Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Amerykańskie czy radzieckie czołgi ?

ReaV

Które czołgi lepsze ?  

34 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które lepsze ? ( Z radzieckich od IS-a, z ameryka?skich od T-29 )

• Ameryka?skie
      8
    • Radzieckie
      26

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taką rozterkę jedną.. W drzewku amerykańskim odblokowałem jak narazie czołg M6 i mam kase na jego zakup ale nie wiem czy nie opłaca mi się bardziej zacząć od nowa radzieckimi i przez kw i is-y gra się potem lepiej ? Czy może jednak kupić tego M6 i grać amerykańskimi ? Jeśli można to porównajcie mi tak z grubsza amerykańskie ( od t-29 ) i radzieckie od is-a ( pierwszego ). Z góry dziękuje za pomoc ;)

@Edit: Dodam, że w radzieckich mam czołg t-28 ( ten po którym jest kw ) już w pełni wyposarzony.

Opublikowano

ISy - dopóki w WG będą siedzieli ruscy to ZSRR zawsze będzie OP. IS-1/2 i IS-3 jest średniakiem, ale IS-4 i IS-7 mają dość dobry pancerz i niezłą mobilność.

USA - T29 jest jak dla mnie najlepszym ciężkim t7, tak samo T32, T34 - tym czymś nie da się grać! Puszka na pełnej kuffie! T30 to też papier, ale można tym przynajmniej strzelać. Poza tym amerykańskie ciężkie mają wieże, których niemal nie da się spenetrować, a stanowią one sporą część czołgu. T34 ma być zastąpione na M103 (prawdopodobnie w 7.2, T34 zostanie czołgiem premium), a T30 na T110 (a samo T30 przejść jako niszczyciel t9 do nowej linii amerykańskich niszczycieli, wersja i data tej zamiany nie jest znana)

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Czyli opłaca mi się przebrnąć przez M6 do T29 a potem przerzucić się na inne drzewko czy jak ?

Opublikowano

Każda nacja ma cechy szczególne, nie da się jednoznacznie stwierdzić opłaca/nie opłaca. Musisz wiedzieć czego chcesz.

Napisz może czego wymagasz, łatwiej będzie ci doradzić.

Opublikowano

No to tak: Po pierwsze, żeby dało się utrzymać czołg bez premki, po drugie bardziej zależy mi na pancerzu i mocy działa niż na mobilności.

Opublikowano

To bierz niemców, oni mają potężny pancerz i dobre działa :P Ruscy to szybkość, a USA.... hmmm Sam nie wiem, wszystko po trochu :D

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

USA:Betonowe wierze, tekturowe kadłuby, przyzwoite działa, przyzwoita mobilność.

ZSSR:

linia IS-7:Mobilne czołgi z przyzwoitym działem i słabszym pancerzem.

linia IS-4:Czołgi z mocnym pancerzem i przyzwoitym działem, mniejsza mobilność.

Niemcy:Celne działa, przyzwoity pancerz kadłuba, słaby wierzy, słaba mobilność.

To moje odczucia z perspektywy przeciwnika i kierowcy pojazdów do 7go tieru. Jeśli uważasz inaczej pamiętaj że to moje indywidualne zdanie.

Opublikowano

Zdecydowanie ruskie czołgi są lepsze. T32 ma tragiczne działo jak na swój poziom, ale przynajmniej celne. Jest w miarę żwawy, a pancerz niezbyt dobry (wieży nie biorę pod uwagę, bo co za wariat by w nią strzelał). Za to IS-3 ma dobre działo, jednak słabą celność. Pancerz jest przyzwoity (szału nima, ale niższe poziomy mogą mieć problem) i jest trochę szybszy od T32.

Jeżeli chodzi o tier IX i X już mniej mogę powiedzieć bo rzadko się z nimi ścieram (częściej uciekam :D), ale parę rzeczy jest pewnych. Przebić się przez T34 i T30 to nie problem (kto by po wieży strzelał), a IS-4 i IS-7 są naprawdę dobrze opancerzone. Jeżeli chodzi o działa to zdecydowanie bardziej wolałbym dostać od ruskich niż od amerykanów (T34 ma zamiast działa chyba rurę kanalizacyjną), na dodatek rosyjskie działa mają gorszą celność. No a prędkość too amerykańskie są bardziej zwrotne i wydaje mi się, że mają lepszy stosunek mocy do masy, ale IS-7 może się rozpędzać do 50km/h! wtf?!

Dobra ogółem radzę ruskie, bo co jak co, ale ten pancerz naprawdę robi swoje (może oprócz IS'a-3). :P

Opublikowano

Dziękuje za dotychczasowe wypowiedzi ;) A co powiecie mi na temat samego T29 ? Bo dalej w amerykańskie to bym już nie szedł i przerzucił się na te radzieckie.

Opublikowano

Ja już pisałem swoje ale widzę, że @Bartollo nie docenia T32 - jest to najzajebistrzy czołg amerykański, a pancerz ma kosmiczny w porównaniu do innych czołgów - trzeba naprawdę wiedzieć w co strzelać (od przodu), aby go przebić!

