Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 czy xbox 360

Co wybrać?  

36 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co wybra??

• PlayStation 3
      20
    • Xbox 360
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, zastanawiam się nad kupnem konsolki. Ale nie wiem co wybrać PS3 czy xbox 360.

Prosił bym o pomoc w wyborze. Odpowiedź typu "ps jest lepszy" nic mi nie da, a i jeszcze jedno: o co chodzi, że niektóre xbox'y mają 4GB o.O

@down all x3

co mi da post "xbox"? ja chcę konkrety, jakieś rozwinięcie dlaczego xbox a nie ps

elo jak tam rzycie?

Weteran
Opublikowano

Na początku pragnę się przywitać i od razu dodaję, że wychowałem się na konsolach. Nie jestem ani fanbojem Sony, ani MS... nie wywyższam jednej marki nad drugą i nie lubię kłótni na temat przewagi X'a nad PS'em. Kieruję się raczej dostępnością moich ulubionych tytułów. A w tym przypadku sprawa jest jasna i osobiście stawiam na PS3.

Jeżeli Silent Hill 5, kolejne Finale, Tekkeny, Metal Geary, Gran Turismo i inne japońskie hity, które do tej pory były przeważnie exclusive'ami dla PS'ów (chociaż niektóre konwertowano na inne platformy), a które bardzo lubię, pojawią się na X360 (na 100%), a nie ukażą się nigdy na PC - biorę pudło Billa bez zastanowienia. W innym przypadku po co mam kupować konsolę MS, skoro tytułów dostępnych tylko pod X'a może i jest trochę, ale są średnie i prędzej czy później trafią na PC? MS idzie w ilość. Niestety często cierpi na tym jakość rozrywki.

Kwestia wyboru tkwi tylko i wyłącznie w grach. To one, ich dostępność powinny zadecydować o wyborze konsoli. Z drugiej zaś strony wydaje mi się, że konsola Microsoftu nie ma niczego więcej do zaoferowania niż stacjonarny komputer.

Live to dla mnie rzecz zbędna. Posiadając PC z dostępem do netu przez 24h na dobę nie widzę sensu wydawania dodatkowej kasy na "sieć" konsolową. Po kilku godzinach spędzonych przy CoD4 online nie widzę potrzeby aby usiąść za sterami X'a i rozpoczynać grę w Halo 3 na multiplayer. Zdecydowanie wolałbym odpalić PS3 i zaliczyć Final Fantasy XIII albo MGS'a 4.

Fakt, PS3 musi się rozkręcić, bo w chwili obecnej zakup tej konsoli nie jest mądrym posunięciem. Ale patrząc na zapowiedzi wydawnicze oferta na konsolę Sony jest dla mnie (podkreślam DLA MNIE) znacznie ciekawsza. Dodatkowo dostajemy odtwarzacz B-ray. W gry dostępne na X360 pogram sobie na PC (mam na myśli multiplatformowce, bo exclusive'y mnie nie pociągają... za stary już chyba jestem na hardkorowe granie i gonitwę za każdym nowym tytułem :) ). Rozumiem jeżeli ktoś ma w domu starego grata, na którym odpala co najwyżej Windowsa 98 albo pierwszego Unreal'a, wtedy X360 to świetna sprawa. Ale jeżeli człowiek posiada w domu nowiutkiego kompa, na którym pyka w Crysisa, Bioshock'a, Oblivion'a, World in Conflict, Lost Planet itd. ? Wtedy mogą pojawić się wątpliwości co do sensu zakupu X pudła. Przy czym cena oryginalnej gry na PC wydaje się śmieszna przy cenach gier na konsole.

Druga sprawa to odpowiedni TV. Nie wiem jaka jest przyjemność w katowaniu się grami na nextgenach posiadając telewizorek Trilux (najlepiej jakieś 14 do 21 cali :P ), czy temu podobne zabytki. Trzeba się liczyć z zakupem jakiegoś dobrego LCD żeby doznać pełni wrażeń. A różnica jest ogromna, bo każdy z nas (chyba) widział jak wygląda rozdziałka 720p na 32, 37, czy 42 calach. A jeżeli chcemy dodatkowo obejrzeć film na PSowym blurayu, w full hd, to już należałoby zainwestować dodatkowe 4 tysiące złotych na odpowiednią matrycę :)

Jak dla mnie w pojedynku PS3 vs X360 jest podwójne K.O. (chociaż wydaje mi się, że to jakiś bug w tej grze, bo PS3 pierwsza kopnęła X'a znacznie ciekawszą i niedostępną ani na konsolę MS'u, ani na PC ofertą gier mających się pojawić w niedalekiej przyszłości :) )

W naszym kraju obecnie prym wiedzie PC i to jest najbardziej rozsądny zakup. Tanie gry, olbrzymia biblioteka i częste porty z konsol. Posiadając potężny komputer stacjonarny X'a kupuje się dla szpanu, a PS3 dla niedostępnej nigdzie indziej rozrywki. Taka jest moja opinia.

