Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

przygoda w tibi :)

xXENJOYXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam a więc chciałbym się dowiedzieć jak dobrze rozpocząć przygodę z tibia między innymi:

- na jakich serwerach jest najwięcej polaków

- fajna atmosfera (ogólnie żeby ludzie grali bo kiedyś wyszedłem z rook'a i kompletna pustka)

-gdzie expic tak do 50lvl

-spis quest'ów

-jaką profesja warto grac

Ogólnie to proszę o poradnik jak zacząć gre poniewaz gralem na ots

:rolleyes:

Prosił bym jeszcze o spis botów (mogą być też funkcje) najlepiej dajcie linki :rolleyes:

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Boty <TE LEPSZE> narazie nie dzialaja bo cipsoft wgral update

Ojc ojc serwery to roznie ... Kiedys polakow bylo duzo ale BR zaczeli masowo ogarniac serwery.. Polecam ci Non-pvp czyli Guardie , Luminere itp

Masz zamiar kupywac pacca czy nie? Chodzi mi o konto premium , ze masz dostepy do roznych miejscowek lepszych , masz wiecej miast itp

Postac to knight ^^ wyskilowac go i jest git

PIERW MASZ TUTORIAL I WBIJASZ 2,5 LVL !! Poradnik to na rooku wbijasz 8 lvl ... Robisz wszystkie questy popros rookstaylera o wyczyszczenie . Exp wszedzie . Zbieraj bear pawy , wolf pawy , chicken feathers ,

Na 2 lvl pozabijaj kilkanascie owiec,krolikow,kurczakow idz do Wilhelma <w mlynie jest nad zagroda> i sprzedaj.Potem kup mace i idz exp pierw do 3lvl na ratach.I potem snejki , wolfy , trolle.Jak wbijesz 8 lvl idziesz do oracle gadasz z nia ona tp cie do Wyspy Przeznaczenia <nie wiem czy dobrze Ci mowie> I wybierasz profesje .. Jak na 1 chara wybierz knighta . Potem gadasz z kolesiem ktory ma ci zamienic profe i schodzisz schodami w dol , bierzesz eq i wychodzisz . Idziesz do Capitana Kurta gadasz z nim i wybierasz sobie miasto masz do wyboru : Thais , Carlin , Venore , Ab . Polecam Ci thais bo jest najbardziej ogarniete i wszystko masz pod reka.

Za kase uzbierana na rooku kupisz eq!

Troche chaotycznie ale coz lepiej tak niz wcale

Opublikowano

1. - duzo polaków gra na niemieckich serwerach,ale amerykanskie tez sa zapelnione polakami np. Pacera ,Luminera,Guardia

2. -no atmposfera to raczej jak gildie znajdziesz

3. -dwarfy ,cyclopy ,mount stenum,mintwallin

4. -spis questów mozesz znalezc na necie ,na pewnej stronie nazwa gry + pl:D ( niema reflinka_):D

5. -Profesje hmm widac ze jestes nowy dlatego polecam profesje fizyczne tj Knight ,Paladin

Opublikowano

Mozesz dropnac ja ze szkieletow , lub kupic od graczy za 35-40gp..Albo popros jakiegos wiekszego lvl zebyscie na mino hell poszli tam zawsze leza

Opublikowano

Moge napisać, nawet wczoraj juz napisałem, ale niestety przy tych błędach i lagach forum cały mój post się usunął, i nie chciało mi sie pisać jeszcze raz.

Do gry jeżeli chcesz to zapraszam na Guardie. Gramy tam 3 osobową ekipą qmpli z reala ale przyjmiemy także kogoś z zewnątrz. Gadamy na własnym ts3, expimy razem, narazie mamy wynajęty cały guild house w thais, ale ja planuje na mojej głównej postaci kupić pacca.

Ja gram palem 28 lvl (mały bo skile 77 dist), brat 42 kina i qmpel też knightem coś koło 20.

Oferuje pomoc materialną i "lvlową".

Sorki za brak ładu i składu ale sie spiesze akurat. Jak byś był zainteresowany to gg

Opublikowano

- na jakich serwerach jest najwięcej polaków Szczerze to nie wiem bo od lat gram(grałem) na Honerze i bylo sporo ludzi(polaczków)

- fajna atmosfera (ogólnie żeby ludzie grali bo kiedyś wyszedłem z rook'a i kompletna pustka) na pvp nie ma fajnej atmosfery jak idziesz na dwarfy solo:D

-gdzie expic tak do 50lvl hmm.. do 10 rotwormy, chyba z e masz pacca to do 30 na rotach ładnie idzie , potem dwarfy na faccu a scraby na paccu

-spis quest'ów

http://tibia.pl/questslist/mainland

-jaką profesja warto grac ja poelcam palladyna, w miare syzbko idzie skill, obronisz sie przed pk, fajnie sie expi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...