Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Orange freedom 6mb vs neostrada 6mb

Mabari

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już od ponad 2lat męczę się z internetem mobilnym w play'u(nie miałem kabla i to jedyna alternatywa). Jednak teraz mój tata postanowił się tym zająć:D W tp już umowa podpisana nie długo mają przyjść podłączyć linnie ale tu pojawia się pytanie. Jaki internet wybrać ? Na dzień dzisiejszy 1mb to raczej mało więc rozglądamy się za trochę większą prędkością. Mam 2 opcje orange freedom 6mb albo neostrade 6mb. Freedom niby super 6mb minus 15zł(mama ma u nich telefon) dodatkowo znajoma pracuje jednakże z tego co czytałem i co widziałem nie jest tak pięknie ... Pan w tp tłumaczył nam o co chodzi że to wina tego że są przeciążenia itd. Wtedy zaczęliśmy myśleć o tp. Cenowo czuje się różnice 39zł w orange 59.48zł w neo. Kolega taty mieszkający 500m od nas miał orange 6mb to mówił że zrywa połączenie nie miłosiernie dodatkowo prędkość jest o 3 razy mniejsza niż powinna... Dzwoniąc do orange mówili mu ze "to nie jest nasza wina nic nie możemy zrobić"... Zmienił na tp 2mb i mówi że działa mu o wiele lepiej. Proszę pomóżcie.

2wd0eu0.png

Sygnatura By:

SylverWolf

Opublikowano

Freed0m - chukstwo jakich mało, limit transfero 10GB, teoretyczna szybkość łącza - 2 MB/s

Neo 6MB - nawet dobry internet, brak limitu transferu, teoretyczna szybkość 6MB/s

Opublikowano

Nie bierz w żadnym wypadku orange. Mają swoich klientów gdzieś i to bardziej niż ktokolwiek inny.

A te 6mb to masz chyba tylko na papierze.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Freed0m - chukstwo jakich mało, limit transfero 10GB, teoretyczna szybkość łącza - 2 MB/s

Neo 6MB - nawet dobry internet, brak limitu transferu, teoretyczna szybkość 6MB/s

Ale orange bez limitu przez kabelek ;D

A i dzięki teraz już wiem co wybrać. A czy przy okazji ktoś mógłby mi powiedzieć jakie są w neo średnie pingi ?

2wd0eu0.png

Sygnatura By:

SylverWolf

Opublikowano

Co wy gadacie... ja tam mam orange i wszystko ok. Jedyne o czym muszę wspomnieć to zrywane połączenie zaraz po podłączeniu internetu... i co się okazało potem to to że modem był wadliwy i sam zrywał połączenia i od 2lat jest cały czas net wszystko śmiga tylko że po tej awarii nie chciałem tego modemu od orange bo sam koleś z pomocy technicznej nazwał to chińskim gównem... więc utargowałem modem Simens i przez 2lata chodzi a z orange miałem jakieś zxdsl... Możesz wziąć z orange i jeszcze do tego ja mam 20zł co miesiąc na telefon :) a w TP drożej :)

PS: TP i Orange to jedno i to samo tylko inna nazwa dlatego mają np. wspólne lokale :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...