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Opublikowano

Co wy gadacie...

Xbox częściej się psuje od PS3( nie wierzysz? poczytaj o awariach obu sprzętów)

Xobx ma płatny dostęp do internetu tzn. żeby sobie pograć w jakąś grę musisz wykupic xbox live. PS3 tego nie ma.

Widziałem gdzieś na YT testy jakości obrazu obu konsolek i PS3 wygrał.

Jedyny minus PS3 jest taki iż jest ono droższe, niestety za jakość trzeba płacić.

Osobiście korzystam z "plejki3" i jestem zadowolony : ).

Sprzedałem ostatnio PS3 160gb nówke za 600 zł, więc jak popatrzysz na allegro aukcje to też może znajdziesz taką okazje : )

Pozdrawiam : )

1328548440-U173186.png

by Siema Heniu

Opublikowano

Polecam ci Xbox360 Ponieważ jest bardziej lepszy niż PS3.Ps3 szybko się psuję a Xbox360 Lepszy w Pamięci możesz sobie ściągać gry Dema itd ;)

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

właśnie Xbox częściej się psuje od PS3... widzę że @up nie miałeś dwóch konsolek.... na Pleja też można dema ściągnąć : )

1328548440-U173186.png

by Siema Heniu

Opublikowano

Ps3 ponieważ:

jest tańszy od xboxa

Ma lepszy obraz

gry rozgrywka sieciowa za darmo - xbox abonament miesięczny

mniej awaryjny - dioda śmierci xboxa świeci się jak choinka w boże narodzenie

Nie słuchaj lorda darkusa gada brednie i się nie zna i na ps3 też da się ściągać dema

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Co wy gadacie...

Xbox częściej się psuje od PS3( nie wierzysz? poczytaj o awariach obu sprzętów)

Xobx ma płatny dostęp do internetu tzn. żeby sobie pograć w jakąś grę musisz wykupic xbox live. PS3 tego nie ma.

Widziałem gdzieś na YT testy jakości obrazu obu konsolek i PS3 wygrał.

Jedyny minus PS3 jest taki iż jest ono droższe, niestety za jakość trzeba płacić.

Osobiście korzystam z "plejki3" i jestem zadowolony : ).

Sprzedałem ostatnio PS3 160gb nówke za 600 zł, więc jak popatrzysz na allegro aukcje to też może znajdziesz taką okazje : )

Pozdrawiam : )

Fanboy PS3 jesteś.

1. Psują się jedynie te PIERWSZE konsole z 2006-2007r,

2. Płacenie = mniej hackerów. Nie pamiętasz już ostatniego włama do PSN ? :) Mały włam do systemu poprzez konsolę i już PSN unieruchomiony na 1 miesiąc :)

3. PS3 ma może lepszy obraz, ale mniejszą moc obliczeniową niż Xbox

4. Dlatego tutaj wygrywa Xbox. Ja wyrwałem go za 250 zł z komisu bez dysku(bo po co?) oryginał, nie używany.

5 --

6. Straciłeś i to bardzo. Używki po 750-800 zł stoją i ludzie kupują.

@2x up

PS3 "mniej awaryjny"? buahahaha :**

Tańszy to on nie jest, tylko droższy szerloku

gra sieciowa za darmo. pod warunkiem co rocznego włamu do PSN :) Na Xbox Live od początku istnienia NIGDY nie było włamu.

@up

No i co z tego, że 6 rdzeniowy? Masz tutaj przykład z kompów. PII 1090T BE ma 6 rdzeni, a jest słabszy od Core i5 co ma 4 rdzenie :)

P.S.

