Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Kopiowanie update od kogoś

Heniut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Kopiujemy od kolegi folder Updates i wklejamy go u siebie (Origin musi być w tym czasie wyłączony!)

2. Odpalamy Origina

3. Klikamy prawym na Battlefield'a 3 i wybieramy Napraw

Origin pobierze ~100Mb i będziecie mogli już grać :)

Pozdrawiam

Stara wersja:

Cześć

Miałem taki problem: http://www.mpcforum.pl/topic/517435-q-bf3-gra-bez-update/

U kolegi:

1. U kogoś kto ma ma już pobranego update wchodzimy w folder z grami orgin, a następnie BF3 (u mnie "C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 3")

2. Kopiujemy folder update:

http://screenshooter...7948431/tlvaccb

np. na pendrive, przenośny dysk

U nas:

1. Gdy BF3 jest u was w trakcie pobierania aktualizacji przejdź do punktu a ) jeśli nie jest to do punktu b )

a ) Aktualizację przerywamy, a następnie wklejamy do folderu z BF3 (u mnie "C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 3") folder Update od kolegi - podmieniamy wszystkie pliki

b ) Wklejamy do folderu z BF3 (u mnie "C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 3") folder Update od kolegi - podmieniamy wszystkie pliki

2. Zmieniamy zawartość pliku version.json na najaktualniejszy czyli na dzień 30.12.2011 jest to:

{"sku":"origin","build":"889134"}
3. Odpalamy grę i jeśli robimy to pierwszy raz to w przeglądarce (na stronie którą "steruje się BF'em") akceptujemy regulaminy itp.

UWAGA TO CO JEST PONIŻEJ MOŻE NIE ZADZIAŁAĆ! ROBISZ TO NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ

4. Jeśli po punkcie 3, albo przed nim znowu pojawia się aktualizacja przejdź do punktu 5, a jeśli nie to 8

5. Teraz odpal np. ccleanera lub funkcję w panelu sterowania do usuwania programów i odinstaluj BF'a

6. Teraz włóż DVD1 i po odpaleniu autoruna kliknij instaluj oraz zainstaluj gre

7. Czekamy na koniec instalacji

8. Gramy

Mam nadzieję, że pomogłem, bo dla mnie to był wielki problem pobieranie takiego update ;)

Jeśli chcesz możesz zostawić Like,

Pozdro

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Dobra, mam pytanie czemu gdy jakis czas temu wkleilem folder update a takze "loc" poniewaz mam rosyjska wersje, a wczesniej wszystko dzialalo to gra sie nie wlacza? a gdy chce naprwic to czyta 14,8gb zreszta sam spójrz. Sciagnal bym tego patcha, ale mam taki problem jak Ty i te "5" gb ktore chce sie sciagac po naprawie bym sciagal 25godzin+.

95949543290584434416.png

Back to BF3...

Opublikowano

Właśnie nie wiem, mi to się też pokazywało (update), aż w końcu poszło po wielu próbach

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

To na dłuższą metę nie wypali, gdyż jedna gra o nr 252153 jest przypisana do konta przykł[email protected],a druga już o nr 252154 jest przypisana do konta [email protected].

W tym momencie nastąpiła zbieżność między plikami gry, po czym będziecie musieli klikać "Napraw Instalację".

Opublikowano

Wiem chyba jak można to rozwiązać.

Dam edita jak się uda

Opublikowano

Teoretycznie tak ^^

Aktualnie testuję punkty od 5 do 9

Opublikowano

Próbuję ;/ To jest tak, że raz skopiowałem i działało, potem nie :| Wg. mnie orgin powinien też dawać możliwość pobierania update ze stronki

Opublikowano

Próbuję ;/ To jest tak, że raz skopiowałem i działało, potem nie :| Wg. mnie orgin powinien też dawać możliwość pobierania update ze stronki

w jakim celu skoro można łatwo pobrać dzięki ich programowi

5883373633_0bd61e6911.jpg

Opublikowano

Właśnie po to kombinuję, bo wolę pobrać u kumpla z netem 20mb/s niż u mnie gdzie idzie nawet 10kb/s...

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie, sorry za odkop, ale ten sposób w końcu działa? Ponieważ nie wyobrażam sobie pobierania 21h update do gry, a tak mógłbym skopiować od kolegi.

16824.gif

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Proszę wybaczyć ten odkop, ale ważna aktualizacja tematu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...