A co do T29:

http://www.youtube.com/watch?v=Qlx--OXHsdA

roomy.png

Opublikowano

T29 jest dla mnie najtrudniejszym do ugryzienia czołgiem 7go tieru. Ogarnięty gracz wystawiający samą wierzę może skutecznie bronić przejścia nawet przed kilkoma przeciwnikami.

Opublikowano

Dużo grałem T32 i miałem duże problemy nim z penetracją, a wiele czołgów z moim pancerzem nie. Teraz jak mam tygrysa II jeszcze bardziej się utwierdziłem w przekonaniu, że T32 jest słaby.

Co do T29 jest to moim zdaniem najlepszy czołg ciężki VII tieru. Potężny pancerz, obrażenia, penetracja, celność i szybkość. Jedyną wadą tego czołgu jest jego wielkość, przez co jest łatwiejszym kąskiem dla artylerii.

Opublikowano

Amerykańskimi nie grałem ale moge wypowiedzieć się na temat radzieckich bo doszłem do 8teru.

Są to czołgi dosyć szybkie,maja mniej hp od niemieckich i od amerykańskich,są dosyć nie celne.Ale za to niszczyciele są od nich najlepsze.Dobre działka już od 5tieru.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

mylicie się panowie Amerykańce - złom... Mój tygrys II przebija T30 w kadłub bez problemu. Na cholerę za przeproszeniem wam szybkość 30 km/h skoro wszystko was penetruje?

Osobiście polecam Niemców zarąbiście się nimi gra. Co do IS-3 kadłuba tygrys 2 i t32 mi nie mogą przebić, sam G przyznał się że hitboxy na is-3 są złe i wszystko prawie się odbija.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

No tak ale jeśli wystawi tylko wieżyczkę to za chiny go nie przebijesz. Amerykanami trzeba umieć grać bo w starciu bezpośrednim z niemcami/ruskami nie mają szans. Apropo pytania T29 się bardzo dobrze gra - niszczę przeciwników swojego tieru IS, Tiger lecz od IX zaczyna się klapa (100mm przedni pancerz to nawet tier V przebije....)

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

W walce bezpośredniej tygrysek nie ma szans z t29, małe kąty wertykalnego wychylenia lufy zmuszają do smyrania t29 po wierzy. [taktyka dla t29-przylepić się do tygrysa]

Opublikowano
mylicie się panowie Amerykańce - złom... Mój tygrys II przebija T30 w kadłub bez problemu. Na cholerę za przeproszeniem wam szybkość 30 km/h skoro wszystko was penetruje?
Sorki, że kończę Twój polot ale w T30 przebije się wszystko. T30 i T34 to czołgi supportu, a ja takimi nie umiem grać, dlatego mówię, że to gówno :)

roomy.png

Opublikowano

W walce bezpośredniej tygrysek nie ma szans z t29, małe kąty wertykalnego wychylenia lufy zmuszają do smyrania t29 po wierzy. [taktyka dla t29-przylepić się do tygrysa]

Dołkadnie, tą taktyką byłem w stanie przykleić sie do Tygrysa II i zanim ten zorientował się, że musi użyć amunicji HE to spadło mu hp jakoś o 70%. - tej taktyki pojawia się na otwartym polu gdzie mogą Cię od boku zjeść

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Jak T29 się do ciebie przykleja to się strzela po uszach, albo jak jesteś wyższy od T29 (czyli nigdy xD) to po włazie dowódcy. Jednak po patchu 7.0 coś zmienili z uszami T29, pociski niby wchodzą, ale nic nie robią. Jak patrzyłem to ślad po wejściu pocisku jest, ale jak dostałem to wszystkie efekty były jak podczas rykoszetu i hp takie same, a żaden moduł nie został uszkodzony. :huh: Ale nie mam co narzekać, w końcu jestem szczęśliwym posiadaczem T29 (i nie zamierzam kupować T32 w najbliższym czasie, ten czołg jest be).

Ruskie mimo, że ich nie cierpię muszę przyznać że są lepsze w wyznaczonej w ankiecie kategorii oprócz VII tieru. Jak się jeździ takim IS-4, czy IS-7 to nie trzeba się obawiać, że jakiś VI tier się przebije. :P

Opublikowano
Jak T29 się do ciebie przykleja to się strzela po uszach, albo jak jesteś wyższy od T29 (czyli nigdy xD) to po włazie dowódcy. Jednak po patchu 7.0 coś zmienili z uszami T29, pociski niby wchodzą, ale nic nie robią. Jak patrzyłem to ślad po wejściu pocisku jest, ale jak dostałem to wszystkie efekty były jak podczas rykoszetu i hp takie same, a żaden moduł nie został uszkodzony. :huh: Ale nie mam co narzekać, w końcu jestem szczęśliwym posiadaczem T29 (i nie zamierzam kupować T32 w najbliższym czasie, ten czołg jest be).
Tak T29 dostało zmienione uszy - było nawet la liście zmian o tym.

Co do tego, że T32 ma słabsze działo od tygrysa to się zgodzę, ale i tak ma fajny pancerz rykoszetujący wszystkie pociski lecące w górną płytę.

I bardzo rzadko tym czołgiem wychodziłem na minus z bitwy :)

roomy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...