Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

problem z multiplayerem przez hamachi

Ozyrysek1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam windows vistę, z siecią /znaczy neostradą/, łączę się przez bezprzewodowy router TP Link W801G, i założyłem serwer przez HAmachi, mam legalnego Minecrafta, z myslą o pograniu z drugim użytkownikiem w sieci domowej. wszystko wyglądało dobrze, drugi komputer dołączył do mojej sieci, świeciło się na zielono, ale przy uruchomieniu minecrafta drugi komputer nie mógł połączyć się z moim serwerem. Gdy zaś ja wyłączyłem minecraft, to udało się temu drugiemu włączyć grę, ale z kolei ja nie mogłem się przyłączyć. Tak, jakby na serwerze mógł być tylko jeden uzytkownik, Proszę o pomoc, czego nie dopatrzyłem i co mogę zrobić.

Opublikowano

1. Może złe ip wpisujecie (musi to być twoje ipv4 z hamachi)?

2. Zabezpieczenia musisz zdjąć.

3. Twój kolega też ma orginałkę ?

DBSTP

Opublikowano

poco ci hamachi? Z tego co napisałeś to zrozumiałem że on też jest podpięty do tego samego routera?

wchodzisz w

PanelSterowania/Centrum sieci i udostępniania/Zmień Ustawiania Karty Sieciowej

lub jeżeli masz xp:

Panel Sterowania/Karty sieciowe

klikasz prawym na

Połączenie lokalne

i wybierasz stan a potem klikasz Szczegóły i sprawdzasz adres IPv4 i podajesz go drugiej osobie. W ustawieniach serwera(server.properties) ip ma być puste.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...