Bierz eX'a, bo prawdopodobnie Windows 8 zostanie zrobiony tak, że będzie się dało uruchomić gry z iX'a :)

Opublikowano

PS3 jest o niebo lepsze. Ci, którzy piszą, że lepszy jest xbox wydali na niego kase, zawiedli się i teraz próbują poprawić swoją samoocenę.

Plejka wymiata. Posiadam ją już gdzieś 1,5 roku i nie znudziła się do tej pory, jak dokupisz jeszcze Move... człowieku.

Najlepsze na porę zimową, kiedy nie można wyjść z domu i np. pograć w kosza na świeżym powietrzu, włączasz the fight'a i świetnie się bawisz napierdzielając cwaniaków i spalając kalorie.

Właśnie dzięki ps3 move i grze the fight utrzymałem formę.

Był dopiero taki temat...

"No bird soars too high, if he soars with his own wings" 

Opublikowano

@UP

Kinect jest lepszy(w testach itp) niż Move

Ja się też nie zawiodłem na niej, ale pokazuje jej wyższość.

Opublikowano

PS3 bierz ... dlaczego ? Na ps jest o wiele lepsza grafika niz na xboxie .... Malo sie psuje ja mam ponad 1,5 roku i ani 1 usterki.Moze i x ma swojego kinekta ale move tez dobra rzecz.

@2xUP no i co ze wlam na PSN? Tylko sobie wyobraz ze to byli jedni z najlepszych hackerow na swiecie i oni chceli miec kase z tego a nic innego.

Neta w ps masz za darmo a w boxie musisz placic :? Bierz PS3 i sie niezastanawiaj

Opublikowano

Jak patrze na zabezpieczenia Sony to się zaraz rozsypię.

Ten temat nie ma sensu, same fanbot'y PS3. Prosiłbym o zamkniecie go.

Opublikowano

Bierz eX'a, bo prawdopodobnie Windows 8 zostanie zrobiony tak, że będzie się dało uruchomić gry z iX'a

Nie potrzeba mi grać w gry z Xboxa na kompie. Kompa mam dobrego, a konsolę chcę do grania w gry które nie zagram na PC.

Kinect jest lepszy(w testach itp) niż Move

Zbytnio nie kręci mnie ten kinect czy move. Chcę grać normalnie na padzie.

żeby sobie pograć w jakąś grę musisz wykupic xbox live

I to mnie martwi :c

Dobra prosiłbym jeszcze wytłumaczenie mi jak to jest, że niektóre xboxy mają tylko 4GB pamięci?

elo jak tam rzycie?

Opublikowano

Dobra prosiłbym jeszcze wytłumaczenie mi jak to jest, że niektóre xboxy mają tylko 4GB pamięci?

Normalnie...Możesz dokupić pamięc i masz więcej

PS3-Single Player

XBOX 360-Multiplayer

Elo.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na początku pragnę się przywitać i od razu dodaję, że wychowałem się na konsolach. Nie jestem ani fanbojem Sony, ani MS... nie wywyższam jednej marki nad drugą i nie lubię kłótni na temat przewagi X'a nad PS'em. Kieruję się raczej dostępnością moich ulubionych tytułów. A w tym przypadku sprawa jest jasna i osobiście stawiam na PS3.

Jeżeli Silent Hill 5, kolejne Finale, Tekkeny, Metal Geary, Gran Turismo i inne japońskie hity, które do tej pory były przeważnie exclusive'ami dla PS'ów (chociaż niektóre konwertowano na inne platformy), a które bardzo lubię, pojawią się na X360 (na 100%), a nie ukażą się nigdy na PC - biorę pudło Billa bez zastanowienia. W innym przypadku po co mam kupować konsolę MS, skoro tytułów dostępnych tylko pod X'a może i jest trochę, ale są średnie i prędzej czy później trafią na PC? MS idzie w ilość. Niestety często cierpi na tym jakość rozrywki.

Kwestia wyboru tkwi tylko i wyłącznie w grach. To one, ich dostępność powinny zadecydować o wyborze konsoli. Z drugiej zaś strony wydaje mi się, że konsola Microsoftu nie ma niczego więcej do zaoferowania niż stacjonarny komputer.

Live to dla mnie rzecz zbędna. Posiadając PC z dostępem do netu przez 24h na dobę nie widzę sensu wydawania dodatkowej kasy na "sieć" konsolową. Po kilku godzinach spędzonych przy CoD4 online nie widzę potrzeby aby usiąść za sterami X'a i rozpoczynać grę w Halo 3 na multiplayer. Zdecydowanie wolałbym odpalić PS3 i zaliczyć Final Fantasy XIII albo MGS'a 4.

