.

Jednak Role-Play też się cieszą wyśmienitą popularnością.

[50 POSTÓW] Jezus przyjdzie w glanach,bo początki są ciężkie

[100 POSTÓW] Yes Yes Yes

[150 POSTÓW] Hell Yeah

[200 POSTÓW] Satan is with us :)

Opublikowano

up tylko że skkf ma troszkę więcej widzów na yt niż ja :D i nawet jakby zrobił serwa bez sęsu miąl by graczy.

A takie pytanko są pluginy tylko na serwer rpg? tak jak na hardcore że bana się dostaje?

Opublikowano

Ja polcam FreeBuild,a rpg raczej bedzie ci dosc trudno pluginy ogarnąć i wgl. Wiecej ludzi gra i mozesz kupowac itp. takie bardziej "współczesne"

800-200-110647.jpg?6323

Opublikowano

Ja polcam FreeBuild,a rpg raczej bedzie ci dosc trudno pluginy ogarnąć i wgl. Wiecej ludzi gra i mozesz kupowac itp. takie bardziej "współczesne"

Napisał, że ogarnia -.-

Co do pluginów możesz dać m.in :

PylamoRPG

Factions

Kingdoms

Heroes

xlevel

MobArena

Skillz

mcMMO

TheOtherRPGPlugin

DayJobs

Opublikowano

Najlepiej zrób zapowiedź servera. Wtedy zaciągniesz więcej graczy. (O ile zrobisz ładną i zachęcającą prezke)

carv2.jpg

Opublikowano

Ja to bym postawił survival z jakąś dobrą fabułą - niezbyt dużo pluginów. Lub też survival hardcore bez fabuły dla no-premium. Wszystko dopiętę na ostatni guzik. Rzuci się dużo ludzi bo nie mogą grać u skkf'a bo jest premium.

Opublikowano

Osobiście przemyślałem swoją poprzednią wypowiedź, i to czy serwer będzie miał dużo graczy

zależy wyłącznie od popularności serwera.Popatrz na serwer mpc, po stracie 150 osób, a spójrz na mycraft, serwer

dopracowany i gra 30-40 osób.Wszystko zależy od reklamy i od profesjonalizmu technicznego.

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Opublikowano
Popatrz na serwer mpc, po stracie 150 osób, a spójrz na mycraft, serwer

dopracowany i gra 30-40 osób.Wszystko zależy od reklamy i od profesjonalizmu technicznego.

Zauważ proszę, że MyCraft jest serwerem premium, a MPC ma tylko taką sławę, ponieważ należy do największego forum o grach w Polsce.

Parę osób wypowiedziało się także, iż serwery FreeBuild przyciągają na dłużej. Nieprawda - sam grałem kiedyś w sieci serwerów MineMania i porównanie między RPG a FB jest zbędne, RPG przewyższa każdy, nawet dobry FB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...