Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]"Niewidzialni przeciwnicy"

Maciek602

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien problem, widzę przeciwników, którzy są niedaleko mnie z bardzo dużym opóźnieniem tzn. zanim ja zaczynam ich widzieć, oni już mnie atakują. Jest to jakiś problem z grą, czy po prostu mam za słabe radio?

Opublikowano

Powodów jest sporo:

1)Sygnał z radia twojego i sojuszników nie pokrywa się;

2)Twój przeciwnik ma większy zasięg widzenia;

3)Twój przeciwnik siedzi w krzakach lub ma rozwinięty perk na kamuflaż [pamiętaj ze niszczyciele maja "wbudowany" bonus kamuflażu].

Opublikowano

Ten perk jak byś nie wiedział co to znaczy to siatka kamuflażu.Daje ona -25% do widoczności.

Nie wiesz nie pisz.

Siatka to dodatkowe wyposażenie, perki to umiejętności załogi które możesz rozwijać po wyszkoleniu jej do 100%.

Opublikowano

1.Radio mam zamontowane.

2.Nie siedzą w krzakach tylko stoją obok mnie i do mnie strzelają.

3.Zdarza się tak przy zarówno zwykłych czołgach bez kamuflażu jak i z tymi z kamuflażem.

Dodam, że mam M3 Lee z radiem SCR 210

Opublikowano

Lee ze względu na wysoką sylwetkę jest łatwo wykrywalny, płynnie ci chodzi gra? Ile fps i jaki ping masz?

Opublikowano

To może być przyczyna, przez stosunkowo wysoki ping i małą wartość fps gra może nie nadążać, przeciwnik widzi ciebie zanim gra przeliczy wszystko i załaduje tobie.

Opublikowano

No to mamy prawdopodobnego sprawce chociaż dodam, że jest taki bug że widzisz gracza strzelasz w niego i nagle znika tobie z widoku ale innym nie nieważne jak blisko jesteś, może być położony 10 metrów od ciebie 200 metrów to nie robi różnicy. Sam się czasami irytuję czymś takim zwłaszcza że taki "bugger" strzela do mnie a ja ko nie widzę >.>

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

Możliwe że to bug, ale ja stawiam ma ping, u mnie samo 200 jest zabójcze jak skacze wyżej równie dobrze mogę sam zamknąć grę.

@edit

Zamknij wszystkie aplikacje korzystające z internetu poza grą [gg, skype, itp...]

Opublikowano

Radio to nie ma nic do rzeczy jeśli tylko ty masz ich widzieć. Mają lepszy kamuflaż i zasięg widzenia, a ty masz żałosny zasięg widzenia i kamuflaż - proste ^^

Ping?

Przy pingu 200 można grać spokojnie czołgiem mało mobilnym, ale scoutem już strach, że się na coś wjedzie.

Tylko manewrowość, bo w 200ms raczej nawet nie zareagujesz :)

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Ping:ok 150-200

FPS: od 10 do 25 (najczęściej 25)

Ping nie powinien być taki.Ping powinien być po 50-100

A fps od 25-50.

Moze ci zacina i sam jedzie?Też tak czesto miałem.Sprubuj usunąc dym z gry itp może pomorze xD

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...