Fakt, PS3 musi się rozkręcić, bo w chwili obecnej zakup tej konsoli nie jest mądrym posunięciem. Ale patrząc na zapowiedzi wydawnicze oferta na konsolę Sony jest dla mnie (podkreślam DLA MNIE) znacznie ciekawsza. Dodatkowo dostajemy odtwarzacz B-ray. W gry dostępne na X360 pogram sobie na PC (mam na myśli multiplatformowce, bo exclusive'y mnie nie pociągają... za stary już chyba jestem na hardkorowe granie i gonitwę za każdym nowym tytułem :) ). Rozumiem jeżeli ktoś ma w domu starego grata, na którym odpala co najwyżej Windowsa 98 albo pierwszego Unreal'a, wtedy X360 to świetna sprawa. Ale jeżeli człowiek posiada w domu nowiutkiego kompa, na którym pyka w Crysisa, Bioshock'a, Oblivion'a, World in Conflict, Lost Planet itd. ? Wtedy mogą pojawić się wątpliwości co do sensu zakupu X pudła. Przy czym cena oryginalnej gry na PC wydaje się śmieszna przy cenach gier na konsole.

Druga sprawa to odpowiedni TV. Nie wiem jaka jest przyjemność w katowaniu się grami na nextgenach posiadając telewizorek Trilux (najlepiej jakieś 14 do 21 cali :P ), czy temu podobne zabytki. Trzeba się liczyć z zakupem jakiegoś dobrego LCD żeby doznać pełni wrażeń. A różnica jest ogromna, bo każdy z nas (chyba) widział jak wygląda rozdziałka 720p na 32, 37, czy 42 calach. A jeżeli chcemy dodatkowo obejrzeć film na PSowym blurayu, w full hd, to już należałoby zainwestować dodatkowe 4 tysiące złotych na odpowiednią matrycę :)

Jak dla mnie w pojedynku PS3 vs X360 jest podwójne K.O. (chociaż wydaje mi się, że to jakiś bug w tej grze, bo PS3 pierwsza kopnęła X'a znacznie ciekawszą i niedostępną ani na konsolę MS'u, ani na PC ofertą gier mających się pojawić w niedalekiej przyszłości :) )

W naszym kraju obecnie prym wiedzie PC i to jest najbardziej rozsądny zakup. Tanie gry, olbrzymia biblioteka i częste porty z konsol. Posiadając potężny komputer stacjonarny X'a kupuje się dla szpanu, a PS3 dla niedostępnej nigdzie indziej rozrywki. Taka jest moja opinia.

Ctrl+V

XBox jak dla mnie

Opublikowano

znam doskonale oba sprzety jednak mnie bardziej skusil xbox dlaczego?

-tanszy od ps3

-kinect w zestawie

-bardziej przejrzyste menu

-mozliwosc kupienia starych gier (nawet sonic the hedgehog :D)

co prawda musimy placic za internet jednak xbox nie byl zhackowany tak jak ps3. co nam da blue ray skoro ktos moze znac nasze konto bankowe? na x'ie znajdziesz wiele wiecej gier w dodatku kinect daje wiecej mozliwosci niz move tam tylko pobawisz sie pistolecikiem albo pograsz w ping ponga czy golfa. na kinectcie zagrasz w to wszystko w dodatku bardziej dopracowane gry taneczne czy zrecznosciowe. kupilem x'a i nie zaluje wart swej ceny JEDNAK konsola ma swoje lata i nie pogramy sobie w bf'a 3 na grafice ultra ( w ps3 tak samo ) w tej chwili nie kupil bym zadnej konsoli gdyz w tym roku lub za rok moze wyjsc konsola ktora bedzie polaczeniem x'a z ps3 i udzwignie wiele wiecej niz te konsole

Opublikowano
Polecam ci Xbox360 Ponieważ jest bardziej lepszy niż PS3.Ps3 szybko się psuję a Xbox360 Lepszy w Pamięci możesz sobie ściągać gry Dema itd

Bulllshit. W ps3 też możesz sobie dema ściągać i w pamięci wcale lepszy nie jest... Jak się nie znasz to się nie wypowiadaj nawet.

1359062624-U334301.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...