Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Co jest lepsze M4 Sherman, czy T1 Heavy

Maciek602

Co jest lepsze M4 Sherman, czy T1 Heavy  

58 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co jest lepsze M4 Sherman, czy T1 Heavy

• M4 Sherman
    • T1 Heavy
    • ?aden z powy?ej wymienionych nie jest warty zainwestowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osobiście wybrał bym m4, otwiera ci drogę zarówno do do medów, jak i ciężkich i niszczycieli. Niezła mobilność i przyzwoite działka [szczególnie 105mm] sprawiają że jest w stanie uszkodzić każdego.

Trochę nie rozumiem 3 opcji w ankiecie, jeśli chcesz iść w hamburgerów któryś z nich jest obowiązkowy.

Opublikowano

Nie jeździłem aliantami ale wybrałbym chyba M4.Potrafi wkurzyć swoimi działami a T1 to jak mój kolega mówi "jeżdżący frag". Ani to dobrej prędkości nie ma, ani dobrego działa, a tak duże że tylko za żywą tarcze może robić.

Takie jest Moje zdanie.

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

Osobiście grałem t1 ( bez premium ) i doszedłem bez problemu do M6 ;) T1 grało się całkiem przyjemnie ^^ Ale kto jaki styl gry woli.. :P

Opublikowano

t1 jest bardzo przyjemny jeśli wcześniej grałeś M3 Lee.

t1 ma też lepszy matchmaking, bo rzadko wrzuca go do bitwy tieru 7 lub 8, co zdarza się dość często przy M4.

M4 to papier, a T1 jeśli dobrze się ustawisz (nie mam na myśli odsłaniać boków) to potrafi coś zrykoszetować - no może nie pocisk wystrzelony z maszyny t5+, ale zawsze coś.

A i z wykupionym silnikiem t1 jest "błyskawiczne"

Nie wiem czemu zagłosowałem na M4 skoro tylko u t1 widzę zalety :/

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

M4 nie grałem, wybrałem na razie T1 i nie jest jeżdżącym fragiem a stalową ścianą (z przodu strasznie twardy) Bardzo często jest na samej górze stawki.

imetin_logo.png

Opublikowano

Ja mam to i to i wybrałem T1. Na początku się źle gra, ale potem jak się kupi silnik i działo to można się pobawić. I tak jak tk371 i slafcio napisał zazwyczaj jestem na górze listy.

@edit Co z tego, że M4 ma zarąbiste działo skoro strzelić nim może raz na 9.5 sekundy...

Opublikowano

T1 jak dużo ludzi mówi ma świetny matchmaking (często na samej górze), dzięki czemu jego przedni pancerz jest rzadko penetrowany. Z najlepszym silnikiem jest także niesamowicie żwawy, przyspieszenie ma lepsze niż niejeden średni czołg, co przydaje się przy jeździe pod górę.

Problem jest jednak kiedy zostaje wrzucony do bitwy gdzie nie jest najlepszy. Pancerz nie spełnia swojej roli, działo ma małą penetrację, a jego wielkość bardzo ułatwia celowanie przeciwnikowi i szybko staje się wrakiem.

Natomiast sherman, który ma gorszy matchmaking lepiej sobie radzi w bitwach z wyższymi poziomami, ponieważ jest szybszy i mniejszy od T1, dzięki czemu ma większą żywotność, a dzięki zastosowaniu szotgana 105 mm potrafi zadać każdemu obrażenia.

Obydwa czołgi dają dużo zabawy, ale T1 jest według mnie zdecydowanie łatwiejszy do grania niż M4 sherman, dlatego polecam ci ciężkiego. ;)

Opublikowano

Jest dobry tylko jeśli jest na szczycie, jeśli nie to dostaje niemiłosierny w******l. Jest to stosunkowo miękki czołg.

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

Nie wiem jak t1, ale m6 mający prawie bliźniaczy kadłub [nadbudówka nad pupcią + podełka] ma niesamowitą zdolność do odbijania pocisków z dział dużego kalibru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...